Fem lokale retter der serveres i safarilandet Botswana

Vi har allerede dækket traditionelle retter i Tanzania og Benin. Og vi indrømmer gerne, at vi har lidt af en lidenskab for mad. Og heldigvis har Afrika mange fantastiske kulturelle mangfoldigheder. Og i dag vil vi gerne sætte fokus på Botswana-mad. Botswana er lig med utrolige safari-oplevelser med det spektakulære Okavango Delta og Chobe National Parks overflod af vilde dyr. Denne oplevelse er dog også beriget med unikke og lækre traditionelle Botswana-retter. Her har vi samlet fem lækre retter, at spise i Botswana:

1. Seswaa

Seswaa er den nationale ret i Botswana. Denne kødret er lavet af oksekød, ged, lam eller kylling og kogt med løg og peber, indtil det er mørt. Som enhver god gryderet i det sydlige Afrika koges den ved lav varme og langsomt i en trebenet støbejernspotte. Når kødet er mørt, bankes det eller strimles og serveres på intet mindre end et stykke pap.

2. Morogo

Morogo er den ideelle mulighed for mindre eventyrlystne spisere. Det er en næringstæt vild spinat; og serveres ofte som en sideskål til seswaa.

3. Matemekwane

Matemekwane er en af Botswanas mest populære brødretter. Selvom Botswana faktisk ikke producerer sin egen brødsmag, er disse små dumplings blevet en del af landets kost. Matemekwane er en krydret bolle, ofte fyldt med kød og grøntsager. De er sprøde på ydersiden og bløde på indersiden og serveres normalt med varm suppe eller dyppelse  af en art.

4. Dikgobe

For enhver vegetar er dette en god mulighed for at kildre dine smagsløg. Dikgobe kombinerer ærter og bønner med sorghum, eller majsmel for at skabe en salt grød. Det kan serveres som et hovedmåltid eller som sideret. 

5. Mopane orme

Dette er bestemt for de eventyrlystne spisere og den ideelle måde virkelig at fordybe dig i Botswanas kulturelle og kulinariske scene. Mopane orme er en lokal delikatesse. Der er tale om smukke larver, som normalt serveres i en tomatgryderet eller jordnøddesauce. Hvis du er i gang med et sundheds boost, kan disse måske være noget for dig, da de er rige på både protein og calcium. Overvej at smage det, inden du helt afviser retten… men der er bestemt heller ingen skade ved blot at holde sig til seswaa og morogo!