Fem unikke togoplevelser i Afrika

At rejse med tog i Afrika er en unik og eksklusiv oplevelse. Her er togrejsen selve oplevelsen, såvel som at være et transportmiddel der bringer dig fra a til b. Vi har herunder lavet en lille liste over nogle fantastiske tog-oplevelser, som vi synes er anbefalelsesværdige. Jernbanen har været af stor betydning for infrastruktur og udvikling i det sydlige Afrika siden begyndelsen af 1900-tallet. Det første spor for et dampdrevet lokomotiv i Sydafrika var en linje på ca. 3,2 km, der forbandt Durban centrum til et andet havneområde. Sporet åbnede den 26. juni 1860. Siden da udvidede jernbanen sig og spredte sig hurtigt over store dele af det afrikanske kontinent. Jernbanesystemet bandt byer og lande sammen. I dag er nogle af de originale tog blevet restaureret og omdannet til luksuriøse tog, der tager rejsende på opdagelse på kontinentet i et behageligt tempo.

1. Namibia Desert Express  

Desert Express er et femstjernet luksustog, der kører i Namibia. Toget blev designet og bygget i Namibia i 1998. Efter en periode på sidelinjen begyndte Desert Express at køre fra slutningen af juni i 2019. Desert Express luksustog er en stor fristelse og et stort must for jernbaneentusiaster. Desert Express tilbyder en spændende syv-dages tur fra Windhoek til Swakopmund, Etosha og tilbage til Windhoek på udvalgte datoer. Turen inkluderer: indkvartering om bord, elegant spisning og udflugter i Namibias storslåede landskab. 

2. Det ikoniske Rovos Rail

Rovos Rail drives af Rohan Vos, en ildsjæl, der gendannede det klassiske tog The Pride of Africa – verdens mest luksuriøse tog. Toget kører med maksimalt 72 passagerer i 36 komfortable suiter. Alle vogne er klassiske og genopbygget til perfektion. Toget har inkluderet en eksklusiv togvogn med gratis bar og smukke restaurantvogne fra 1924 og 1936. Rovos Rail starter og stopper i Pretoria, Durban, Cape Town, Victoria Falls i Zimbabwe og Walvis Bay i Namibia og Dar Es Salaam i Tanzania. Fra det øjeblik gæster kommer ind i hovedkvarteret, er det som en rejse tilbage i tiden til en overdådig og elegant æra. Med utrolig opmærksomhed på detaljer, overdådige tilbud, en utrolig varm atmosfære og oplysende guidede ture undervejs er det let at se, hvorfor togrejser ombord på Rovos Rail er en så populære og en meget efterspurgt rejseoplevelse. 

3 Sydafrikas Shongololo Express

Shongololo Express tilbyder forskellige togrejser med en varighed på mellem 12 og 15 dage. Toget kører gennem Sydafrika, Namibia, Swaziland, Mozambique og Zimbabwe. Navnet “Shongololo” betyder tusindben på lokale sprog, og for de oprindelige folk lignede de første tog tusindben, der kravlede gennem landskabet. Toget har plads til 72 gæster i elegante kupeer med dobbelt- eller enkeltsenge. Shonlogolo Express tilbyder tre rejser: Good Hope, Southern Cross og Dune Express. Der er noget så fredeligt, eventyrlystent og tilfredsstillende ved at tage tage på luksustogrejser i Sydafrika, og Shongololo Express er bestemt ingen undtagelse.

4. Rejs med Blue Train

Forkæl dig selv med en uforglemmelig oplevelse ombord på et af Sydafrikas førende luksustog. Denne 5-stjernede 40-timers oplevelse tilbyder butlerservice døgnet rundt, 2 lounge-kupeer (ryger og ikke-ryger), en observationsbil, vogne med guldfarvede vinduer og fuldt tæppebelagte og lydisolerede suiter. Alle med en-suite badeværelser. Bag togets motor ligger Club-kupeen, hvor du kan nyde en cubansk cigar serveret efter middagen, mens du nipper til cognac eller en hvilken som helst drink efter eget valg. Hvis et spil backgammon, skak eller kort ikke er noget for dig, kan det måske friste at gennemse togets biblioteksudvalg, eller blot synke hen i egne tanker, mens du stirrer op på den stjernebelyste afrikanske himmel. 

5. Tag på opdagelse med African Explorer

Oplev det sydlige Afrikas enorme skønhed på denne episke togrejse gennem nogle af Afrikas mest spektakulære landskaber. Dybe kløfter, vidt åbne sletter, vilde dyr og de højeste klitter i verden. Fra namibiske ørkener til frodige skove er The African Explorers private tog din nøgle til et vaskeægte togeventyr. Nyd et glas sydafrikansk vin i verdensklasse i bar-kupeen. Træk den friske afrikanske luft ind fra en udendørs observationsplatform, eller slap af i loungekupeen med aircondition. Der er simpelthen ingen bedre måde at opleve Afrikas vidundere på. Rejsen tager dig 3.600 kilometer over Sydafrika og Namibia fra Cape Town til de andre verdslige naturlige vidundere i Namib-ørkenen. Rejs komfortabelt og let i dit private tog, mens elefanter og giraffer græsser ved siden af dit vindue.

Rejs med Rickshaw til Afrika

Måske er du blevet inspireret til at tage på dit eget afrikanske rejseeventyr med tog. Du er altid velkommen til at kontakte os høre mere om vores skræddersyede rejser til Afrika.