Madagaskars højdepunkter

Oplev Madagaskars højdepunkter

Madagaskar er et sandt mekka over næsten uoverskueligt mange fantastiske attraktioner, og vi guider dig derfor her til Madagaskars højdepunkter.

Til trods for at være en ø, er Madagaskars areal stort, og manglen på infrastruktur, de bumlede veje, hyppige regnbyger og et vildt terræn får øen til at virke endnu større. Mulighederne for oplevelser på Madagaskar er næsten utallige. Det kan derfor være lidt af en udfordring at finde frem til lige præcis de attraktioner og steder, der skal med i dit skræddersyede rejseprogram. Vi har derfor her til inspiration samlet nogle af de bedste og mest klassiske områder, du kan besøge under en rejse til Madagaskar. På den måde kan din rejse til Madagaskar få lige præcis det indhold, der passer optimalt til dig og dine rejsefællers hedeste rejsedrømme.

Attraktioner og oplevelser på Madagaskar

1. Amber Mountain Nationalpark

Forestil dig Edens have fyldt med vulkanske søer, brusende vandfald og fascinerende fuglearter. Så har du billedet på Amber Mountain Nationalpark, der med sin utrolige biodiversitet, er hele rejsen værd. Otte lemurer og 35 fuglearter bor i skoven i 800-1.470 meters højde. Den nærliggende Montaigne de Français er et populært sted at klatre og giver en fantastisk udsigt over nordkysten. De mange grotter, karstklipper og endemiske baobabtræer pynter det frodige landskab.

2. Ambositra

madagaskar-ambositra-

Ambositra er Madagaskars hovedstad indenfor træudskæringsarbejde. Detaljeret marqueterie kunst, håndudskårede møbler samt flettede skåle og kurve findes i uanede mængder i de små kunstbutikker, der ligger spredt mellem de maleriske, murstensbelagte gader. Besøg en af de traditionelle træhuslandsbyer ved navn Zafimaniry Villages. Her finder meget af træudskæringsarbejdet sted.

3. Andasibe-Mantadia Nationalpark

madagaskar-mahatsinjo-tree

Denne park, også kendt under navnet Perinet, beskytter 155 km2 regnskov på det østlige Madagaskar. Her lever 108 forskellige fuglearter sammen med 11 lemurer, heriblandt den nysgerrige aye-aye og den meterlange indri. Den nærtliggende Misinjo Forest drives af lokalsamfundet og er også et besøg værd. Overskuddet går til at støtte lokale udviklingsprojekter.

4. Andringitra / Tsaranoro Massif

andringitra-madagaskar-

Andringitra Nationalpark er vild, utæmmet og berømt for dens biodiversitet, heriblandt 108 fuglearter og 54 pattedyrsarter. Fra 650 meters højde til svimlende 2.658 meter ved Peak Boby, finder du alt fra lavlandsregnskov til højlandsvegetation og vandfald. Vandring i området er fantastisk, men vær forberedt på kølige nætter.

5. Anja Reservatet

madagaskar-anja-reserve-flickr-1024x685

Dette lille, lokaldrevede reservat i det centrale Madagaskar er bedst kendt for kattalemuren. Den nærtliggende by Ambalavao har en af Madagaskars eneste vingårde. Her kan du gribe en unik mulighed for at prøve en lokal vin. Vinen eksporteres nemlig ikke. Byen er også kendt for at lave pergamentlignende papir, der presses med blomster og fintvævet silke.

6. Ankarafantsika Nationalpark

ankarafantsika-madagaskar-01

Utrolige 800 træsorter findes i den tørre, tropiske regnskov i Ankarafantsika Nationalpark. Skoven er samtidig hjemsted for endemiske kamæleoner og lemurer, heriblandt den lille muselemur. 129 fuglearter kan ses i parken, hvoraf halvdelen af dem er endemiske for Madagaskar. Parken er centreret omkring Lake Ravelobe, hvor man om natten kan tage på spændende gåture.

7. Special Reserve

Ankarana National Park, Tsingy, Madagaskar

Parken beskytter et lille kalkstensplateau, der igennem erodering har skabt grotter og spektakulære kalkstenstinder. Omkring 10 forskellige lemurarter lever i reservatet, heriblandt den mærkelige, nataktive aye-aye lemur og den kronede lemur, der kun findes på den nordlige del af øen. Der findes en række fantastiske vandreruter, men hold øje med krokodiller, nataktive gekkoer og ibis fugle.

