Fem anderledes ideer til din kommende safarirejse i Afrika

Det siger sig selv, at førstegangsbesøgende til Sydafrika og det sydlige Afrika skal tage på safari. Nationalparker og private reservater, som ligger spredt over de unikke landskaber, er hjemsted for et væld af vilde dyr, der trives i deres naturlige habitat. Her varierer det fra kystpragt til flodskov, tør savanne, forskellige akaciskove, sparsomme tørre ørkener og stenet terræn domineret af tumlende sten. En standardsafari i Sydfrika inkluderer enten en kør-selv safari ind i Kruger National Park eller et ophold på en lodge i et privat reservat med daglige guidede safariture.

Der er et par standardkomponenter til en safariferie, der er konsistente på tværs af de fleste lodges: to dagssafarier om dagen samt solnedgange og middag omkring lejrbålet i en traditionel boma. Men hvad hvis du vil have noget andet? Noget der kan krydre en standard safariferie? Der er masser af forskellige safarimuligheder, der enten inkluderer en hobby eller sport i din konventionelle safari. Disse muligheder er ideelle enten til den eventyrlystne eller for besøgende, der har været på safari før, og som ønsker noget andet, men stadig ønsker at kaste sig over dyrelivet og opleve de store femi Afrika.

Oplev en vandsafari i Okavango Delta

Netværket af vandveje og kanaler i Okavango Delta er det ideelle sted for en vandsafari. De åbne kanaler er hjemsted for store flodheste, flokke af elefanter og masser af andet dyreliv. Fuglelivet er enestående, og her er over 450 fuglearter i området. Den bedste måde at se dyrelivet på er ved jordoverfladen, hvilket gør en traditionel mokoro til det perfekte fartøj til en vandsafari. En mokoro er en udgravet kano lavet af træet fra et pølsetræ (nogle er glasfiber) og bruges af lokalbefolkningen som et transportmiddel. De fleste af campsene i deltaet vil tilbyde daglige mokoro-ture, men det afhænger af vandstand og aktiviteter, der tilbydes på din valgte safari camp.

Guidet vandresafari i Kruger Nationalpark

Der er mange muligheder for vandresafari i Kruger, og det er endnu en skøn måde at se dyrelivet på. Erfarende guider fører dig til fods gennem Kruger og lærer dig at spore efter vilde dyr ved at følge sporene og dyrenes afføring samt andre forskellige naturlige indikatorer. Vandresafari giver ligeledes gæster mulighed for at lære om planters medicinske anvendelse, og hvordan floraen bruges i dyreriget. En kyndig guide vil lære dig etiketten ved buschvandring – så meget læres, mens du bruger dage på at krydse sletterne til fods. Guidede vandresafarier findes normalt i to forskellige formater, og er meget fokuserede på timevis af gåture om dagen. Du har enten en base, som du vender tilbage til i slutningen af hver dag, eller du går ud i bushen og indkvarterer dig et nyt sted hver nat.

Fotografisk safari med professionelle

Uanset om du er professionel fotograf eller tager billeder på hobby niveau, så kan den perfekte safarirejse arrangeres for dig. En standardsafari egner sig muligvis ikke til de perfekte kamerapositioner eller lokalisering af bestemte dyr. Også, hvis dit f-stop er malplaceret, og dit ISO er gået i skuddermudder, er det rart at have en professionel klar til at guide dig i den rigtige retning.

Luftballonflyvning i Kenya

Dette er sådan en unik og spektakulær måde at se det store landskab i Serengeti-Mara økosystemet, som er et populært område for en safari i Kenya. Denne nordlige del af Kenya, som er hjem til den berømte årlige gnuvandring samt en overflod af andet dyreliv, er virkelig en vild og fantastisk dyrelivsverden. Har du lyst til at opleve noget af gnuvandringen fra et fugleperspektiv, så kan det virkelig anbefales at købe en luftballonsafari. Det er muligvis dyrt, men det er alle pengene værd.

Safari på hesteryg

Forestil dig at galopere afsted gennem den sumpede Selinda på ryggen af en hest. Du føres gennem dyrerige områder med erfarene guider i spidsen. Både Sydafrika og Botswana tilbyder de bedste hestesafarier, hvor en af vores yndlingsoplevelser er muligheden for ridning på Selinda Spillway med eksperter RAW Botswana. Ryttere, der besøger Botswana, skal være erfarne ryttere og have evnen til at kontrollere deres hest. I Sydafrika er der mulighed for at nyde en ridesafari til det malariafrie område i Waterberg med Ant’s Hill. Her er der plads til en række rideevner i forskellige niveauer, men ridegrupper blandes ikke. Intet kan sammenlignes med spændingen ved at ride på hest, mens man er på opdagelse efter vilde dyr.