Fish River Canyon i Namibia

Besøg fantastiske Fish River Canyon i Namibia og få en stor og usædvanlig naturoplevelse med dig hjem. Når du står ved den gigantiske kløft, så mærker du tiden og hvor lille du selv og dit eget lille menneskeliv er i den store sammenhæng. Det er en helt fantastisk følelse, der gør indtryk på de fleste. En af den slags oplevelser, der er grunden til, vi rejser ud i verden.

Afrikas største og verdens næststørste kløft: Fish River Canyon

fish-river-canyon-namibia

Den storslåede og imponerende kløft ved navn Fish River Canyon i Namibia er Afrikas største. Og den er verdens næststørste kløft efter Grand Canyon i USA. Fish River Canyon er hele 161 km. i længden og det bredeste punkt er 27 km. Kløften er op til 550 meter i dybden.

Man mener, at kløften er opstået for omkring 500 millioner til 1 milliard år siden. Teorien er, at det er floden Fish River, der har formet de mange baner og udskæringer i kløften i løbet af de seneste 350 millioner år. Historien om nogle af de ældste klipper i Namibia, der blev formet af Fish River, startede for over en milliard år siden.

Men selvom den 800 kilometer lange flod Fish River har givet navn til kløften, løber der kun vand i floden få måneder om året. Namibia er så tørt et land, at her kun findes små vandbassiner i bestemte områder.

Naturoplevelser og dyreliv ved kløften

fish-river-canyon-namibia

Af samme grund er dyrelivet meget begrænset i området, men man kan dog opleve noge forskellige arter som bjergzebraer, antilopearter, klippegrævlinger og bavianer. Også den sorte ørn spejder ofte henover området.

Hovedårsagen til at besøge Fish River Canyon er derfor den imponerende udsigt og de enestående landskaber, der kan nydes fra flere forskellige udsigtspunkter i området. Der findes nogle fantastiske vandrestier og flere varme kilder, man kan besøge.

Praktisk info

fish-river-canyon-namibia

Fish River Canyon er en del af det statsdrevne Ais-Ais Richtersveld Transfrontier Park. Indgangen til parken ligger 10 kilometer fra det velkendte udsigtpunkt Hell’s Bend på Hobas Restcamp. Kløften ligger nogenlunde midt mellem Namibias hovedstad Windhoek mod nord og Cape Town i Sydafrika mod syd med ca. 750 km til hver.

Det er vigtigt at vide, at i løbet af sommermånederne er vandrestierne lukket på grund af varmen. Vandreturene kan udføres i løbet af april til september og kan gennemføres indenfor 4 til 5 dage afhængig af ens fysiske form.

Nogle af ruterne dækker en distance på 85 km, og nedstigningen i kløften er kun tilladt for vandrere. Dagsbesøgende må ikke klatre i kløften. En tur til Fish River Canyon er en stor oplevelse, som vi kun kan anbefale dig, hvis rejsen går til Namibia.

Namibia er et af de smukkeste lande på det eventyrlige afrikanske kontinent. Giv rejsedrømmen vinger og flyv væk med vores rejseforslag til Namibia.