”At rejse er at leve”, lyder H.C. Andersens berømte ord, og rejselyst forbindes i vid udstrækning med eventyrlyst, livsglæde, nydelse og passion. Forsikringer er til sammenligning noget af det mest usexede i verden, men ikke desto mindre er det en usædvanlig god idé at sørge for en god forsikring, når du tager på dit livs rejse til Afrika.
Det kan være en større jungle at finde rundt i udbuddet af rejseforsikringer. Måske er det også en af årsagerne til, at overraskende få danskere er forsikrede, når de rejser ud i verden. En undersøgelse foretaget af Gallup viser, at hver 3. dansker mellem 18 og 29 år tager på ferie uden rejseforsikring. Til sammenligning er det hver 4. dansker mellem 40 og 49 år og hver 6. dansker over 60 år, der rejser uden.
Der er dog ingen tvivl om, at der er mange gode grunde til at tegne en rejseforsikring, hvis ikke du allerede er sikret via din almene forsikringspakke. Med andre ord; selvom forsikringer er noget af det mindst ophidsende, vi kan komme i tanke om, så er de ikke til at komme udenom, hvis du vil have tryghed i forhold til både sygdom og økonomi på din rejse.
Her kan du læse om, hvad du skal overveje, og hvorfor vi anbefaler dig at tegne en rejseforsikring og hvad du bør overveje, så du er godt dækket ind, inden du rejser ud i den store verden!
Aktive ferier som fx en safarirejse, bestigning af Kilimanjaro eller gorillatrekking er lig med fysisk aktivitet, hvor der trods erfarne rejseledere og alskens sikkerhedsforanstaltninger er risiko for, at du kommer til skade. Hvad enten du fx har fået en mindre skramme, et insektbid, er ramt af højdesyge eller har brækket en arm, så vil din rejseforsikring dække omkostningerne under din behandling.
Desuden er bakteriesammensætningen i Afrika en smule anderledes end her i Danmark. Selvom du har fået vacciner hjemmefra, risikerer du at støde ind i nogle ubehagelige baktusser, der kan sætte en stopper for selv den stærkeste viking! Med en rejseforsikring er du dækket, hvis du får behov for indlæggelse eller medicin for at blive rask efter en infektion.
Generelt er det sikkert at rejse – også i Afrika – men man kan aldrig helgardere sig mod sygdom eller ulykker. Rejser du uden rejseforsikring, gambler du, hvis uheldet er ude, med din økonomi og din sikkerhed. Du kan ende ud med en rejse, der bliver fuldstændig ødelagt, fordi du står uden mulighed for at få den nødvendige hjælp og støtte, så rejsen kan fortsætte. Rejseforsikring er et dumt sted at spare, mener vi, for du kan ende med at miste mange penge ved at undlade en rejseforsikring.
En rejseforsikring giver dig den tryghed, der skal til, så du kan nyde din rejse til Afrika helt uden bekymringer!
Udbuddet er stort, når det gælder forsikringer. Det kan variere meget, hvad der er inkluderet i din forsikring afhængig af forsikringsselskabet. Læs derfor altid det med småt! Hvad står der i policen? Hvad er forsikringssummen? Er der en selvrisiko?
De fleste rejseforsikringer dækker både ved mistet baggage, tabte rejsedage, hospitalsophold, medicin, lægebehandling, sygetransport, ambulancetransport, sygeledsagelse og retshjælp. Desuden dækker mange forsikringer hjemtransport, men her er der en lang række forhold, der gør sig gældende, som du skal være opmærksom på. Forsikringen dækker oftest også krisehjælp ved eksempelvis naturkatastrofer, en større ulykke eller lignende. Det er heldigvis sjældent, at dette kommer i brug, men igen – der er en tryghed i at være dækket hele vejen rundt.
Kort og godt findes der over 45 forskellige dækningsområder, så der er rigeligt at tage stilling til. Dog anbefaler Forbrugerrådet, at man som minimum er dækket indenfor behandling, hjemrejse, medicin, tilkaldehjælp og tabte rejsedage. Samtidig kan priserne variere en del. Du kan få forskellige fordele afhængig af, om du er studerende, er medlem af en bestemt fagforening eller noget helt tredje. Sambla anbefales, hvis du ønsker at sammenligne lån for at låne penge til din dækning.
Hvis du tegner din rejseforsikring gennem dit eget forsikringsselskab, vil det ofte fungere som et tilvalg til din indboforsikring. Det gør derfor ofte rejseforsikringen billigere, end hvis den skal købes separat hos et andet forsikringsselskab. Derfor er det altid en god ide at undersøge mulighederne hos dit eget forsikringsselskab, inden du tager kontakt til nye selskaber. Oftest vil mange nemlig allerede været dækket, og der er derfor intet behov for at tegne endnu en rejseforsikring.
Skal du bestige Kilimanjaro skal din forsikring dække dig op i 6000 meters højde. Vi anbefaler altid Goudas årsrejseforsikring inklusiv afbestillingsforsikring, fordi den dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
Det blå sygesikringsbevis giver dig en begrænset dækning. Med det er du dækket ind i Europa, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz på lige fod med borgerne i landet, du besøger. Du kan risikere at skulle betale en andel selv, hvis der sker skade, men generelt er du godt stillet i det enkelte land.
Hvis rejsen går udenfor Europa, skal du være klar over, at sygesikringsbeviset på ingen måde dækker. Her er det altså vigtigt at tegne en privat rejseforsikring, så du også er dækket i andre dele af verdenen.
Hos Vores Afrika samarbejder vi med Gouda Rejseforsikring, hvis du ikke allerede er dækket ind. Du er altid velkommen til at kontakte os for nærmere info.
Østre Kanalgade 16
9000 Aalborg
60 75 60 75
info@voresafrika.dk
Rejsegarantifonden 2530
CVR 35832017
Medlem af Dansk Rejsebureau Forening