Etiopien rejseguide: Udforsk Afrikas nye hotte rejsedestination

I de sidste par år har rejseguider over hele verden udnævnt Etiopien, som en af de mest ultimative destinationer på planeten at besøge. Det er Afrika frataget de berømte ‘big five’ og i stedet fyldt det op til randen med historie med pulserende og spændende energi. Der er huggede stenkirker at beundre, middelalderlige forter og UNESCO-ruiner at udforske, landskaber, der slår dine ben væk under dig. Og hvis du higer efter et sted med dyreliv, kan det også arrangeres. Men på trods af en liste over næsten uendelige vidundere er der bemærkelsesværdigt lidt information derude til potentielle rejsende. Så velkommen til vores Etiopiske rejseguide – en one-stop-shop for landets højdepunkter, og hvordan de kan tilpasses ind i din rejse …

Afslapning i Etiopien i Bahir Dar

Det første sted i vores Etiopiske rejseguide er tilfældigvis det første stop på landets populære historiske kredsløb (der også inkluderer Lalibela og Gondar) -nemlig Bahir Dar. Den travle by kaldes ind imellem ‘Etiopiske Riviera’ takket være sin smukke beliggenhed ved den sydlige bred af Tana-søen. Det er en skøn afslappet introduktion til landets seværdigheder og lyde. Det er også inden for gåafstand fra udløbet af Blue Nile. En kort køretur fører dig til Blue Nile Falls, en Victoria Falls-lignende kaskade af vand, der er mest imponerende lige efter at regntiden slutter i oktober og november. Sørg også for at have tid til en bådtur rundt på søen og til de pulserende klostre fra det 14. århundrede, der pryder de skovklædte halvøer og øer. For førstegangsbesøgende er det et must at tjekke vores rejse ‘Historisk rejse i det nordlige Etiopien’ – det er en fantastisk måde at få fat i Etiopiens spændende historie og tage et første spring ind i landet.

Slentre rundt i Gondar – Afrikas vidunder

Fortsætter vi i det historiske kredsløb, vi vi nu på vej mod Gondar i vores etiopiske rejseguide. Sørg for at have dit kamera ved hånden, når du kører ind fra Bahir Dar, da landskabet bestemt fortjener et foto eller to – og læg det endelig ikke væk. En gang var det den kongelige hovedstad i Etiopien, og de portugisisk-influerede kirker og slotte i Gondar er intet mindre end fantastiske med den fascinerende Debre Birhan Selassie kirke som det æstetiske kirsebær-på-toppen. Den gamle by kombinerer på bedste vis Bahir Dar, Axum og Lalibela, hvis du er en ægte kultur-grib. Men det er også springbrættet til ture i Simien-bjergene, hvis du gerne vil tilføje dyreliv eller vandreture til din rejse. Gondar er også med i vores ‘Historisk rejse i det nordlige Etiopien’ – program.

Rejs tilbage i tiden i Axum

Den næste gamle perle, der virkelig fortjener en plads i både det nordlige historiske kredsløb og vores Etiopiske rejseguide er Axum i den spektakulære Tigray-region. Hvorfor? Det er fødestedet og den helligste by i den etiopisk-ortodokse kirke, og det er virkelig som at træde tilbage i tiden til det gamle testamente, når man vandrer i gaderne. En guidet tur er sandsynligvis den bedste måde at udforske seværdighederne på, og din guide fører dig til stelae-parken (1.700 år gamle lodrette sten, hvoraf den højeste er svimlende 23 meter høj!), St. Marys kirke, ruinerne fra dronningen af ​​Shebas palads og selvfølgelig hvilestedet for pagtens ark. Axum er 1 time og 20 minutters flyvning fra Gondar. Afhængigt af hvilket tidspunkt på dagen du ankommer, tilbringer de fleste kun en nat, nogle gange to, i byen. 

Lad Lalibela tage vejret fra dig

Af alle Etiopiens skatte er Lalibela sandsynligvis den, du har hørt mest om. Som hjem til de berømte stenhuggede kirker, er Lalibela juvelen i landets krone og betragtes af mange som det uofficielle ottende vidunder i verden. På trods af de fotos og historier, du måske har hørt om og set, vil stedet her tage vejret fra dig, når du ser det for første gang. Størrelsen og omfanget af de håndmejslede bygninger er uden fortilfælde. Mange af kirkerne er samlet i det centrale kompleks, forbundet af tunneler og skyttegrave, og er bedst besøgt under messen om morgenen, når de store folkemængder kommer fra nær og fjern for at tilbede. Hvad angår overnatning, vil vi anbefale at tilbringe mindst to nætter i Lalibela med den anden dag reserveret til at besøge Genete Mariam, en af ​​de mest interessante kirker i Lalibelas fjerntliggende område. De fleste mennesker flyver til Lalibela (en time fra Addis og ca. 90 minutter fra Gondar), hvilket gør det let at inkludere på næsten enhver Etiopien-tur – og vi foreslår, at du gør det!

