Oplev hvaler i Hermanus i Sydafrika

De Sydlige rethvaler migrerer fra det isende kolde vand i Antarktis til de varmere kyster i det sydlige Afrika i løbet af deres yngle- og kælvningssæson fra juni – oktober. De gunstige klimaforhold, afsondrede bugter og relativt roligt hav tilbyder ideelle steder for hvalerne at kalve. I disse måneder bliver kystområderne i Cape Town, Plettenberg Bay, Hermanus, Overberg-regionen og Garden Route en legeplads for hvalflokkende. Lokalbefolkningen og besøgende belønnes således med vidunderlige observationer af disse kolossale havkæmper.

Et foretrukket tilflugtssted for hvaler er Walker Bay-kystlinjen, der fletter sig forbi Hermanus klipper og kaskader. Det er en travl kystby centreret omkring hvalsafari. Hvalerne kommer meget tæt på de stenfyldte bredder og fremspring, der har dybt vand nedenunder sig. Hvalobservationer er tætte og personlige , du kan endda se de hvide markeringer oven på hvalens hoved. Disse markeringer er faktisk en kombination af forkalkede hudpletter og kolonier af skæl og lus.

Hermanus er hjemsted for restauranter med strandtema, pensionater, hoteller, lørdagsmarkeder og kunstgallerier. Byens tema? Det er selvfølgelig hvaler. Her er man så lidenskabelig over hvalmigrationen, at byen i sin tid besluttede at oprette en årlig hvalfestival, der bliver afholdt i september.

Aflægger du et besøg i Hermanus i hvalsæsonen, vil du se den lokale “hvalkalder” blæse i sit håndlavede horn, når en hval spottes. Når du hører sirenen, skal du kigge ud over havet for at få et glimt af de mest fantastiske væsner. Med migrationen vil du desuden bemærke en farverig visning af marinelivet inklusive delfiner, Bryde’s hvaler og endda pukkelhvaler.

Den Sydlige rethval bliver let genkendt ved sit runde udseende og manglen på rygfinne, og menes endda at være den langsomste og roligste af dem alle, hvilket desværre gør den til det ideelle mål for den skruppelløse hvaljæger. Den var i mange år kendt som den “rigtige” hval at jage, så navnet sidder fast.

Ikke desto mindre anbefaler vi i den grad, at tage til Hermanus for hvalsafari. Det er det perfekte sted at observere Den Sydlige rethval det fri, når ammer deres unger, leger, flirter og generelt nyder deres naturlige vandmiljø. Og nu vi er i gang, hvorfor så ikke kombinere hvalsafari i Hermanus med en landbaseret safari til Kruger? Det bedste ved hav og bush.