Fem mindre kendte safariparker i Tanzania og Kenya

Vi kender allerede Masai Mara og Serengeti som de to mastodonter, når det gælder safariparker i Kenya og Tanzania. Ligeledes findes de mindre Amboseli, Lake Manyara og Tarangire, som også er gængse og fremragende safaridestinationer med masser af vilde dyr lige meget hvor blikket lander.

I dette blogindlæg har vi samlet fem mindre kendte, og mere fjerntliggende safariparker, som du kan besøge, hvis du ønsker at undgå folkemængderne for i stedet at nyde en afsondret safarirejse i Tanzania og Kenya. Disse naturparker er alle ideelle steder at komme væk fra det hele og opleve en autentisk afrikansk safari, hvor dyrene er mindre vante til mennesker og safarikøretøjer. De er ganske vist ikke så kendte, men ikke destomindre er de bestemt et uforglemmeligt besøg værd.

Hver af dem er et unikt sted at opleve den uberørte afrikanske bush og ørken samt de ekstraordinære vilde dyr. Her finder du noget unikt og virkelig vildt. Råt og stort. Disse fjerntliggende nationalparker og vildtreservater er perfekte til at bremse op og tage på safari i Tanzania og Kenyas mest ensomme vilde steder.

Fjerntliggende steder til safari i Tanzania

1. Selous vildtreservat i Tanzania

Selous er et virkelig stort og fjerntliggende safarireservat. Faktisk er Selous det største vildtreservat i Afrika og et af de største beskyttede områder i verden. Det er en afsides og vildt vild park større end Schweiz. Dette massive tanzanianske vildtreservat er cirka tre gange så stort som ​​den berømte Kruger Park i Sydafrika. Og fire gange større end ​​den legendariske Serengeti slette i Tanzania. Alligevel modtager Selous Game Reserve blot en lille brøkdel af de besøgende, der tager på safari i Tanzania. Her er også langt færre safarilodges og camps at vælge mellem. Alt dette gør det til et eksklusivt og ideelt sted til en fjerntliggende Tanzania safari uden folkemængderne.

Hvor ligger Selous Safarireservat

Selous ligger i det sydlige Tanzania ca. 5-6 timers kørsel syd for Dar es Salaam. Reservatet ligger på The Southern Tanzania Safari Circuit, som inkluderer Ruaha National Park, Mahale National Park og Katavi National Park. Dette mindre besøgte safarikredsløb er relativt ukendt sammenlignet med den nordlige Tanzania Safari Circuit, som inkluderer Serengeti National Park, Ngorongoro Crater Conservation Area og Lake Manyara National Park.

Højdepunkter og oplevelser på en Selous safari

Som nævnt er Selous et af de største beskyttede områder i Afrika. Det er ligeledes en afsides og eksklusiv afrikansk safaridestination i Tanzania. Her er store bestande af pattedyr, inklusiv afrikanske elefanter, sorte næsehorn og afrikanske vilde hunde, såvel som geparder, giraffer, bøfler og krokodiller. En guidet vandresafari er altid en sikker vinder, hvis man ønsker en anderledes oplevelse i det fri. Og her er Selous en af de få naturparker i Østafrika, hvor dette kan lade sig gøre.

Desuden er Selous på UNESCOS liste over verdenskulturarv for sine uforstyrrede økologiske og biologiske processer. Herunder den brede vifte af vilde dyr med et betydeligt antal af rovdyr.
UNESCOs verdensarvssted for sine ‘… uforstyrrede økologiske og biologiske processer, herunder et bredt udvalg af vilde dyr med et betydeligt antal rovdyr. Selous’ dramatiske landskaber, varierede levesteder og usædvanlige artsdiversitet inden for dyr og planter, er sjældent set andre steder. Og er man interesseret i fuglelivet i Afrika, kan man her spotte over 440 forskellige arter. Det kan desuden anbefales at tage på flodsafari, hvor man kan opleve flodheste, der nyder livet i floden.