Mærk varmen i Danakil-Depression

Tag endnu længere nordpå, næsten til Etiopiens grænse med Eritrea, hvor du når den mægtige Danakil-Depression. Det er kendt for at være et af de hotteste steder på jorden, og ligeledes det laveste med en svimlende -116 meter under havets overflade. Selvom det kan være lidt af en anstrengende tur, skal du ikke lade dig afskrække. Vi venter på storslåede, andre verdslige landskaber med boblende lavasøer og svovlholdige bassiner, lysende gule damme og blodrøde klipper som intet andet på jorden. Når du er færdig med at undre dig over landskabet, skal du se de nomadiske afar-folk bevæge sig over sletterne, grave efter salt og derefter klatre op til toppen af ​​Erta Ale, bogstaveligt oversat som det ‘rygende bjerg’. Øverst er en af ​​kun seks lavasøer i verden og at stå på kraterrandet og kigge ind i de stadig hvirvlende lavapuljer nedenunder, skal transporteres til en anden verden. Uafhængige rejsende kan ikke få adgang til Danakil alene, så en to- eller tre-dages mobil safari (med en natcamping på toppen af ​​Erta Ale) er dagsordenen. Brug ruten ‘Udforsk Danakil Depression’ som udgangspunkt for at designe dit Danakil eventyr!

Oplev Addis Ababas skjulte perler

Du vil med stor sandsynlighed finde dig selv i hovedstaden og Den Afrikanske Unions hovedkvarter Addis Ababa på et eller andet tidspunkt på din Etiopiske rejse. Byen er en modsigelse i enhver forstand, og den er vanvittig, men alligevel bemærkelsesværdigt afslappet og innovativ. Men alligevel traditionel, og det er ikke usædvanligt at se flokke af køer strejfe rundt mellem glitrende kontorbygninger. Som de fleste østafrikanske byer er turistattraktioner her få og der er langt imellem dem. Men der er et par stop, der er værd at gøre. Lad os her nævne: Den smukke Medhane Alem-katedral, resterne af ‘Lucy’ i Nationalmuseet og det fascinerende Red Terror Martyr’s Museum. Men helt ærligt, den mest ultimative måde at udforske Addis er på god gammeldags maner, nemlig vandring gennem gaderne og forbi de trendy jazzbarer, duftende kaffebarer og smarte butikker. Addis er udgangspunktet for stort set en hver tur til Etiopien, og byen er godt forbundet med fly til de fleste større byer i Afrika og mange i Europa. Indkvarteringsmæssigt er Addis ikke berømt for sine boutiquehoteller, men her er et par større hoteller, som er tilstrækkelige for et par nætter. Sapphire Addis Hotel, Hilton Addis Ababa og Capital Hotel & Spa er blandt de bedste.

Snør vandrestøvlerne og tag på vandring i Simien-bjergene

Som hjem til Afrikas tredje højeste top, Ras Dashen, der ligger på imponerende 4.620 meter over havets overflade, fortjener Simien-bjergene bestemt deres navn ‘The Roof of Africa’ – som dog må konkurer med et andet højt bjerg med samme kælenavn, nemlig Kilimanjaro. Men dette er det primære trekkingområde i Etiopien, og der er rigeligt at give sig i kast med fra alt til afslappede spadsereture gennem det montante landskab til ugelange ekspeditioner på tværs af stærke toppe. Men Simien bjergene er ikke blot for ivrige vandrere; bjergene er ligeledes hjemsted for vilde dyr, der ikke ses andre steder på jorden, inklusive den smukke walia ibex (en slags vild ged) og enorme tropper af gyldenmanede (og skrigende!) Gelada-bavianer.

Indkvarteringsmæssigt er der Simien Lodge og den stilfulde Limalimo Lodge, to eksklusive gemmesteder, der tilbyder vildtliv og vandreture, og med stor sandsynlighed vil appellere til de mest komfortbevidste af rejsende. Dagsture til Simien-bjergene kan let arrangeres fra det nærliggende Gondar, men hvis du gerne vil på en længere tur, og gøre det tårnhøje højland til en del af din rejse, så husk at vi skræddersyr alle vores rejser til Etiopien, så vi tilpasser turen efter dine behov.

Ta’ på vandring på den vilde side i Bale Mountains Nationalpark

Etiopiens ‘anden’ nationalpark er de smukke Bale Mountains, som ligger seks timers kørsel sydøst for Addis. Landskabet er egnet til et vaskeægte eventyr, og de bølgende pastelplateauer er fyldt med kæmpe lobeliablomster og spredt med duftende enebærskove. Det er vigtigt at forstå, at dette er den sidste tilbageværende højborg for den etiopiske ulv, som der nu menes at være mindre end 500 tilbage af i naturen. Og samtidig et af de mest magiske steder at se dem. Andet dyreliv inkluderer bjergnyala, endemisk til det sydlige Etiopien, kæmpe muldyrrotter, Bale-aben og et væld af fugle. Faktisk udnævnte African Birding Club for nylig Bale som kontinentets fjerde bedste fuglested! Og det er det, der gør seks timers kørsel det værd…

Den næsten eneste måde at nå Bale på via kørsel fra Addis, og da parken ikke er særlig tæt på andre store seværdigheder, kræver det et par ekstra tilføjede rejsedage i dit program. Du kan eventuelt kombinere Bale med Simien bjergene for en ægte dyrelivs-ekstravaganza. Og måske tilføje et besøg til et klassisk nordligt kredsløb i Etiopien. Valget er dit, og vi er her for at rådgive dig.