En rejse til Botswana – derfor skal du tage på safari her

Har du nogensinde overvejet en rejse til Botswana? Det er et sydafrikansk land omgivet af Namibia, Sydafrika, Zimbabwe og Zambia. Dette afrikanske land har formået at bevare sin unikke naturarv på trods af en globalisering og turisme der fortsætter med at vokse. Heldigvis fremstår meget af Botswanas jord stadig smuk og naturlig, og er desuden hjemsted for mange arter af vilde dyr, der lever i fredelighed. Botswana er kendt for at være et land med forskellige facetter. Faktisk vil hver region tilbyde dig en forskellige oplevelser og afsløre skjulte hemmeligheder, hvilket gør dette land unikt og mystisk. Hvis du ønsker at rejse til Botswana, er det en god ide, at tænke lidt over vejret i Botswana også. Vi anbefaler dig at tage afsted i Botswanas tørre sæson mellem april og oktober. Det er den absolut bedste sæson for at få mest muligt ud af det afrikanske lands naturlige og kulturelle guldkorn og tilmed nyde solrige dage med behagelige temperaturer.

Vi har her samlet fem gode grunde til at tage til Botswana.

1. Fordyb dig i hjertet af Botswanas natur

Et 4×4 road-trip i Botswana sikrer, at du befinder dig midt i Botswanas betagende omgivelser. Dette er nærmest grund nok til at flyve til hjertet af det sydlige Afrika. Og du bliver meget hurtigt overbevist. Den smukke udsigt, du normalt ser på tv, vil nu være lige foran dig. Forestil dig selv med din familie eller venner tage på opdagelse på den store vilde slette. Her venter maleriske landskaber i hjertet af Botswana-regionen. Naturen er slående og et enestående bevis på, at netop denne natur er dronning i dette afrikanske land. Hiv endelig kameratet frem. Selvom de smukkeste minder her fra vil indprente sig på din nethinde for evigt, skal du ikke tøve med at udødeliggøre, hvad naturen tilbyder dig.  En safari i Botswana giver dig mulighed for at genoplade batterierne i et område, der hører til blandt de mest uspolerede på planeten. Blandt landets must-sees finder du selvfølgelig Okavango Delta. Det er den tredjestørste flod, der findes i det sydlige Afrika. Flodens lille hemmelighed? Den når aldrig til havet, da det er et indre delta, der forsvinder ind under Kalahari-sletterne. Velkommen til dette stille område, som er den perfekte get-away for eventyrlystne opdagelsesrejsende.

2. Botswanas vilde dyr – et sandt paradis

I Botswana ville naturen ikke være så overraskende og forbløffende uden sin usædvanlige fauna. Du kan se frem til at møde mange arter af vilde dyr inden for deres naturlige habitat. Nationalparker og naturreservater er mange i Botswana, og giver dig mulighed for at observere landdyr, havdyr og fugle på helt tæt hold. De mest imponerende dyr forbliver vilde dyr, hvis du spørger os. Måske er en safari i Botswana faktisk den helt perfekte safari. Hold øjne og ører åbne, dyrene kan let gemme sig  i det høje græs, i træer eller nær bredden af ​​en flod. Et godt tip: undgå at bære farvestrålende tøj, som kan skræmme dyr og gøre dem aggressive. Gå desuden ikke glip af: Besøg Botswanas tredje største park kendt som Elephant Sanctuary. Dette ekstraordinære sted er hjemsted for mere end 40.000 elefanter, der bor i overdådige omgivelser. De er de sande mestre i denne enorme ørken, og du kan observere deres dagligdag med resten af deres flok. Gå gerne en tur langs bredden af ​​Chobe-floden, hvor du helt sikkert vil se en lille gruppe elefanter bade.

3. Overnatning på usædvanlige steder

Med et udsædvanligt land følger også usædvanlige overnatningsmuligheder. Og overnatning i Botswana kan virkelig noget, og er ganske vist kendt for sine forskellige muligheder. Hvis du er på udkig efter luksusindkvartering, skal du måske vælge én af de typiske safari lodges. Hvis du er mere til overnatning under stjernerne skal du helt sikkert tage med vores ekspeditionsleder Richi på en rejse gennem Botswana, hvor du sover i telt på taget af bilen. Uanset hvilken type safari du vælger, vil du opleve en usædvanlig ro og taknemmelighed, langt væk fra hverdagen.

4. Botswanas traditionelle køkken

Opdagelsen af et land går også gennem gastronomi og lokale kulinariske specialiteter. Hvis du tager til Botswanas hovedstad, finder du hovedsageligt et internationalt køkken, der kan tilfredsstille de fleste maver. Vi tænker derfor, at vi skal bevæge os væk fra byen Gaborone og kigge nærmere på de fjerntliggende landsbyer i Botswana. Her kan man smage det lokale køkken, der hovedsageligt består af oksekød, kylling og majs. Blandt de mest populære retter finder du ‘vetkoek’, som er en donut med hakket kød og honning og majsmel mos. Er du ekstra eventyrlysten, kan det være du har lyst til at smage mopanorme?! Af drikkevarer kan du smage kgadi, en palmevin lavet af bær og brunt sukker. Botswana-køkkenet er helt sikkert et skift af landskaber og vil med stor sandsynlighed glæde dine smagsløg under dit safari eventyr i Botswana. 

5. Et indbydende og sikkert land at rejse til

Botswanas lokale befolkning er generøs og altid klar på at lære besøgende mere om deres kultur og autentiske livsstil. Du bliver altid budt velkommen med et smil på læberne. Den etniske gruppe Tswanas er den mest berømte i Botswana, og du vil møde dens indbyggere i de fire hjørner af landet. Som et demokratisk land og anerkendt for politisk stabilitet er det det mest fredelige og solide afrikanske land, hvor du vil være i stand til at rejse sikkert – også hvis du vælger at køre selv. Faktisk kaldes landet ‘det afrikanske mirakel’ takket være dets velstand, der findes over hele landet.

Vi håber, at du er blevet inspireret til at tage til Botswana. Vi har flere forskellige muligheder både i form af en skræddersyet rejse, hvor du selv bestemmer hvad der skal opleves. Alternativt kan du tage med på vores grupperejse til Botswana, hvor du kører i din egen firhjulstrækker. Du er altid velkommen til at kontakte os og høre mere om dine muligheder.