På safari i silhuetten af Nairobis skyskrabere

En klassisk safari er nok for mange tanken om den endeløse savanne, hvor der ikke er andet at spotte end gyldne græssletter, så langt øjet rækker. Men hvad nu hvis vi sagde, at du kan tage på safari med Nairobis skyskrabere i horisonten? Det er nemlig præcis hvad Nairobi Nationalpark byder på. Afrikanske dyr på en 120 kvadratmeter stor savanne kun et kvarters kørsel fra Nairobi centrum. Bizart? En smule. Unikt? Helt sikkert!

Læs med her om Kenyas by-safari i centrum af Nairobi.

Safari i Nairobi Nationalpark

Det er næsten som om, at synet af Nairobi ændrer sig fra måned til måned. Ikoniske nye skyskrabere skyder op og nye veje slynger sig gennem trafikken. Du kan stadig besøge stederne, hvor løverne engang lå henslængte i bedste Out of Africa stil. Nairobi var både dengang og er stadig en by, hvor løverne altid er tættere på, end man lige tror. Og løver er der også i Nairobi Nationalpark.

Nairobi er den eneste hovedstad i verden, der kan bryste sig af at have en nationalpark liggende kun et kvarters kørsel uden for centrum. Kombinationen af savanne og skyskrabere er både mærkværdig og mindeværdig, og det en oplevelse, der virkelig skiller sig ud fra den klassiske safari. Jovist er det ikke her, du finder den største koncentration af dyr. Der skal du kigge mod parker som Masai Mara, Samburu og Amboseli, hvis du befinder dig i Kenya. En kombination af parkerne er dog oplagt. På den måde får du virkelig fornemmelsen af, hvordan Kenya er bygget op omkring det vilde dyreliv i alle afkroge og hjørner af landet.

Dyrelivet i Nairobi Nationalpark

I Nairobi Nationalpark lever omkring 80 forskellige dyrearter og over 500 fuglearter. Du kan opleve dyr som zebraer, bøfler, vortesvin, geparder, næsehorn, giraffer, flodheste, hyæner, leoparder, løver og en lang række bukke- og antilopearter. Om du når at opleve alle dyrearterne er på ingen måde garanteret, som ved alle andre slags safarier. En stor del af “legen” er spændingen ved at være dén, der først spotter dyrene.

På sporet til Mombasa

I 2017 blev Kenyas første togrute mellem Nairobi og Mombasa indviet. Togruten har sit udspring fra Nairobi Terminus, hvor togskinnerne strækker sig gennem Nairobi Nationalpark. For at genere dyrene mindst muligt er togskinnerne bygget på høje piller.

Det betyder altså, at når du er på safari i Nairobi Nationalpark kan du i udkanten af parken se Nairobi – Mombasa ruten gå gennem landskabet. En detalje, der bare gør parken endnu mere særlig og unik.

Kunne du tænke dig at læse mere om Kenya, og hvad landet har at byde på, kan du læse mere om vores rejser til Kenya her.