Hvornår skal man besøge Selous Safaripark

Det bedste tidspunkt at besøge Selous er i den tørre vintersæson, som er fra juni til september. Det er her man får mest muligt ud af sin safari, og hvor temperaturen er mindre fugtig. Risiko for malaria er også lavest på denne tid af året. I den regnsæsonen kan vejene blive meget mudrede, og mange safari lodges lukker helt ned fra marts til maj på dette afsidesliggende sted.

Hvordan kommer man til Selous

Den bedste måde at komme til Selous, er ved at tage et fly til Dar es Salaam i Tanzania. Fra Dar es Salaam er det under en times flyvning til Selous eller omkring 5-6 timers kørsel.

2. Safari i Ruaha Nationalpark i Tanzania

Ruaha er endnu vildere og mindre besøgt end Selous. Her finder du en massiv og meget afsides safaridestination, og vi vil næsten vove at påstå, at Ruaha er en af Tanzanias bedst bevarede safarihemmeligheder. Desuden er Ruaha den største nationalpark i Tanzania, og dækker et stort antal uberørt vildmark, der måler 20 226 km² (sammenlignet med Serengetis 14 750 km²). Dette store vildmarksområde har kun en lille håndfuld safarilodges, der giver en mere eksklusiv og afsondret afrikansk safarioplevelse.

Ruaha Nationalpark modtager langt færre besøgende end både de berømte nordlige parker i Tanzania og Selous. I lavsæsonen er du næsten garanteret ikke at støde på andre mennesker på din Ruaha-safari.

Hvor ligger Ruaha Nationalpark?

Ruaha er beliggende i det sydlige Tanzania, cirka 625 km vest for Dar es Salaam. Ruaha er desuden beliggende på den sydlige Tanzania Safari Circuit sammen med Selous, Mahale og Katavi.

Højdepunkter og oplevelser i Ruaha:

Her kan du glæde dig til en fjern, vild og uberørt vildmark, som er ideel til autentiske og eksklusive naturoplevelser. Her er i øvrigt en massiv elefantbestand på over 10.000 elefanter, såvel som det er let at opleve rovdyr, som løver, geparder og leoparder. Faktisk er parken her vært for 10% af verdens løvebestande, og ligeledes for en af Østafrikas fire gepardbestande. Ruhaha kan også prale af at være hjem til den 3. største bestand af afrikanske vilde hunde i verden. Ønsker du en unik safarioplevelse i Afrika, er det anbefalelsesværdigt at opleve din safari fra en varmluftsballon såvel som at tage på vandresafari i de vilde omgivelser.

Ruhaa fungerer som en overgangszone, hvor sydlige miombo- og østlige savannekroområder mødes, hvilket resulterer i en usædvanligt forskelligartet og unik blanding af plante- og dyrearter. Du finder masser af varierede levesteder og dramatiske landskaber, fra blide bakker og baobablunde til den store Ruaha-flod og åbne savanner. Desuden kan både større og mindre kudu findes her. Til de fugleinteresserede vides der over 500 fuglearter her.

Hvornår skal man besøge Ruaha Nationalpark

Det bedste tidspunkt at besøge Ruaha er i den tørre vintersæson fra juni til oktober. Efterhånden som den tørre sæson skrider frem, bliver dyrene mere koncentrerede omkring de stadigt knappe vandkilder, og dermed forbedres vildtdyrsoplevelsen. Som med Selous er det også på dette tidspunkt at risiko for malariar er lavest. I den regnsæsonen er der færre besøgende, så du er næsten sikker på ikke at støde på andre mennesker på din safari. Det bedste tidspunkt at tage til Ruaha for at observere fugle i Afrika, er fra december til april.

Hvordan kommer man til Ruaha Nationalpark

Den bedste måde at komme til Ruaha er ved at flyve fra Dar es Salaam, Arusha, Dodoma eller Kigoma ud til parken. Det tager cirka 10 timer at køre fra Dar es Salaam til Ruaha, afhængigt af vejens tilstand og trafik. Overlandssafari stopper normalt i den mindre Mikumi Nationalpark på vej til Ruaha for at bryde denne lange køretur.

