Sådan bidrager du til kampen mod krybskytteri

At være på safari i Afrika er en rørende oplevelse, som gør et stort indtryk. Det med at betragte en elefant, der vandrer gennem bushen eller at iagttage løver, der ligger og slapper af i den vilde afrikanske natur – ja, begivenheder som disse husker man resten af livet. Værdien af den slags oplevelser er uvurderlig, og det er vigtigt, at vi passer på de skrøbelige økosystemer, der danner ramme for dyrenes eksistens.

Desværre har en årelang krybskytterikamp udgjort en trussel for flere af arternes overlevelse, og det er noget, som vi ikke kan ignorere. Men heldigvis er der håb for bekæmpelsen af krybskytteri i Afrika, og det håb kan du læse mere om i dette blogindlæg.

Kampen mod krybskytteri i Afrika

Der bliver i disse år gjort et stort stykke arbejde og lagt store summer penge i at bekæmpe krybskytteriet. Pengene kommer blandt andet fra de parkgebyrer du som turist betaler, når du besøger nationalparker og vildtreservater. Faktisk har man flere steder stor succes med eksempelvis bekæmpelsen af krybskytteri mod næsehorn. Så stor succes at populationen faktisk stiger.

Succesen sker takket være hårdtarbejdende folk, der hver dag kæmper en gemen kamp med lange arbejdsdage og ofte under farlige forhold, hvor de sætter deres eget liv på spil. For dem er fiasko ikke en mulighed. Derfor er det også vigtigt at understrege, at vi som rejsebureau og du som turist har en vigtig rolle i beskyttelsen af dyrelivet i Afrika.

 

Hvordan kan du hjælpe som turist?

Overalt i Afrika er der bemærkelsesværdige historier om ildsjæle, der forpligter sig og dedikerer deres liv til at håndtere problemet. Men hvordan kan du som turist hjælpe? Det er egentlig meget simpelt: Ved at tage på safari! Og det er ikke bare noget vi siger som rejsebureau. Det er den opfordring, der kommer fra de lokale myndigheder i mange afrikanske lande.

Turismen i Afrika er ikke et valg, men en nødvendighed for at arterne kan overleve. Turisme er nemlig med til at betale de regninger, der opretholder nationalparkerne og det personale, der hver dag beskytter dyrene. Lidt hårdt sagt kan man sige, at uden turistkronerne kunne vi lige så godt overdrage dyrelivet til krybskytterne.

Derudover skal man selvfølgelig holde sig langt væk fra souvenirs og produkter, der er lavet af materialer fra truede dyrearter. Det kan være elfenben fra næsehorn eller elefanter, skildpaddeskjold eller lignende. Det er desuden ulovligt at købe den slags produkter. En god tommelfingerregel er, hvis du er i tvivl – så lad vær med at købe produktet!

På safari i Afrika

En opfordring om at tage på safari i Afrika er vel egentlig ikke den tungeste opgave at løfte, og vi kan kun anbefale dig at komme afsted. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at arrangere en safarirejse til Afrika.