Safari til fods: Hvad er en walking safari?

Måske har du hørt om safariformen walking safari, som af og til bliver nævnt, når kloge hoveder snakker om forskellige typer af safari i Afrika. Med hvad er en walking safari egentlig? Det vil vi gerne fortælle lidt mere om, og du skal være så velkommen til at læse med, hvis du gerne vil blive klogere på fænomenet.

Hvad er en walking safari?

Walking safari, også kaldet safari til fods, er en type af safari, hvor du bevæger dig rundt i naturreservater og nationalparker til fods. Selvfølgelig ledsaget af en uddannet, professionel – og bevæbnet – ranger.

Sammen med din guide/ranger vil du følge dyrenes fodspor, lytte efter puslelyde fra buske og træer . Fra sikker afstand betragter du de vilde dyr, der dukker op alle vegne. Det er en oplevelse, der får hårene i nakken til at rejse sig. Altså på den sådan helt fede måde!

walking safari

Hvorfor tage på en walking safari?

En safari til fods er på mange måder en anderledes og enestående måde at opleve det afrikanske dyreliv på. Du har alle sanser i spil, og oplevelsen er intens. Du vil være vågen og på vagt på en helt anden måde, end hvis du sidder tilbagelænet på bagsædet af en safaribil. Ikke at man skal undervurdere dén oplevelse, for den skal du selvfølgelig også have på rejsen.

Men følelsen af at et næsehorn, en giraf eller en elefant potentielt kan dukke op lige ved siden af dig, får dig til at være ekstra opmærksom. Og det er altså en fed fornemmelse. Man er på en måde mere i ét med naturen. Man lytter, dufter, ser og føler. Guiden inddrager dig i hele det unikke kredsløb, der findes på den afrikanske savanne. Netop dét er med til at give dig en helt ny forståelse og respekt for naturen og dyrelivet.

En walking safari kan virkelig anbefales. Går du og overvejer denne form for safari, så er det virkelig bare at få det arrangeret. Det er en safariform, der går sig godt i alle aldersgrupper, og det er som regel et hit blandt både 5-årige og 85-årige.

walking safari

Kunne du tænke dig at komme på en walking safari, kan vi nemt arrangere det på en skræddersyet rejse til Afrika. Du kan få inspiration og læse mere om vores safarirejser lige her.