En begynderguide til din første safarirejse

Det er et spørgsmål så gammelt som tiden: Jeg vil på safari, men hvordan ved jeg, hvor jeg skal hen? Tro os, vi har hørt det mange gange før. Når du først har fået den idé at tage på safari, kan du bruge dage eller uger på at undersøge alle dine muligheder. Det er her en dedikeret rejseplanlægger, altså sådan nogle som os, kan være praktiske at alliere sig med. vi er her for at gøre alt det hårde arbejde for dig. Så hvis du undrer dig over, hvordan du vælger, hvor du skal på safari, har vi lige guiden til dig. Dette er vores begynderguide til planlægning af en safari som forhåbentligt vil hjælpe dig med at forstå de forskellige regioner, lande og aktiviteter, der tilbydes i hele Afrika.

Hvor tager man på safari i Afrika

Safari i det sydlige Afrika

Det sydlige Afrika er ofte det første valg for nye besøgende til Afrika. Sydafrika selv er ofte den første anløbshavn, hvor fra alle rejsende vælger at tilføje flere destinationer som Botswana eller Namibia til deres rejseplan for noget unikt. Der er dog meget mere at vælge imellem. Eksempelvis er Zambia og Zimbabwe også fremragende valg at krydre safarirejsen med. Begge disse lande grænser op til Zambezi-floden. Floden er naturligvis indgang til de verdensberømte Victoria Falls, som er nogle af de største i verden.

Sydafrika

Sydafrika er ofte det første valg for nye safarigæster. Som en af ​​de mere udviklede afrikanske nationer er det et godt sted at starte, hvis du er nervøs eller usikker over at besøge Afrika. Tro os, det er der ingen grund til. Men vi forstår, hvordan det føles at besøge et nyt sted for første gang.

Sydafrika byder også på mange muligheder. Du har måske allerede hørt eller læst om Kruger Nationalpark, som er et af de mest anerkendte navne inden for safari. Der er en overflod af safari lodges at vælge imellem i denne park, så derfor er denne park ofte af høj prioritet. Naboen Sabi Sands, som deler en hegnsløs grænse med Kruger, tilbyder lignende dyrelivsoplevelser, men er mere eksklusiv. De fleste af det højeste niveau af luksuslodges er placeret her i Sabi Sands.

Så findes der selvfølgelig også de mindre kendte reservater, der er lige så imponerende. Phinda Game Reserve er et godt valg for dyrebevarelse eller rejsende, der ønsker at bidrage mere til bevaringsindsatsen. AndBeyond gør et utroligt stykke arbejde med at uddanne besøgende såvel som lokalsamfundene om vigtigheden af ​​bevaring.

Ligeledes findes Madikwe Game Reserve i Sydafrikas North West Province, meget tæt på grænsen til Botswana. Dette er en anden skjult perle, som ikke mange rejsende opdager ved deres første besøg. Reservatet er ret populært blandt lokale sydafrikanere, så du vil ofte finde dette som et godt valg at blande med andre reservater. Det er også en fantastisk malariafri mulighed for dem, der rejser med yngre børn, eller som ikke ønsker at tage malariamedicin.

Der er selvfølgelig mange flere destinationer i Sydafrika, og vi ville lyve, hvis vi ikke sagde, at Cape Town er et stort trækplaster for denne destination. Selvom det er en storby, tilføjer mange rejsende en mellemlanding i Cape Town til deres safarieventyr. Sørg for at have mindst et par dage i byen, plus et par dage i Cape Winelands, hvis du har tid nok.

Botswana

Lige ved siden af Sydafrika ligger Botswana, og her venter der storslåede eventyr. Botswana siges at være den mest autentiske safari-destination, og når du først har besøgt landet, vil du snart se hvorfor. I Botswana er oplevelsen meget mere barsk og ægte. Der er ikke hegn til at holde dyr inden for et område (i modsætning til i Sydafrika), og safarioplevelserne føles som at være på opdagelse. Måske fordi du aldrig rigtig ved, hvad du kan forvente.

Okavango-deltaet er det sted, som de fleste safarirejsende vil vælge at besøge. Dette enorme vådområde er blevet kendt som ‘floden, der aldrig møder havet’. Hvert år oversvømmes deltaet i vintermånederne, hvilket tiltrækker mange dyr til området og giver en utrolig dyrelivsoplevelse.

