Familiesafari i Afrika

Ta’ med Rickshaw på familiesafari i Afrika og giv hele familien en oplevelse for livet. Vi gør alt for at give jer familierejsen, I aldrig glemmer. Her kan I læse om, hvad en familieferie i Afrika indebærer og hvad I med fordel kan overveje at tage hensyn til, når I rejser sammen som familie.

Vores Afrikas familiesafarier i Afrika

Oplevelsen ved at rejse som familie

Ekstraordinært eventyr

familiesafari-2-1024x685

En familiesafari i Afrika er jeres mulighed for at tage på en anderledes og uforglemmelig ferie sammen, hvor I kaster jer ud i noget helt nyt som familie. Oplevelserne er mange, men de har alle det tilfælles, at de byder på en høj grad af eventyr. I oplever Afrikas vilde dyreliv midt i den storslåede natur og kommer tæt på den kultur, som kun er at finde på det afrikanske kontinent. På en familiesafari får I mulighed for at dele disse eventyrlige og ekstraordinære oplevelser med hinanden, og det er med til at sammentømre jer som familie.

Rejsen i sig selv er en kæmpe oplevelse, men hvad der er ligeså stort, er de mange gode minder I har sammen resten af livet. Mange bruger også familiesafarien til at fejre en festlig begivenhed som en rund fødselsdag eller en bryllupsdag. I stedet for at kaste penge efter en fest, der er overstået i løbet af en enkelt dag, bruger flere og flere pengene på en rejse, som giver livsvarige minder.

Hvad er en familierejse?

Hos Vores Afrika er vi eksperter i at arrangere drømmerejser til det afrikanske kontinent, og vi har igennem årene arrangeret grupperejser, solorejser og familierejser til safari-, vandre-, storby- og badeferier.

Vi arrangerer rejser for småbørnsfamilier og de familier, der både har små, mellemstore og store børn i flokken. For ikke at glemme generationsrejser, hvor både de mindste poder, forældrene og bedsteforældre er afsted sammen. Familierejserne tiltaler også de sammenbragte familier, hvor safarirejsen er med til at skabe sammenhold. Sagt på en anden måde er en familierejse en varierende størrelse, men uanset formen har rejserne det tilfælles, at oplevelserne deles med dem, du har allermest kær.

Fordele ved familieferier

familierejse-5-1024x685

Når I rejser sammen som en familie, er der en række fordele ved netop denne rejseform. Det er nemlig sådan, at når I rejser en større flok sammen, er rejsen som udgangspunkt billigere. Jo flere personer i rejser, desto billigere kan vi oftest få både flybilletter, safari og hotel. Når I rejser sammen, kan I samtidig nyde godt af, at I har jeres egen guide og chauffør, der tager jer med rundt på rejsen. I skal altså ikke dele oplevelserne med andre, og I får turen eksklusivt for jer selv. På nogle af vores destinationer er der også mulighed for at få jeres helt egen kok eller få indkvarteringen for jer selv.

Særlige hensyn på en familiesafari

familierejser-9-1024x685

En rejse med familien kræver som regel, at der skal tages lidt forskellige hensyn. Det er her vi som rejsebureau rigtig gerne vil hjælpe til og komme med gode idéer baseret på vores egen erfaring. Snakker vi indkvartering handler det om at finde et hotel, en lodge eller et resort, som passer til hele familien. Der findes særlige børnevenlige lodges eller sågar ældrevenlige lodges, der tager særlige hensyn til netop denne aldersgruppe. Ofte er det et hit blandt de små, at der er en pool på hotellet, så de kan køle af og lege om eftermiddagen. På nogle af hotellerne arrangeres der aktiviteter for børnene, som samtidig er med til at give et pusterum for forældre og bedsteforældre.

seniorer-par-safari-victoria falls-zambia-zimbabwe

Når I rejser med små børn er det en god idé at indlægge ekstra tid i programmet til at hygge jer og slappe af. Oplevelsen bliver som regel ikke bedre af, at programmet fyldes til bristepunktet. Tværtimod bliver det stressende og forhastet, og det får de færreste en god tur ud af.

