Fem fototips til safari i Afrika

Her får du 5 fototips til safari i Afrika. Når du tager på dit livs safarieventyr, synes vi, du skal komme hjem med nogle fantastiske safaribilleder. Hvert år tilstrømmer flokke af ivrige turister til de populære safariområder i håbet om at tage det perfekte safaribillede. At tage det perfekte billede handler ikke kun om at være en usædvanlig dygtig fotograf endsige om ren og skær held, selvom begge dele naturligvis hjælper på det. Du kan nemlig forbedre dine chancer betydeligt ved at følge nogle basale råd og planlægge en smule på forhånd.

Her får du en række gode råd til at få det meste ud af din once-in-a-life-time safarirejse.

Vælg dit udstyr med omtanke

safari, kamera

Kameraindstilling og objektiv

Vælg en kameraindstilling, der gør det muligt at komme tæt på dyrene, uden du skal bære på alverdens udstyr. Den nemmeste måde at opnå dette på, er ved at vælge udskiftelige objektiver. Vælg et objektiv med en zoom på 200-400 mm. og et andet objektiv, der kan bruges til brede landskabsbilleder.

Det helt optimale er selvfølgelig at have 2 kameraer med dig: ét med et langt objektiv og ét med et bredt objektiv. Du skal jo nødig gå glip af et fantastisk billede, bare fordi du er ved at skifte objektiv, mens løven jager sit bytte. For ikke at nævne de støvede forhold, der kan gøre skade på en eksponeret sensor, mens du skifter objektiv.

Lad stativet blive hjemme

Undgå at medbringe et stativ, da de kan være besværlige grundet den begrænsede plads i bilen. Pak ekstra batterier og hukommelseskort, da du ikke har mulighed for at oplade dit kamera under safarikørslen ej heller altid for at overføre billeder i løbet af dagen.

Kend dit kamera

Uanset hvilket udstyr du vælger, er det vigtigt at kende kameraet og dets funktioner godt på forhånd. Hvis du har travlt med at finde ud af dit nye kamera under safarien, går du højst sandsynligt glip af de store oplevelser på savannen.

Tag afsted med en professionel

safari_guide

Det er fristende at forsøge at spare penge ved selv at arrangere din safari, men det er værd at tage af sted med en ekspert, der arbejder hos et safaribureau. Rejsebureauer kan tilbyde private ture, så du ikke skal slås om den gode vinduesplads, der er ideel for det gode billede.

En dygtig guide har samtidig den nødvendige viden og erfaring til at sikre, at du er det rette sted på det rette tidspunkt. Tager du afsted på egen hånd eller med en uerfaren guide, kan det være skyld i mistede chancer for at opleve dyrene optimalt og tage B-I-L-L-E-D-E-T. Det er også en stor fordel, at du lader guiden tage sig af styringen af bilen, så du har hænderne og synet fri til at fokusere på at tage billeder og nyde forestillingen.

Nøgleordet er ’det rette lys”

Essensen af god fotografering ligger i lyset, og her er naturfotografering ikke en undtagelse. Ligegyldigt hvor dyrt dit udstyr er, vil dine billeder blive flade og uinteressante, hvis ikke lyset er godt.

For at få det bedst mulige billede med hjem fra din rejse, kan det godt kræve, at du ofrer lidt søvn. Mange safarier starter før solopgang, da det er med til at give det bedste lys. Dyrelivet er langt mere fotovenligt og aktivt på denne tid af dagen. De fleste dyr hviler sig i den mørke skygge i varmen midt på dagen. Det bidrager ikke ligefrem til ideelle lysforhold.

Samtidig er skumringen et optimalt tidspunkt til at se dyrene vågne op fra deres eftermiddagslur, mens solen går ned mod horisonten. Og intet er smukkere end billeder af den varme, glødende, afrikanske solnedgang.

Vær tålmodig

leopard i Afrika, safari

Det er fristende at køre videre fra en flok elefanter, når du først har fået klikket et par gode billeder, men ofte betaler tålmodighed sig.

For at tage de spektakulære billeder, må du bruge tid på at betragte dyrene. Over tid vil du på den måde bedre kunne forstå dyrenes adfærd og forhold til hinanden, hvilket er med til at skabe ikke bare gode, men unikke, spændende og rørende billeder.

Prøv med et nyt perspektiv

safari-uganda-flodhest

Safariture i et køretøj er uden tvivl den mest brugte måde til at opleve det afrikanske dyreliv, men der findes også andre muligheder.

walking safari, Kilimanjaro, Arusha national park

Safari til fods giver helt unikke muligheder for at tage spektakulære billeder. Her kan du komme helt ned på niveau med dyrene og ender ofte med at se ting, der nemt overses fra bilen. Her bestemmer du selv, om billedet skal tages fra frøperspektiv eller normalperspektiv. Du vil føle dig mere i ét med naturen.

Ballonsafari i Afrika

Det er desuden også muligt at booke en flyvning i luftballon over de afrikanske sletter. Her er muligheden for at tage imponerende oversigtbilleder af dyrene i de smukke naturlandskaber er rigtig gode.

Læs mere om vores mange safarirejser her og lad dig inspirere til dit livs safarieventyr i Afrika.