En guide til Zanzibars smukkeste strande og bedste hoteller

Der findes bestemt værre problemer end at beslutte, hvilken af de mange Zanzibar-strande, der skal udgøre det for dit paradis.
Ja, det kan nærmest ikke rigtig gå galt i dit valg, men med de mange forskellige tilbud, kan nogle strandpletter måske falde bedre i din smag end andre. Derfor har vi kortlagt en lille guideline om Zanzibars kyster til alle rejse-interesserede.

Hvis du har lyst til at lave andet end blot være vidne til blødt hvidt sand, krystalklart vand og blide svajende palmer, er Zanzibar helt sikkert øen for dig.

Vær at vide om Zanzibar

Zanzibar er et øhav bestående af mange små og to store øer. Hovedøen er Unguja, men betegnes mere almindeligt som ‘Zanzibar’. Den næststørste ø er Pemba i nord. Lille mafia er den sidste beboede ø i øhavet, hvor koraløen Latham Island fungerer som en vigtig yngleplads for havfugle.

Mens de fleste overnatningssteder og aktiviteter på Zanzibar ligger på hovedøen, vil de, der søger en stille flugt, også finde masser af muligheder på Pemba og Mafia. Selvom Zanzibar officielt er adskilt fra Den Forenede Republik Tanzania, er det en semi-autonom region. Dette betyder, at dit pas og din visumstatus kontrolleres ved ankomst til øen. Du har ikke brug for et specifikt visum for at komme ind på Zanzibar.

Det bedste tidspunkt at tage til Zanzibar er fra januar-februar. Og igen fra juni-oktober. Dette er også det perfekte tidspunkt at kombinere din strandferie med en safari i Tanzania.

Oplev Stone Town på Zanzibar

Beliggende på hovedøen ligger hovedstaden, Zanzibar City. Mens mange henviser til denne by som Stone Town, er dette historiske distrikt faktisk kun en lille del af en meget større by. Intet besøg ville være komplet uden at vandre rundt i de labyrintiske gyder og travle markedsbasarer i Stone Town. Bydelen er også et verdensarvssted fyldt med historie, kultur og gastronomi og masser af steder at snuble over, mens du strejfer rundt i de bugtede brostensbelagte gader.

Zanzibars vigtigste industrier er krydderier, raffia palmer og turisme. Mange beboere lever også af fiskeri og landbrug på øerne.

Hvordan kommer man til Zanzibar

20-minutters flyvning fra Dar Es Salaam Lufthavn
2-timers færgetur fra Dar Es Salaam Færgeterminal
90-minutters flyvning fra Nairobi Lufthavn
1 times flyvning fra Arusha eller Kilimanjaro Lufthavn

Hvor skal man tage hen på Zanzibar

Som øgruppe er der ikke mangel på strande at vælge imellem, når du beslutter, hvor du skal bo på Zanzibar.

Hver region på hovedøen tilbyder noget lidt anderledes, så vi har opdelt det efter region for at hjælpe dig med at finde den bedste Zanzibar-strand til din tropiske ferie.

Zanzibars Nordkyst

En generel tommelfingerregel er, at jo længere nordpå du tager, jo mindre overfyldt bliver det. Der er selvfølgelig undtagelser, især når det kommer til de mere livlige / festlige områder. Zanzibars nordkyst har et lille tidevandsområde og fladere farvande. Populære strande inkluderer Nungwi i det nordligste spids, hvor der er gode dykkersteder. Ligeledes er Kendwa populær, og desuden kendt for sine fuldmåne- og aftenfester, hvis det ligger højt på listen. Begge strande har deres mere festlige sider samt stille sider, og kan derfor være velegnet for alle.

Ud for nordkysten ligger Pemba Island. Pemba er hjemsted for små fiskerlandsbyer, koloni-ruiner og de fineste uberørte strande. Denne ø har en mindre etableret turistindustri, men til gengæld nogle smukke seværdigheder. Især hvis du, lige som os, er fan af vilde, utæmmede strande. Der er nogle gode dykkersteder her, der også passer til den avancerede dykker. Vandsport, udflugter til mangroveskove og solnedgangs krydstogter med dhow er også tilgængelige.

Hvis du vil have en mere grundig udsigt over dette spektakulære område, er den populære Safari Blue udflugt en god måde at se Nungwi på, uanset hvor du bor.

Forslag til indkvartering på Zanzibars nordlige kyst

Luksus: Mnemba Island, Hideaway of Nungwi, Star of the East, Kilindi , Essque Zalu

Medium: MyBlue Hotel, Royal Zanzibar Beach Resort, Gold Zanzibar Beach House & Spa, Double Tree by Hilton, Diamonds La Gemma Dell’est, Z Hotel, Villa Kiva 

Budget: Sunset Kendwa, Langi Langi Beach Bungalows, Amaan Bungalow, Mnarani Beach Cottages 

Zanzibars Nordøstkyst

Nordøstkysten på Zanzibar har førsteklasses beliggenhed for uberørte strande, dykning samt førsteklasses indkvartering. Med nogle af de bedste coralrev ud for Mnemba Island, og blot 1 km fra kysten, kan du finde nogle fremragende dykker- og snorkelmråder. Mnemba Island er desuden indlejringssted for grønne skildpadder.