Det er samtidig muligt at arrangere rejsen, så der er mulighed for til- og fravælg undervejs. Ved at have flere dage på samme lodge, giver det en vis fleksibilitet i programmet, og det er muligt at arrangere safariturene eller andre udflugter undervejs. Som sagt er guiden jeres, så jeres program er hans program, hvilket gør ham temmelig fleksibel. Vi anbefaler, at I som udgangspunkt bor på en lille håndfuld af lodges eller hoteller for at mindske rejsetiden. I stedet kan I bruge mere tid på at nyde omgivelserne og dét i kom for, nemlig stemningen, dyrene, naturen, kulturen og hinandens selskab.

Gode råd til en familiesafari i Afrika

Hvor er de bedste safaridestinationer for familier?

kruger-nationalpark-sydafrika-næsehorn

Afrika er et kæmpe kontinent, og der findes håndfulde af spændende safarilande, som vi med glæde ville sende dig og familien afsted på. Dog har vi vores favoritter, som vi til hver en tid vil anbefale.

Kenya, Tanzania og Botswana har lagt sig i spidsen, især på grund af deres store og velbevarede savanneområder, som tiltrækker en bred vifte af det afrikanske dyreliv. Landene har massevis af nationalparker og reservater, som det er muligt at veksle imellem. Samtidig hersker der en lokal bevidsthed og lyst til at beskytte naturen og det lokale dyreliv, og det er derfor områder, du kan besøge med god samvittighed.

Også Sydafrika ligger i toppen af listen. Her finder du først og fremmest malariafri reservater. Derudover byder Sydafrika på veletablerede områder, hvor kvaliteten af servicen er høj. Dyrelivet er fantastisk, naturen er overdådig, vejene i den verdensberømte Kruger Nationalpark er gode og den generelt høje standard er god set i børneperspektiv.

Hvordan planlægger jeg min safarirejse mest optimalt?

familiesafari-1-1024x685

Når du skal planlægge en familiesafari, er der mange overvejelser, du bør gøre dig. Der er overvejelser vedrørende tid, sted og ønsker. Hvor mange dage ønsker I at rejse, hvilke områder vil I besøge og hvad ønsker I at opleve? Hvornår på året skal I afsted? Hvad skal I pakke? Hvor er det sikrest, mest komfortabelt og sjovest at rejse med børn?

Planlægning og billige flybilletter

Først og fremmest anbefaler vi, at du starter planlægningen i god tid. Og hvad er så god tid, tænker du nok? Som regel er det gerne et lille års tid inden rejsedatoen. Ikke at du nødvendigvis behøver at booke rejsen her, men det er her at planlægningen og rejsen kan begynde at forme sig. Når du bestiller i god tid, er det samtidig muligt at få fat i de billigste flybilletter.

Tid, sted og oplevelser

kenya-safari-savanne-elefanter-biler-vej-line-1024x685

Det er en god idé at afsætte flere dage til safarien, så I får bedst mulige chancer for at opleve de vilde dyr på helt nær hånd. Safarien foregår som altid på naturens præmisser, men jo mere tid I afsætter til safarien, desto større er sandsynligheden for at opleve alle de dyr, I drømmer om. Her spiller områderne også en vigtig rolle. Ofte er ét område for lidt, og mange kombinerer derfor en 2-3 forskellige nationalparker og reservater. Nogle parker er kendte for deres store populationer af elefanter, zebraer eller løver, mens andre er kendte for deres fantastiske naturlandskaber. Og sådan er hver park så forskellig. Derfor bør du prioritere at besøge mere end én nationalpark, så du får den mest optimale safarioplevelse.

Sådan arrangerer vi din rejse!

familierejser-10-1024x685

Vælger du at bestille familiens næste store rejseoplevelse gennem Rickshaw, kan vi forsikre dig om en rejse af høj kvalitet, hvor vi til hver en tid står til rådighed med vores erfaring og ekspertise. Hos Rickshaw sætter vi og mange af vores kunder pris på at arrangere rejsen over en kop kaffe på vores kontor i Aalborg. Vi kan godt lide at se vores kunder i øjnene, så vi er sikre på, at rejsen bliver præcis, som I drømmer om. Vi vil gerne vide, hvad I som familie har af tanker om rejsen, hvor længe I ønsker at rejse, hvad aldersspændet lyder på og hvad I ønsker at opleve på rejsen. Gennem en løbende dialog og finjusteringer hen af vejen, gør vi vores bedste til, at I får jeres livs ”once-in-a-lifetime” rejse sammen som familie.

Er du interesseret i at vide mere om vores familierejser, så kan du læse mere og se eksempler på vores rejseforslag.