Andre steder i Botswana, som vi helt betaget af, Kalahari-ørkenen. På trods af at være tæt geografisk på vådområderne i Okavango-deltaet, kunne oplevelsen i Kalahari ikke være mere anderledes.

Namibia

Et land med ekstrem isolation, Namibia har meget at tilbyde den nomadiske rejsende. Det er blevet en topdestination for fotografentusiaster med sine endeløse sletter og dramatiske ørkenklitter. Men hvis du ønsker at tilbringe meget tid her, er der mange sider af Namibia, du kan tage på opdagelse i. Det hele afhænger helt af, hvor mange dage eller uger du har til at opleve denne destination.

Sossusvlei-ørkenen er langt hen ad vejen Namibias kronjuvel. Bogstaveligt talt oversat til “død marsk”, er denne store tomme saltpande omgivet af utrolige røde sandklitter. Men det, der kan overraske, er at du faktisk kan bestige disse klitter og få et fugleperspektiv over ørkenen under dig. Det er ikke en let bedrift, men en at fortælle venner om, det er helt sikkert.

Etosha National Park er en anden fantastisk destination i Namibia for dyrelivselskere. Hvis du er fast besluttet på også at gøre din tid i Namibia til en dyrelivssafari, er der virkelig ingen bedre destination end Etosha.

Zambia

Zambia er næste destination på vores liste, fordi folk er utroligt gæstfrie her, dyrelivet er rigeligt, og safarioplevelsen føles meget ægte og rå. Det er måske ikke den mest gængse safaridestination, men der er mange gode grunde til at tage til Zambia. Disse er vores favoritter:

  • Victoria Falls er uden tvivl det største trækplaster for besøgende til Zambia. Disse imponerende vandfald markerer slutningen af Zambezi-floden og er kendt for at være et af de største vandfald i verden (afhængigt af hvem du spørger – de er måske bare de største?)
  • Der er mange fantastiske nationalparker at vælge imellem, især hvis du leder efter en traditionel safarioplevelse. Du vil se masser af dyreliv uanset årstiden, og for at være ærlig, er det svært at vælge kun én nationalpark at anbefale vores rejsegæster. Men vi vælger ofte at sende rejsende til South Luangwa Nationalpark, da dyrelivet er utroligt, og safari lodgene simpelthen er smukke.

Zimbabwe

Lige på den anden side af floden Zambezi finder du Zimbabwe, som deler grænsen med Zambia til floden og de imponerende Victoria Falls. Således kan du vælge begge lande for at opleve vandfaldene, og for vovehalsene derude, kan du overveje at besøge Devil’s Pools på den zimbabwiske side af floden.

Andre steder i Zimbabwe, som du ikke må gå glip af at besøge, er Hwange Nationalpark i den vestlige del af landet. Dette område er kendt for at være hjemsted for store elefantflokke takket være dets store græsarealer og mopanskove. Her vil du også have mulighed for at spore vilde hunde og mange andre rovdyr, der kalder dette bushland deres hjem.

Safarioplevelser i Østafrika

I Østafrika har safari bestået nærmest altid. Hvis du nogensinde har betragtet dig selv som født i den forkerte æra, så vær forberedt på at træde tilbage i tiden til hvor safarioplevelsen begyndte. Hold godt fast, du skal nu i gang med et utroligt safarieventyr.

Kenya

Kenya er et af Afrikas mest populære valg for safari-rejsende, og det er ikke svært at se hvorfor. Inden du overhovedet forlader Nairobi, den pulserende hovedstad, har du mulighed for at se dyrelivet tæt på og personligt på det utrolige Giraffe Manor. Og selvom det aldrig er nemt at sikre sig en nat her, kan vores team af rejsespecialister altid prøve at trække i trådene for at få dig derind.

Vi kan ikk nævne safari i Kenya uden også at tale om det altid populære Masai Mara, en af ​​Afrikas mest besøgte nationalparker. Dette utroligt store område dækker mere end 1.500 kvadratkilometer og er vært for en utrolig bred vifte af afrikansk dyreliv.

