De 5 bedste oplevelser ved Lake Nakuru

Lake Nakuru er hjemsted for fire af dyrene fra den famøse klub ‘Big Five’. Løver, leoparder, bøfler og næsehorn strejfer rundt på sletterne og danner grundlag for fantastiske naturoplevelser sammen med et væld af andre dyrearter. Faktisk er Lake Nakuru et af de få steder i Afrika, der forsørger en stor bestand af de truede hvide næsehorn. Lake Nakuru er desuden kendt for de enorme migrationer af lyserøde flamingoer, der holder til ved søen i løbet af året. Her kan du læse om fem fantastiske oplevelser ved Lake Nakuru i Kenya.

Pink flamingoer på søen

Synet af tusindvis af lyserøde flamingoer, der lever på overfladen af ​​Lake Nakuru, er et af Afrika helt store dyrelivsforestillinger. For et par år siden kunne millioner af disse elegante, farverige fugle ses på et hvilket som helst tidspunkt på søen. Så forsvandt de på mystisk vis helt. Nu er de vendt tilbage igen, men i mindre antal, da de også vandrer til andre søer på tværs af Rift Valley. Ved Lake Nakuru er der dog stadig tusindvis af flamingoer at se. Det majestætiske syn observeres bedst under den tørre sæson i januar og februar, hvor fuglene er allerflest.

Nyd udsigten fra ‘Baboon Cliff’

Baboon Cliff er den mest populære udsigtspunkt i nationalparken, fordi den byder på et utroligt panoramasyn over Lake Nakuru. Besøgende skal dele oplevelsen med den fastboende befolkning af bavianer, som også nyder omgivelserne. Mens de fleste er harmløse og vant til safarigæster, kan de større hanner af og til være aggressive. Så pas på når de besøger dem.

Få et ‘Out of Africa’-øjeblik

Out of Africa var filmen, der inspirerede rejsende til at tage på safari i Afrika. Den klassiske film med Meryl Streep i hovedrollen blev delvist optaget i Lake Nakuru Nationalpark. Mange af scenerne blev filmet fra en høj bakketop, der senere blev kendt som ‘The Out of Africa Lookout’. Kør til toppen af ​​den stejle bakke for en fremragende udsigt over hele Nakuru-søen og det omkringliggende land, og fordyb dig i de romantiske scener, der inspirerede filmen.

Makalia vandfaldet

Makalia vandfaldet er mest imponerende efter en lang regnsæson, hvor vandet er i fuld flow og danner et spektakulært syn. I den tørre sæson er vandfaldet ofte helt udtørret. Vandfaldene tiltrækker et usædvanligt udvalg af dyreliv uanset årstiden, og du kan aldrig være sikker på, hvad der venter dig her i det skjulte hjørne af Lake Nakuru.

Tag på safari

Vores yndlingsaktivitet ved Lake Nakuru er selvfølgelig at tage på safari. Tag på et game drive for virkelig at opleve Afrikas autentiske natur. At gå på opdagelse tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen vil give dig den bedste chance for at se det mest dyreliv, da det er her, dyrene er mest aktive. Alle dyrene fra ‘Big Five’ med undtagelse af elefanter kan findes i parken, såvel som andre klassiske afrikanske dyr såsom zebraer, giraffer og geparder. Mange mennesker besøger Lake Nakuru for muligheden for at se et hvidt næsehorn i dets naturlige habitat. En mulighed, der kun findes få steder på kontinentet.

Ta’ på safarieventyr ved Lake Nakuru med Vores Afrika

Skal oplevelser ved Lake Nakuru inkluderes i din safarirejse til Kenya, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Hos Vores Afrika laver vi skræddersyede rejser, hvor vi sammensætter din safari, lige som du har lyst til, at den skal være. Du kan læse mere om vores skræddersyede rejser til Kenya her.