Hvorfor rejse til Sydafrika?

Sydafrika er kendt for sin store diversitet og gode vejr året rundt. Landet er en populær safaridestination og tilbyder mange forskelligartede oplevelser indenfor både byliv, gastronomi og natur. Men hvorfor er det mere præcist, at det er så populært at rejse til Sydafrika? Det dykker vi ned i her i vores blogindlæg.

1. Det er billigt

Generelt er Sydafrika et utrolig billigt land at rejse rundt i, og du kommer langt for relativt få penge. Standarden på lodges, hoteller og safari er høj, og du vil med stor sandsynlighed blive overrasket over de lækre faciliteter, du får til en utrolig god pris.

2. Rig på historie og kultur

Sydafrika er både kulturelt og historisk interessant. Der er officielt ni forskellige sprog og massevis af stammer at udforske. Kulturen i Sydafrika er langt mere ‘vestlig’ end i mange andre afrikanske lande, og det er let at få øje på den vestlige kultur, der har smittet af på landet.

Under et besøg til Sydafrika har du mulighed for at opleve transformationen siden Apartheid, som på mange måder er en indsigtsfuld og rørende oplevelse. At se med egne øjne hvordan Mandela forandrede den rene rædsel til et land fuld af farve og frihed er noget helt særligt.

3. Ekstraordinære landskaber

Grundet landets geografiske beliggenhed, der strækker sig over mange type landskaber og oceaner, er der en skøn diversitet i de sydafrikanske landskaber. Ved Cape Agulhas, hvor Det Indiske Ocean møder Atlanterhavet, findes der et spektakulært marint liv, naturstorme og biodiversitet – og pingviner! Her finder man også den årlige hvalmigration, som er en stor begivenhed at overvære. Ved kysten finder du en unik sammensætning af flora og fauna, der nyder godt at de salte vinde. Det er netop dét, der former størstedelen af den kendte Garden Route, som du let kan leje en bil og køre langs.

Også de to ørkener, Kalahari og Karoo, møder hinanden i Sydafrika og skaber et stort område bestående af sandede landskaber. Her finder du et interessant miljø med tilpassede dyrearter, der kan bo i det barske miljø.

Længere nordpå finder du højlandsplateauet, der består af kløfter, floder og vandfald. Det er også i det område, hvor du finder Krüger Nationalpark. Kør en tur langs Panoramaruten og oplev de mange spektakulære områder.

4. Dyrelivet

Dyrelivet i Sydafrika er meget identisk med resten af Afrika. Hvad du ser under din safari, afhænger af hvor i landet, du befinder dig. Hvis du vil opleve leoparder, bør du besøge Sabi Sands, og vil du opleve elefanter, er Addo Nationalpark et godt valg. Er din drøm at opleve skældyr, som er blandt verdens mest sjældne arter, bør du besøge Swalu i Kalahari. Er du fugleelsker vil området ved Panoramaruten være det helt rette.

Desuden er kvaliteten af guider rigtig høj i Sydafrika, da guiderne gennemgår en særlig lang uddannelse. De ved derfor utrolig meget om deres land indenfor både geologi, astronomi, dyreliv og taksonomi. Det bør du helt klar udnytte, når du rejser til Sydafrika, så sørg endelig for at stille din guide alle de spørgsmål, du kan komme i tanke om.

5. Drømmestaden Cape Town

Cape Town er en stor attraktion i Sydafrika. Den vibrerende storby er fuld af unge mennesker, der er ved at udleve deres drømme og nyder livet til dets fulde. Her finder du Table Mountain, pingviner på Boulders Beach, fantastiske surferstrande, butikker langs V&A Waterfront, botaniske haver, Robben Island og en masse andre aktiviteter at kaste sig over. Der er generelt bare rigtig meget at give sig til i Cape Town, og så ligger byen indiskutabelt i de smukkeste rammer.

6. Mad fra øverste hylde

Sydafrika er kendt for sine sublime vine og et moderne køkken, der afspejler diversiteten i samfundet. Sydafrika er førende inden for sunde, friske og nytænkende retter, som alle sammen understøttes af sublime vine fra Franschhoek, Stellenbosch, Constantia eller en af de andre vindistrikter, der har taget verden med storm. God mad og vin er tilgængeligt på både lodges, hoteller og camps til en virkelig god pris.

Fristet til at besøge Sydafrika? Her kan du læse mere om vores rejser til Sydafrika.