Hvis du leder efter noget lidt mere væk fra den slagne vej, så overvej at inkludere Lake Nakuru i dine rejseplaner. Her kan du med lidt helt opleve en smuk bestand af flamingoer, der kalder søen hjem.

Da Kenya er et af de mest populære valg for safari-gængere, skal du endelig ikke snydes for de andre reservater, der er at vælge mellem. Eksempelvis kan du også inkludere et besøg på Mount Kenya, en fantastisk mulighed for at gå på stierne for de eventyrlystne rejsende derude. Tsavo East Nationalpark tilbyder rigelige muligheder for at se dyreliv, og endda med færre menneskemængder, hvilket gør parken her til en fantastisk tilføjelse til din rejse. Eller selvfølgelig kan du tage et pitstop ved Amboseli Nationalpark for en nat med glamping under den afrikanske himmel, udsigt til Kilimanjaro og elefanter i hopetal.

Tanzania

Ved siden af Kenya har Tanzania et dyreliv, som er mindst lige så imponerende som sin nabo. Pendanten til Kenyas Masai Mara er uden tvivl den utrolige Serengeti Nationalpark, grænser til Masai Mara i Kenya. Serengeti er bedst besøgt under gnuernes store migration, når millioner af gnuer og zebraer går den lange vej mod nord i deres søgen på frisk græs. Det er et utroligt syn at se, og du bør bestemt være ude i god til, når sådan en rejse skal planlægges.

I Tanzania findes en anden mastodont – nemlig det utrolige Mount Kilimanjaro for aktive rejsende, der ønsker at prøve kræfter med bjerget. Vi har nogle ekstremt gode og erfarene guider, som vil tage dig med op ad bjerget, og følge dig hvert skridt på vejen i denne livsændrende flerdages-vandring.

Et andet yndet valg for vores rejsegæster er at bo et par nætter ved det storslåede Ngorongoro-krater, en gammel Olduvai-kløft. Landskabet i denne del af Tanzania er ulig noget andet, du vil se på tværs af Afrika.

Zanzibar

Selvom øen Zanzibar teknisk set er en del af Tanzania, fortjener den sin egen anerkendelse…. du vil snart se hvorfor.

Det er her, den søde ø-tid starter, kokosnødder nippes langsomt på stranden, og brisen bydes velkommen og indbyder til afslapning fra den tropiske varme. Lyder det som paradis? Det synes vi i hvert fald. Zanzibar er kærligt kendt som en feriedestination efter en ferie, som bedst nydes efter en traditionel safari eller tur på Kilimanjaro.

Er du i tvivl om, hvor du skal bo? Vi har selv rejst rundt på øen, og kender til de små hyggelige steder, overdådige hoteller eller hvad ønsket nu måtte være. Vi er specialister i skræddersyede rejseplaner, og arrangerer gerne en kombinationsrejse til Østafrika og Zanzibar.

Rwanda

Rwanda er blevet synonymt med dyrebeskyttelse og med god grund. Dette lille fantastiske land i hjertet af Østafrika er blevet et fristed for bjerggorillaer. Og hvad mere kan du bede om end at se disse skabninger i naturen – omend det er lidt en pebret oplevelse her i landet. Men om ikke andet kan vi anbefale, at besøge landet, for en helt anderledes rejseoplevelse i Afrika. Rwanda er nemlig ikke kun kendt for bjerggorillaer, men i den grad også for at gå forrest i kampen mod plastic. Vi har muligvis aldrig oplevet et land så rent som Rwanda.

Vi planlægger skræddersyede rejser til Rwanda for at hjælpe dig med at se det bedste af landet fra start til slut. Vi tager dig med på dit livs rejse, når du besøger Volcanoes National Park og oplever bjerggorillaer tæt på såvel som kultur- og naturlivet.

Uganda

Sidst men ikke mindst har vi kun gode ting at dele med dig om de finurlige landskaber, der tilbydes i Uganda. I nabolandet Rwanda deler dette land mange ligheder, men også mange forskelle. Når du forsøger at vælge, hvor du skal tage på safari i Afrika, er Uganda måske ikke dit første valg. Men det kan bestemt betale sig at rejse (og tænke) ud af boksen.