Hvornår er gorillatrekking i Uganda bedst?

Der findes forskellige bud på, hvornår det er bedst at tage på gorillatrekking i Uganda. Hver sæson har sine fordele og ulemper, som man skal tage højde for, inden man bestiller rejsen. Januar og februar er relativt tørre måneder, men denne tid af året betragtes stadig som lavsæson. Her har du altså mulighed for at opleve gorillaer uden at få selskab af en masse andre turister.

Bedste tidspunkt at besøge Ugandas bjerggorillaer

Marts, april og maj i Uganda

Marts, april og maj er de vådeste måneder, og er de måneder, der udgør den lange regnsæson. Der findes mange turoperatører, der stadig arrangerer ture i disse måneder, men det kræver en del mere benarbejde at få turen gennemført. Det er faktisk helt bogstavelig talt, da regnen kan gøre trekket noget mere udfordrende. Hvis du får din tilladelse, kan du med stor sandsynlighed regne med at have gorillaerne helt for dig selv.

Juni, juli og august i Uganda

Juni, juli og august betragtes som højsæson. Vejret er fantastisk, og mange turister vælger at kombinere trekkingen med gnuernes vandring i nabolandene Tanzania og Kenya. Det er samtidig den sæson, hvor det er sværest at få sin tilladelse, og du skal derfor søge flere måneder forinden. Højsæsonen betyder, at der er mange flere turister til stede, og det gør det sværere at finde de sky gorillafamilier.

September og oktober i Uganda

September og oktober er gode måneder at tage på gorillatrekking, og de er især optimale, hvis du vil kombinere rejsen med en tur til Mount Kilimanjaro i Tanzania. Månederne ligger lige inden den korte regnsæson, der falder i slut oktober, november og start december, og det gør, at stierne stadig er til at gå på.

November og december

November og starten af december er månederne, hvor den korte regnsæson falder. I den periode er der få turister, der vælger at trekke med gorillaer. Det er gode måneder til en mere stille og intim oplevelse med gorillaerne. Dog kan det være svært at få sin tilladelse. Dagene omkring jul og i de efterfølgende måneder er gode, da regnen er stoppet. Dog betragtes det stadig som lavsæson i Uganda.

Hvornår du vælger at tage afsted er i sidste ende din egen beslutning. Valget afhænger af dine præferencer, din tolerance for regn eller om du vil kombinere turen med andre destinationer. Vi står altid klar med vores anbefalinger og fortæller gerne om vores erfaring med gorillatrekking. Det er en uforglemmelig oplevelse at se de skønne bjerggorillaer helt tæt på.

Se vores rejseforslag til Uganda med gorillatrekking, safari og skønne natur- og kulturoplevelser.