Fem ikoniske seværdigheder i Kenya

Kenya omtales med glæde som “Afrikas juvel”, og er sandsynligvis en af ​​de mest anerkendte safaridestinationer i Afrika. Det kan ikke benægtes, at Kenya er en “allrounder”, når det kommer til safari, svejende scener, åbne savanner og rolige tropiske øer. I ét land er det tilsyneladende muligt at gå fra at se de sneklædte toppe på Kilimanjaro-bjerget til at slappe af i det turkise vand på Lamu Island såvel som at være vidne til træklatrende løver, der strækker sig over grene af træer på de tørre åbne sletter. En tiendedel af Kenya har enten fået nationalpark- eller reservatstatus, hvilket gør det til en eftertragtet region for livlige safaritagere. Men det er ikke kun det udsøgte biom og vilde dyr, der gør Kenya til en enestående destination. Det er også folket. Kenya har en rig og levende kultur, der har jorden og bevarelsen i centrum. De dristigt klædte Masai-folk er vogtere af deres land og bevarer konstant Kenyas dyreliv. Og det er også fødestedet for mange romaner og film.

Kenya lever bestemt op til sin dagligdagssætning, Afrikas juvel.

Gnuernes store vandring over Masai Mara

Gnu-migrationen satte Kenya på kortet som værende en efterspurgt safari-destination. Masai Mara-området er et stort trækkort for mange besøgende, og grænser op til nabolandet Tanzania; hvilket betyder, at rejesgæster ofte kombinerer disse lande for at få den ultimative naturoplevelse. Denne bevarede savanne ligger i den sydvestlige region i Kenya, og er hjemsted for et væld af vilde dyr. Men højdepunktet? Nå, det skulle da lige være at bevidne den årlige vandring af gnuer, som man bedst kan se i oktobermånederne. Selvfølgelig er højsæsonen, når det er tørt fra slutningen af juni til oktober. Gnu-vandringerne ligger generelt omkring fra juni – oktober, men i oktober begynder de deres massemigration tilbage til Serengeti i Tanzania.

Kyst og øer til en ægte Kenya strandferie

Mombasa ligger langs Kenyas kyst, og er således porten til et tropisk ø-tilbagetog – i ægte afrikansk stil! Smukke billeder af lokale dhows, fjerntliggende strande, forfaldne huse, fiskerbyer og villaer i marokkansk stil indrammet af roligt hav og endeløse strækninger af stranden. Det bedste sted at tørre safaristøvet af med salt havvand er i Lamus øhav – en gruppe tropiske øer, der ligger parallelt med Kenyas kyst. Lamu er det typiske kenyanske kystliv, og forbliver en rustik og fjern destination med en underskrevet æsel-og-vogn livsstil.

Oplev Amboseli Nationalpark og udsigt over Kilimanjaro

Amboseli er muligvis en lille og undervurderet safaripark. Den er også berømt for sine gigantiske frit-vandrende elefanter, der strejfer rundt på sletterne. Men Amboseli er ikke kun rig på dyreliv, parken har også en af de mest fotograferede udsigter i Afrika. Udsigten over de åbne sletter, der hviler ved bunden af det sneklædte Mount Kilimanjaro, har prydet siderne i mange brochurer og postkort gennem årene. Et absolut must-see, hvis du spørger os.

Amboseli National Park, der spreder sig over Kenya og Tanzania-grænsen, har en førsteklasses position for at nyde et varieret biom fra to lande. Parken består af fem dyrelivsområder, der består af åbne sletter, akacie-skov, bølgende klipperegioner, tornbuske, sumpe og sumpområder. Det perfekte habitat for en række arter til at trives.

Ta’ til Tsavo East og se hårløse hanløver

Har du nogensinde hørt om filmen “Ghost in the Darkness”? Dens plot var baseret på to useriøse løver, der var kendt som “menneskespisere” i Kenya. Duoen dræbte over 135 mennesker tilbage i 1898, da mange mennesker byggede jernbanen mellem Kenya og Uganda. En absolut legende og en sand historie.

Der er stadig løver i Tsavo parken i dag, hvoraf nogle ser noget anderledes ud end andre løver. Hannerne har sparsomme maner og ser faktisk ud til at være manløse. Der er adskillige grunde til, hvorfor hanløver måske ikke udvikler en skinnende stor manke. En af disse teorier er, at høje testosteronniveauer kan forårsage mangel på hår, og det vil forklare deres ekstraordinære aggressive tendenser. Det menes også, at klimaet og forholdene i et område kan påvirke udviklingen af ​​disse maner. Tsavo er brændende varmt og har utrolig barske forhold, hvilket ville forklare, hvordan Tsavo-løverne ser ud. Denne park er i øvrigt det eneste område, der rummer natsafari, og landskabet er let at navigere rundt i i den forstand, at her er lavtliggende savanne med flade, landskaber. Tsavo East er desuden populær til korte safarier kombineret med en stranddestination, såsom Mombasa eller Lamu Islands.

Besøg  “Born Free” hjem i Meru Nationalpark

Meru Nationalpark er hjemsted for bogen “Born Free”, en historie, der handler om løvinden Elsa. Nationalparken er et skovreservat beliggende i et beskyttet område, der strækker sig til Ækvator. Her er bakker rig på vulkanske jordarter, flade landskaber og mange floder, der zig-zagger gennem parken. Mount Kenya danner en utrolig kulisse for parken – og dyrelivet er fænomenalt. Bøfler, vilde hunde, zebraer og rigeligt fugleliv er blot nogle af de ting, man kan få øje på, mens man er på safari i Meru.