Kulturelle oplevelser i Tanzania

Tanzania er kendt som et land, hvor oplevelserne er mange. Den vilde natur er i en kategori for sig selv, men de kulturelle oplevelser i Tanzania er også en grund i sig selv til at besøge

Oplev Tanzanias kulturelle seværdigheder i Karatu

Det nordlige Tanzania er, som de fleste ved, verdensberømt for sine nationalparker og Afrikas højeste bjerg Mount Kilimanjaro. Men omkring tre timers kørsel fra Arusha og ca. en halv times kørsel fra indgangsporten til det velkendte Ngorongoro Crater ligger landsbyen Karatu. Udover at være et stenkast væk fra hvor din safari i Tanzania faktisk ofte begynder, tilbyder Karatu et par aktiviteter, der er et must-do for besøgende. Og en fantastisk måde at kombinere din rejse på. Her findes ligeledes en bred vifte af indkvarteringsmuligheder, og du kan tage på flere værdigfulde oplevelser, før din safari begynder.

Kulturelle aktiviteter i Karatu

Karatu er rig på kultur. Med de følgende aktiviteter kan du se frem til at opleve en række specielle seværdigheder, lyde, lugte og smag, der kan føjes til din liste af mindesmærker. Se bare herunder, hvad vi kan tilbyde:

Village Walk i Mto wa Mbu

Ta’ på to timers vandretur gennem den lokale landbrugsby Mto Wa Mbu, som er unik for at huse over 120 forskellige stammegrupper. Undervejs  går du gennem markedet, lokale hjem (eller shambas som det hedder på det lokale swahili sprog) og skoler såvel som du vil opleve lokale landbrugsmaskiner. Du kan vælge at spise frokost hjemme, men vi anbefaler absolut at indtage denne på Swahili Canteen Restaurant.

Tuk Tuk kørsel i landsbyen

Hvis ovenstående tur er for anstrengende, eller hvis du gerne vil opleve den fra et andet perspektiv, kan du vælge at tage med lokal tuk tuk, som vi kender den fra Thailand. I Tanzania kaldes den dog en bajaji, men fungerer på fuldstændig samme måde. Du sætter dig ind i det trehjulede køretøj med åbne sider og lader chaufføren transportere dig rundt for at opleve alle seværdighederne. En sjov og mindeværdig måde at opleve seværdighederne i Tanzania – og ganske som de lokale gør det.

Masai Boma Tour

En fast favorit hos flere af vores rejsegæster er et besøg hos en masai boma. En boma er en samling hytter, hvor den velkendte masai stamme bor. Dette er en autentisk oplevelse, hvor du får mulighed for at leve sammen med den semi-nomadiske stamme, og på den måde får et indblik i deres unikke levemåde. Du lærer om masai kulturen, får malet traditionelle mønstre på huden og prøver måske endda at malke deres dyrebare køer.