8. Antsirabe

antsirabe, madagaskar

Denne kaotiske højlandsby er et smeltedigel af rickshaw cykler, tiggere og nogle af Madagaskars bedste kunsthåndværksbutikker. Mange af byens bygninger kan dateres tilbage til koloniseringstiden, og de utallige termiske bade, katedraler og markeder er i den grad et besøg værd. Få perspektivet fra en lokal, når du tager rundt i byen i en ”pousse-pousse”, som er en farverig, håndtrukket rickshaw cykel.

9. Ifaty

madagaskar-ifaty

Den lille fiskerby Ifaty er placeret, hvor den tørre ørken ruller igennem Mozambique kanalen med dens palmefyldte strande. Byen er kendt for fantastiske hvalsafarier, snorkelture, dykning og den såkaldte Spiny Forest, der er pyntet med store, hundredår gamle baobabtræer.

10. Isalo og Randhira

isalo, madagaskar

Isalos ældgamle sandsten har eroderet sig til skarpe kanter, brede kløfter og miniature tinder. Det bizarre landskab består af lemurer, gravpladser og naturlige pools. De, der besøger parken, vil blive belønnet med smukke vandfald og dybe kløfter – og et afbræk fra de mange turister, der besøger udkanten af Isalo.

11. Nosy Be

Nosy Be, Madagaskar

Nosy Be er en tropisk ø, der ligger 8 km. fra Madagaskars nordlige kyst. Nosy Be er den mest udviklede turistdestination i regionen med egen internationale lufthavn og all inclusive resorts. Strandene ligner dem i Caribien, men med meget færre turister og et mere behageligt klima. Prøv kajaksejlads, snorkling eller tag en sejltur til en af de nærliggende øer.

12. Ramena

madagaskar-ramena

Den lille fiskerby Ramena har nogle fantastiske sandstrækninger og skjulte bugter. Det er et fantastisk sted at slappe af efter flere dages vandring eller flere timers bumlede køreture på Madagaskars ujævne veje. Der er få, små bungalows og lodges, du kan overnatte hos i området. Du kan udfordre dig selv ved at fange aftensmaden sammen med en lokal fisker.

13. Ranomafana Nationalpark

ranomafana-madagaskar

Ranomafana er en del af Madagaskars Atsinanana regnskov, som er på verdensarvslisten. Den 417 km2 store bjergskov gemmer på frodig bjergvegetation, heriblandt en lang række af orkidéarter. Imellem floraen lever 12 forskellige lemurarter, kamæleoner og mangustere. Ranomafana tilbyder forbløffende landskaber med rislende vandfald og fantastisk vandring igennem de smukke, grønne bakker.

14. Sakalava

Sakalava, MADAGASKAR

Sakalava ligger ved en smaragdgrøn lagune og udgør en af Madagaskars bedste kitesurfing og windsurfing områder. Den afsidesliggende hvidsandede strand er utrolig fredfyldt og har en fantastisk evne til at give ro i hovedet. Bugten er dækket af et fantastisk koralrev, og vandet er dejligt varmt året rundt.

15. Spiny Forest

madagaskar-spiny-forest-baobab

Dette solbeskinnede, ugæstfrie miljø er en af øens mest surrealistiske steder. Skoven er fyldt med kaktuslignende stubber og træer, der har tilpasset sig til den udbredte og dræbende tørke. Mange af planterne findes ikke andre steder i verden. Store baobabtræer står i kontrast til fine, slanke blomster, og kattalemurer, skildpadder og mangustere kan spottes imellem væksterne.

16. Tsingy de Bemeraha

Madagascar_Bridge_Tsingy_Bemahara.1024x685

Dette UNESCO bevarede område inkluderer en imponerende kalkstensskov, hvor stenene  er blev eroderet både vandret og lodret. Guidede ture leder besøgende igennem landskabet, der er fyldt med kalkstenstinder i alle højder og bredder, søer og mangrovesumpe. 47% af arterne fundet i området findes ikke andre steder på Madagaskar.

Kik forbi vores forslag til rejseprogrammer og ruter på Madagaskar og lad dig inspirere til en eventyrlig rejse, du aldrig glemmer.