3. Tag på safari i Mahale Mountains Nationalpark i Tanzania

Mahale Park er det bedste sted at spore chimpanser i Afrika. Det er en fjern og utilgængelig nationalpark, hvor tætte skovklædte bjerge rejser sig fra bredden af Tanganyikasøen. Mahale er ligeledes hjemsted for den tætteste primatpopulation i Tanzania.

Hvor ligger Mahale Mountains Nationalpark?

Mahale Mountains Park ligger i en fjerntliggende region i det vestlige Tanzania. Stedet er beliggende langt vest, langs den østlige bred af Tanganyika-søen.

Oplevelser og højdepunkter i Mahale Mountains

Er du på udkig efter chimpanser, er dette det bedste sted for den slags oplevelser. Desuden besøger du her et spektakulært vildmarksområde, som ligger helt afsides. Du kan glæde dig til et smukt bjerglandskab med tropiske skove langs bredden af Tanganyikasøen. Mahala byder ligelees på den tætteste primatpopulation i Tanzania inklusive bavianer og forskellige slags aber.
Til de, der gerne vil være aktive i Afrika, kan det anbefales at tage på kajak-, snorkel- og solnedgangsbådture på Tanganyika-søen. Såvel som at tage på vandre- og teltsafari med bevæbnede rangere, for en virkelig vild og ekstraordinær safarioplevelse. Mahale Mountain er kun tilgængelig til fods og med båd. Her er ingen veje eller biler.

Hvornår skal man tage til Mahale Mountains Nationalpark

Det bedste tidspunkt at besøge Mahale Mountains Park for chimpanse-vandring er i den tørre sæson fra juni til oktober.Hvis du vil gå til Mahale på den mest stille tid af året, så er den grønne sæson, fra november til marts, det bedste tidspunkt. Der er færre turister i regntiden. Dette er også det bedste tidspunkt at besøge Mahale på et lavt budget, da priserne falder i regnsæsonen.

Hvordan kommer man til Mahale Mountains Nationalpark

Den bedste måde at komme til Mahale Park er at flyve fra Dar es Salaam eller Arusha. I den tørre sæson er der regelmæssige rutefly til rådighed, hvor flyene bliver mere sporadiske i den stille tid, som er regntiden. Der er kun adgang til Mahale-bjergene med et lille fly eller en båd, hvilket gør det dyrt at komme til parken. Der er kun en lille håndfuld safarilodges i denne meget afsidesliggende del af det vestlige Tanzania.

På grund af sin fjerntliggende og utilgængelige placering er det generelt dyrt at komme til Mahale Park. For budgetrejsende anbefaler vi at besøge den mindre afsidesliggende og derfor billigere Udzungwa Mountains Nationalpark. Udzungwa Mountains Park er også et primat-hotspot med smukke skovklædte bjerge, og det er ligeledes et World Biodiversity Hotspot.

Fjerntliggende steder til en Kenya safari

4. Tag på safari i Samburu Nationalreservat i Kenya

Her får du et uberørt og fjerntliggende afrikansk vildtreservat beliggende i den tyndt befolkede nordlige region i Kenya. Dette halvtørre vildmarksområde er hjemsted for det unikke Samburu-folk, pendanten til masaierne, og mange sjældne afrikanske dyr. Samburus dramatiske natur betragtes som en af de bedste destinationer for en safari i Kenya.

Hvor ligger Samburu Nationalreservat?

Samburu Nationalreservat er beliggende i det nordlige Kenya, 355 km nord for Nairobi. Reservatet dækker ca. 165 km² af Samburu County langs Ewaso Nyiro-floden, der grænser op til Buffalo Springs Nationalreservat mod syd. Samburu ligger nord for Laikipia-højlandet og Mount Kenya.

