Naturoplevelser i Senegal

Læs med og bliv klogere på de bedste naturoplevelser i Senegal. Senegal er et af de nemmeste lande at besøge i Vestafrika, og den første smag, man får af turisme i regionen. Mens mange mennesker vil være på vej til kulturmekkaerne i storbyerne Dakar og Saint Louis, så er landet også velsignet med masser af naturlige attraktioner, der helt klart er værd at opleve.

Her er vores bud på nogle naturlige attraktioner i Senegal, som det er oplagt at besøge, hvis din rejse går til Senegal.

Senegals bedste naturoplevelser

1. Niokolo Koba National Park

Niokolo Koba Nationalpark-senegal

Selvom Senegal ikke er kendt som en safari-destination som fx Tanzania er, så kan du stadig se nogle smukke vilde væsener i landet. Niokolo Koba National Park er et af disse steder. Den er præget af en lang række forskellige landskaber, som blandt andet krydses af Gambia-floden. Inde i parken kan du spotte flodheste, antiloper, krokodiller og – hvis du er heldig – endda løver.

2. Petite-Côte

senegal-sine-saloum-delta-flickr-1024x685

Denne fantastiske strandstrækning er et af de mest populære steder i landet, at besøge. Passatvinde holder de blændende hvide strande køligere end længere inde i landet, og de fredelige omgivelser giver en fantastisk sidetur fra Dakar. Området strækker sig over næsten 160 kilometer syd fra Dakar og er fyldt med fiskebyer, naturreservater og uberørte strande.

3. Bandia Reservatet

Bandia reservat-senegal

Hvid du søger ind i landet fra Petite-Côte, finder du Bandia Reservatet, en naturpark på over 3.500 hektar savanne. Reservatet blev etableret i 1990. Det er den første fungerende park for større dyr, som er indhegnet. Inde i parken kan du spotte alt fra aber, strudser, zebraer, flodheste, krokodiller og vildsvin.

4. Djoudj National Fugle Reservat

senegal-djoud-fuglereservat

Ca. 60km nord for Saint Louis, ligge denne park som er den tredjestørste ornitologiske park i verden. Reservatet er også på UNESCO’s World Heritage liste og er et fristed for 1,5 millioner fugle (herunder 400 arter). Parkens mest berømte fugle er pelikaner og flamingoer, som begge er nemme at spotte.

5. Casamance

Casamance

Denne store tropiske region er adskilt fra Senegal af Gambia, og har været præget af små borgerkrige de sidste 3 årtier, så det er en god ide at tjekke rejseguides, inden du tager derhen. På trods af de sporadiske flare-ups, er det stadigvæk værd at se, for de uboende strande, dyrelivet og de gigantiske laguner. Området er helt klart i forbedring og blev omtalt i en artikel i 2015 i New York Times på grund af dens genopblussen.

5. Lompoul Ørkenen

Lompoul-ørkenen-senegal

Senegal handler ikke kun om mangrover og laguner. Hvis man rejser syd for Saint Louis, vil du på et tidspunkt løbe ind i Lompoul-ørkenen. De orangefarvede klitter i området ligner det du vil finde i Sahara. Mens du er der, kan du tage en vandretur over klitterne til fods eller tage en lettere løsning ved hjælp af en kamel.

6. Lac Rose

senegal-lac-rose-flickr-1024x685

Vandet i denne saltsø fremstår ofte som lyserødt. Det er på grund af tilstedeværelsen af Dunaliella salina algerne. Den uventede lyserøde farveskala giver dig muligheden for at finde kameraet frem og tage nogle virkeligt spektakulære billeder. Det er også et populær sted at svømme. UNESCO World Heritage side overvejer at sætte søen på deres liste.

7. Langue de Barbarie Nationalpark

senegal-Langue de Barbarie Nationalpark

Hjemmet for ruiner, pelikaner og havskildpadder. Denne nationalpark der befinder sig på en ø, er et fantastisk sted at se fugle, hvis du ikke når hele vejen ud til Djoudj National Fugle Reservat. Det bedste tidspunkt at besøge parken er i februar, hvor mange af fuglene begynder at bygge deres reder. Parken er kun 18km syd for Saint Louis, så den er nem at udforske.

8. Sine-Saloum Delta

Sine-Saloum Delta-senegal

Sine-Saloum Delta kan findes på UNESCO’s World Heritage side, og ligger et par timer syd for Dakar. Den er uden tvivl en af de bedste parker i Senegal. Delta dækker 180.000 hektar og indeholder hundredvis af floder, øer, mangrove skove og tør skov. Tusindvis af fuglearter beboer disse vådområder og tæt på 30 grave er blevet udgravet, der viser den rige historie af menneskelig beboelse.

9. Guembeul Nationalreservat

senegal-Guembeul Nationalreservat

Hvis du rejser til Saint Louis, vil du med garanti gerne stoppe med Guembeul Nationalreservat (R´serve de Faune de Guembeul). Selvom at reservatet er ret lille, er den stadigvæk et stop værd, som indeholder en blanding af laguner, skove og moseåmråder. På området kan du se aber, skildpadder og gazeller. Området er også et fugleparadis, hvor over 190 arter er blevet spottet.

Hvis du er nysgerrig på at læse mere om Senegal eller har fået blod på tanden for at besøge den vestafrikanske perle, så kan du læse om både vores kulturrejser til Vestafrika og om Senegal.