Forslag til indkvartering på Zanzibars nordøst kyst

Luksus: Dream of Zanzibar, Melia, Matemwe Retreat, Tulia

Medium: BluBay Beach Resort & Spa, Neptune Pwani Beach, Ocean Paradise Beach Resort, Sunshine Marine Lodge 

Budget: Green and Blue Ocean Lodge, Matemwe Beach Villa 

Zanzibars østkyst

Østkysten er meget mere tidevandsafhængig sammenlignet med resten af øen, og er desuden mere blæsende. Dette gør det til et fremragende for de, der ønsker at kitesurfe.

Selvom du muligvis skal gå lidt for at svømme eller snorkle, er strandene her også meget smukke sammenlignet med resten af øen.

Forslag til indkvartering på Zanzibars østkyst

Medium: Pongwe Beach Hotel, Pongwe Bay Resort, Uoa Bay Beach Resort, Paradise Beach Resort 

Budget: Palumbo Reef, Beach Resort, Samaki Lodge, Seasons Lodge 

Zanzibars sydøstkyst

Tidevandsområdet er større her end andre områder på øen. Der er et fantastisk koralrev og masser af palmer. Her er du ligeledes tæt på afslappede landsbyer, som gør det til det ideelle sted at besøge, hvis du vil lære lokalbefolkningen bedre at kende. For eksempel kan vi anbefale et besøg til den venlige by Jambiani.

Forslag til indkvartering på Zanzibars sydøstkyst

Luksus: Zanzibar White Sand Luxury, The Palms, Baraza Resort & Spa, Konokono Beach Resort 

Medium Karafuu Beach Resort & Spa, Anna of Zanzibar, Breezes Beach & Club, Hakuna Majiwe Beach Lodge, Kisiwa on the Beach 

Budget: Zanzibar Ocean Blue, Michaimvi Sunset Bay, Arabian Nights Hotel, Douge Ocean View, Kichanga Lodge 

Zanzibars Sydkyst

For Zanzibars sydlige del er den generelle regel, at jo længere sydpå du tager, desto travlere bliver det. Det er nmelig her, at flere af Zanzibars lokale befolkning bor. Besøg området her for at dykke ned i kultur og krydderiture. Du finder også Fumba-halvøen her, som har to afslappede hytter og et øko-resort på vidunderlige Chumbe Island. Tag på snorkleture i revene på lavt vand, hvor du kan få øje på skildpadder og hundredvis af fiskearter. I sydvest kan du besøge Kizimkazi for en delfinsafari.

Forslag til indkvartering på Sydkysten

Luksus: The Residence 

Medium: Fruit & Spice Wellness Resort, Unguja Lodge, Swahili Beach Resort 

Budget: Karamba Resort

Zanzibars vestkyst

Vestkysten er hjemsted for det historiske Stone Town-distrikt, som man ikke må gå glip af, hvis du spørger os. Hvis du vil svælge i historie, krydderier og lækker mad, især fisk og skaldyr,, er du på det rette sted lige her. Der er også gode snorkel- og svømmesteder, hvis du tager lidt længere ud fra kysten.

Forslag til indkvartering på Zanzibars vestkyst

Medium: Sea Cliff Resort & Spa, Zanzi Resort, Chumbe Island Resort, Hakuna Matata Lodge, Fumba Lodge 

Hvad skal man tage med til Zanzibar

Solcreme, solbriller, hat! Solen her er meget stærkere end andre dele af verden, så selvom du tror, at du ikke er tilbøjelig til at blive solbrændt, anbefaler vi i den grad, at du smører lidt solcreme på din udsatte hud.

Der ud over: Sarong, sjal, Kaftan eller lignende. Mange klæder sig konservativt på Zanzibar, og det er vigtigt til en vis grad at respektere dette og gøre det samme. Således anbefales det, at når du er væk fra stranden, skal du dække over dine skuldre til dine knæ (dette gælder både kvinder og mænd). Som sagt bliver det meget varmt på Zanzibar, så medbring let og luftigt tøj i lyse farver.

Medbring også kondisko/vandre sko. Du vil med stor sandsynlighed gå meget og udforske områderne, så sørg for at medbringe mere end bare klipklapper.

Uanset om du kombinerer din strandferie på Zanzibar efter et Kilimanjaro trek eller en safari, eller vælger blot at besøge Zanzibar uden alt det andet, så burde øen i hvert fald være på din Bucket liste over steder at besøge i Tanzania.