Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Botswana?

At besøge Afrika på det “rigtige” tidspunkt af året er ofte noget, mange af vores rejsegæster bruger tid på at tænke over. Der er selvfølgelig generelle tommelfingerregler, der gør sig gældende og som er værd at overveje, når du planlægger din rejse. Denne gang tager vi et kig mod det sydlige Afrika og ser på det bedste tidspunkt at besøge Botswana.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Botswana?

Som det er gældende ved de fleste lande, afhænger det bedste rejsetidspunkt af dine personlige præferencer. Nogle af hovedpunkterne du kan overveje er;

  • Hvilke aktiviteter og attraktioner er du ude efter?
  • Vil du gerne undgå andre turister?
  • Er du okay med at rejse i varmt vejr? (+35 grader)
  • Er det vigtigt for dig at undgå myg?

Vejret i Botswana – måned for måned

Som så mange andre steder i verden, er vejret i Botswana ikke altid helt forudsigeligt, men der er generelle tommelfingerregler. I Botswana findes der en køligere tørsæson og en varmere regnsæson. Hvis du rejser henover overgangen mellem sæsonerne, er det som regel sværere at forudsige vejret.

Vi prøver her at give dig et overblik over vejret henover månederne i Botswana.

December – februar (regnsæson)

I disse måneder får du høje temperature omkring 35 grader om dagen og 20-22 grader om natten. Regnskyllene er voldsomme, og de kan vare ved i flere dage. Hvis du er på jagt efter en rejse på et lavt budget, er de her måneder de bedste at gå efter.

Marts – maj (regnsæson bliver til tørsæson)

Mængden af regn begynder at stilne af i løbet af marts, og vejret er i stedet præget af en blå himmel og et smukt, grønt landskab. Temperaturerne begynder at falde, og især i maj måned bliver nattetemperaturerne kølige til helt under 10 grader. I dagstimerne ligger temperaturen typisk et sted mellem 22 til 25 grader.

Juni – august (tørsæson)

I de her måneder er der højsæson i Botswana med temperature, der om natten kan nå nær frysepunktet, mens der fortsat er lunt i løbet af dagen. Vandhullerne begynder at tørre ud, og dyrelivet stimler sammen ved floder, søer og vandhuller. Det giver rigtig gode muligheder for at se masser af dyreliv. Selvom juni, juli og august er de måneder, hvor der er flest turister i Botswana, vil du stadig ikke møde den samme masseturisme som ved andre safaridestinationer. Det gør, at du altid har god plads omkring dig og aldrig føler, at parkerne er overrendte.

September – oktober (tørreste tid på året)

Regnsæsonen er endnu ikke begyndt, men temperaturene stiger stødt. Det tærer yderligere på landets vandressourcer, hvilket skaber et endnu mere koncentreret dyreliv. Hvis du udelukkende kommer til Botswana for at opleve dyr, er det her uden tvivl de bedste måneder. Det eneste “men” er, at dagene altså kan byde på 40+ grader, så du skal kunne holde til varme, hvis du vælger at rejse til Botswana i denne tid på året.

November (tørsæson bliver til regnsæson)

November-vejret i Botswana er som regel uforudsigeligt. Det kan være en forlængelse af tørsæsonen fra oktober, eller også starter regnsæsonen tidligere, hvilket gør november til en af de vådere måneder. Regnen falder som regel sidst på eftermiddagen, så det har sjældent den store indflydelse på din safari om dagen. Temperaturene minder meget om dem i oktober, hvor gennemsnittet ligger omkring 37 grader.

Rejs til Botswana med Vores Afrika

Hos Vores Afrika laver vi skræddersyede rejser til hele Afrika. Vi har en kæmpe kærlighed for Botswana, og vi laver både individuelle rejser samt grupperejser hertil. Her kan du læse meget mere om vores rejser til Botswana.