Mød Charlie – Landevejsridder og eventyrer i Afrika

Afrika. Menneskehedens vugge. Det var her det hele startede for millioner af år tilbage, og lige siden har traditionelle stammer og fremmede civilisationer bidraget til en fyldig og farverig kulturhistorie. For den kulturinteresserede rejsende er der for så vidt rigeligt at gå på opdagelse i, men det kan være svært at vælge, hvilke seværdigheder, der er de mest autentiske, indtryksrige og perspektivdannende at fylde sine dyrebare feriedage ud med, når man ønsker at sikre sig, at man kommer hjem med fuld valuta for pengene.

Mød vores eventyrer i Afrika

Efter mere end 40 års erfaring med og ca. 300 rejser til kontinentet har vi, der står bag Vores Afrika dannet os en grundig viden om, hvad der er værd at se i de enkelte lande, på spændende vis. Det er en viden, som vi sætter en ære i at dele med vores gæster, når vi skræddersyr vores mangfoldige rejser til og sammen med dem.

Afrika er dog ikke blot historie, men også et kontinent i rivende udvikling. Og hvor visse gamle kulturer bliver mere marginaliserede og sværere tilgængelige, skyder nye op, i form af moderne kunstmuseer og kulturinstallationer. Hos Vores Afrika holder vi os opdateret på, hvad der rører sig, så vi til stadighed kan sammensætte og udvikle vores rejser til dig med det allerbedste både af det gamle og det nye.

For at holde os ajour samarbejder vi blandt andet med eventyrrejsende med særlige projekter relateret til Afrika. Det er personer, som vi deler værdigrundlag med, og som har en særlig mulighed for, at berette om unikke oplevelser i og omkring vores rejsedestinationer.
Disse rejsebeskrivelser og feltrapporter vil vi også gerne give dig mulighed for at få et indblik i her på siden – så du kan danne dit eget indtryk af de forskellige rejsedestinationer, baseret på en tredjeparts oplevelser. Det er på det grundlag, vi nu inviterer dig til at møde Charlie.

Til fods gennem Afrika efter vand

Foto: Charlie Uldahl Christensen, der på sin vej overnatter i ørkenen

Den 18. maj, 2016 på sin 28 års fødselsdag satte danskfødte Charlie Uldahl Christensen sin fod på Marokkansk jord. Siden har han vandret 7700 kilometer ned langs vestkysten af Afrika, igennem Marokko, Mauretanien, Senegal, Gambia, Guinea-Bissau, Guinea, Sierra Leone, Liberia, Elfenbenskysten, Ghana, Togo, Benin og Nigeria. Herfra vil Charlies rejse til fods fortsætte ind igennem hjertet af Afrika, for at ende i Tanzania på et endnu ukendt tidspunkt. Undervejs betaler Charlie aldrig for overnatning, men camperer i bushen, eller får husly hos lokale og ekspats (folk der er flyttet til landet) i de større byer.

Formålet med Charlies rejse, er, foruden eventyret i sig selv, at rejse penge til brønde og pumper i forskellige afrikanske samfund, hvor rent vand er en mangelvare. I hvert enkelt land på hans rute, samarbejder Charlie med en lokal NGO (Non Governmental Organization) i vandsektoren, og sammen lokaliserer de en værdigt trængende landsby og indhenter tilbud på en vandboring og pumpe fra forskellige entreprenører.

Foto: Walking for Water samarbejder med lokale organisationer i de enkelte lande, om at bygge brønde og pumper for at hjælpe befolkningen

Charlie udnytter derefter den medieopmærksomhed, som hans opsigtvækkende vandring fremkalder i de forskellige lande, og rækker ud til private og virksomheder, som han tilbyder at reklamere for, hvis de sponserer vandprojekterne. Pengene indsamles igennem den danskregistrerede non-profit organisation Walking for Water, og alle donationer går ubeskåret til projekterne.

Foto: Børn må gå langt for at komme til en ren vandkilde.

Rejseberetninger fra Vestafrika

Hos Vores Afrika er vi begejstrede for konceptet, som både indeholder eventyr og velgørenhed indenfor et af de mest presserende problemstillinger i Afrika – mangel på rent vand. Det er derfor med stor fornøjelse vi kan annoncere at vi har lavet en aftale med Charlie som løbende vil blogge om sine oplevelser som landevejsridder i de lande, som Vores Afrika tilbyder rejser til.

Så hvis du drømmer om at besøge magiske Vestafrika, men endnu ikke ved, hvilket land der appellerer mest til netop dig, så følg med i Charlies beretninger her på siden. Her kan du danne dig et indtryk på baggrund af en rigtig eventyrers nylige erfaringer, når han tager dig med på sin vandring igennem Marokkos ørkensand, besøger heksedoktorer og brydestævner i Senegal, til karneval i Bissaus gader, camperer og netværker i Elfenbenskysten, går i kirke i Ghana, besøger landsbyer i Togo og økologiske landbrug i Benin.

Vi ser frem til at dele Charlies erfaringer med jer, og tilbyder desuden et foredrag med ham, for alle der er tilmeldt vores nyhedsbrev, når han engang vender hjem til Danmark.

Hvis du vil læse mere om Walking for Waters koncept og om de enkelte del-projekter i de enkelte lande, eller hvis man ønsker at donere til organisationen, kan du gøre det, på her.

Se også denne video om situationen i i landsbyen Leyan i Liberia før installationen af en håndpumpe doneret af Walking for Water sponsorer.

Du kan desuden følge Charlies utrolige rejse på denne facebookside. eller på Instagram @charlieswalkforwater