Højdepunkter og oplevelser på en Samburu safari

I dette reservat bliver du introduceret til Samburu Special Five: Grevys zebra, gerenuk, somaliske strudse, retikulerede giraffer og Beisa oryx. Det er desuden muligt at tage på kamelsafari og vandreafari med Samburu-guider. Og for en ekstra fantastisk oplevelse kan du også tage på mountainbike-tur i denne afrikanske natur. Vilde rovdyr inkluderer desuden store katte som løver, leoparder og geparder, og ligeledes findes her vilde afrikanske hunde. Prikken over i’et er selvfølgelig at opleve den traditionelle afrikanske kultur i Samburu-stammen. Få at se hvordan de lever, bor og tilbringer deres hverdag. Naturligvis går du heller ikke glip af at se de smukke elefantbestande, bøfler og flodheste i deres naturlige habitat såvel som den sjældne Guenters dik-dik.

Ewaso Nyiro-floden, den største flod i det nordlige Kenya, løber næsten året rundt og understøtter en overflod af vilde dyr
For dem der er interesserede i fugleobservering i Afrika, kan man glæde sig til at være på udkig efter mere end 450 fuglearter her.

Hvornår skal man besøge Samburu Nationalreservat

Samburu er en safaridestination, der kan besøges året rundt, men den bedste tid at opleve dyrene i dette område er i de tørre årstider. De to tørre årstider er fra juni til oktober og igen fra december til marts. Juni er den bedste måned at besøge med hensyn til vejr, vildtliv og lavsæsonpriser. Regntiden er fra slutningen af marts til maj og igen i november.

Hvordan kommer man til Samburu

Samburu National Park ligger 355 km nord for Nairobi, Kenyas pulserende hovedstad. Det tager cirka 6 timer at køre fra Nairobi til Samburu. Der er også mulighed for daglige ruteflyvninger fra Nairobi til Samburu Nationalreservat.

5. Oplev Lewa Wildlife Conservancy i Kenya

Lewa er frontgænger inden for samfundsbaseret bevarelse af vilde dyr i Kenya. Desuden er stedet her hjem til truede næsehorn og Grevys zebra, og generelt en skøn fjern og eksklusiv safaridestination.

Hvor er Lewa Conservancy beliggende

Lewa Wildlife Conservancy ligger i det nordlige Kenya, fem timers kørsel nord for Nairobi. Du kan flyve fra Nairobi til Lewa eller køre. Parken, der også er kendt som Lewa Downs, dækker 250 km² uberørt vildmark nord for Mount Kenya.

Højdepunkter og oplevelser i Lewa

Et af de helt store højdepunkter, er Lewas samfundsbaserede bevarelse af vildtliv, der fremmer social og miljømæssig bæredygtighed. Desuden er reservatet hjem til 14% af Kenyas næsehornsbestande. Naturligvis er Lewa også på UNESCOS liste over verdenskulturarv, og har desuden den største bestand af truede Grevys zebraer i verden. Du kan opleve over 70 forskellige pattedyrs-arter her, som eksempelvis elefant, bøffel, løve, giraf og vilde afrikanske hunde.

For en ekstraordinær oplevelse kan vi anbefale at tage på safari på hesteryg, kamelsafari eller vandresafari. Uanset hvad vil du her få en eksklusiv og vil afrikansk safari oplevelse, du sent vil glemme. I øvrigt er over 440 fuglearter registrerede her.

Hvornår skal man besøge Lewa Wildlife Conservancy

Lewa Wildlife Conservancy er bedst besøgt i den tørre sæson, selvom safari og vildtlivsoplevelser egentlig er god året rundt. I regnsæsonerne, marts til maj samt november, bliver vejene for mudrede til at benytte. Af denne grund har lodges i og omkring Lewa en tendens til at lukke ned i april og november.

Hvordan komme man til Lewa Wildlife Conservancy

Der er både private chartrede og planlagte indenrigsflyvninger fra Nairobi til Lewa Wildlife Conservancy. Charterede private flyvninger er også tilgængelige fra flere andre naturparker i Kenya. Alternativt tager det cirka fem timer at køre fra Nairobi til Lewa Downs.

Der er kun én safaricamp i Lewa Wildlife Conservancy, Lewa Safari Camp. Dette er en luksussafari-camp og det er derfor ikke muligt at tage på en budgetsafari her til.