Rejseberetning fra Sydafrika

Læs Hans og Lottes rejsebreve fra Sydafrika, som de besøgte for anden gang i 2019, og bliv inspireret til, hvad du selv kan foretage dig på din egen rejse til sydafrika.

Hans og Lottes rejsebreve fra Sydafrika

Rejsebrev 1: I Mandelas fodspor

For nøjagtig 2 år siden havde vi en af vores livs største ferieoplevelser. Sydafrika var gået ind under huden og vi vidste vi måtte tilbage. Nu er vi tilbage og har allerede været her 1 uge. Vi startede i Johannesburg med at booke en byrundtur, hvor vi ønskede at “gå i Mandelas fodspor”. Vi har set  hans æresbolig, fængslet han sad til fange i inden han blev flyttet til Robben Island, set hans advokatkontor m.m. En meget speciel dag, der gav plads til mange triste tanker, men også dyb beundring for en mand, der lærte sit folk at se fremad og glemme det dårlige bagud.

Nelson Mandela Square, Cape Town

The Big 4

Dag 2 startede vi sammen med 12 andre søde feriegæster på vores tur fra Johannesburg. Vi er 2 fra Holland, 2 fra Danmark, 2 fra Canada og 8 fra Australien. Vi har en fest i bussen. Humøret er højt og fyldt med sort humor. Forstå mig ret.

Vi har været på dag og aften safari i Kruger Parken. Naturen en åben Savanne. Videre derfra skiftede vi land til kongeriget Swaziland, hvor vi også har været på 3 store safari ture.

Vi har set The Big 4. Vi mangler leoparden. Rangeren kan se dens efterladenskaber, men desværre ikke det levende dyr. Nu er vi tilbage i Sydafrika i en ny lodge, hvor vi i morgen skal på 2 safaris. En på land og en til vands.

Om 14 dage når vi Cape Town. Mange spændende og smukke steder venter os forude. Hav det godt hjemme i DK. Varmen har været hård ved os, men i dag er det koldt.

Kh.

Lotte og Hans

The big five, Afrika

Rejsebrev 2: “Mit Afrika”

Da vi var i Sydafrika for 2 år siden koncentrerede vi os om Northern Cape, Namibia. North – West, Botswana og sluttede ved Victoria Falls i Zimbabwe.

Denne gang startede vi som tidligere fortalt for 11 dage siden i Johannesburg, kørte over i Krygerparken for at se urolig mange dyr og fugle. Ruten er derfra gået videre ind i Swaziland i nye nationalparker. Videre ud mod østkysten  til St. Lucia Lake, hvor vi var på en smuk flodtur. Vi så masser af flodheste, krokodiller og smukke fugle.

Nætterne er blevet tilbragt på den ene smukke lodge efter den anden. Man bliver henført til Karen Blixens.  Mit Afrika, når man sidder og nyder en dejlig middag i godt selskab og kigger ud i mørket hen mod vandhullet, hvor næsehornene drikker vand.

The big five, Afrika

Fra Rusland til Lesotho

Turen er gået videre til Durban og ind i Lesotho. Og her fik vi problemer ved grænsen. Jeg glemte nemlig at fortælle vi ud over 2 danskere, 2 hollændere, 2 canadier, 6 australiere også er 2 russere helt over fra Gulag ved Siberien, som ikke kan 1 ord engelsk.

Da vi skal igennem paskontrollen bliver vore 2 russiske turvenner afvist, da Rusland ikke er på den liste, der har indrejse aftaler med Lesotho.

Vi sad alle mand i bussen i ingenmandsland i 35 graders varme i over 3 timer og måtte hverken gå mod højre eller venstre. Dog måtte mænd som kvinder bruge 1 stk. herretoilettet, da det blev tiltrængt på et tidspunkt. De uniformklædte grænsebetjente og de civilklædte grænse betjente havde en magtkamp time efter time om russerne kunne betale 150 US dollars pr/ person for visum eller ikke. Efter 3 timer troede vi nu var alt klaret, men pludselig skulle de civilklædte lige vise magt og bad vore russiske venner forlade vores bus.

Vores guide måtte handle hurtigt. Vores driver blev bedt om at køre os andre ud til vores næste Logde i Lesotho (3 timers kørsel) og guiden vil så blive tilbage med russerne, da de som sagt kun taler russisk og intet fattede eller kunne forklare sig.

Alt endte dog godt. De uniformerede betjente “vandt” magtkampen. Russerne fik hjælp til at udfylde relevante papirer, og tænkt det endte med politiet kørte vores guide og de 2 russer ud til lodgen.

The big five, Afrika

Grottevandring i Lesotho

Lesotho er et smukt men meget fattigt land. Som I kan se er standarden på logden ikke høj, men der var en fed og cool stemning. Et sted hvor mange backpackere overnatter. Læg venligst mærke til musikernes instrumenter. De er hjemmelavede, men humøret og rytmen fejler ikke noget.

I går var vi på en fantastik tur ud til nogle grotter med mange hulemalerier. Dem der ville red på hest derud. Hans og jeg var i vandregruppen. Vi gik 90 min. ud til en kraftig nedstigning. Her stod jeg af sammen med 2 australske kvinder. Hans og resten af gruppen kravlede ned til grotterne og op igen på ca. 1 time. Temp. var efterhånden temmelig høj, så de var alle godt møre, da de kom op fra dybet. Turen blev på 16.3 km i bagende sol.

I dag er vi kommet ud af Lesotho og ud mod Eastern Cape. Målet er i morgen at komme til Eddo Ellefant, hvor vi skal på vores sidste safari. Vil nu efter en lang dag slutte her og sige god nat.

Varme Afrika hilsner fra

Hans og Lotte

Flodheste og fugle i vandhul

Rejsebrev 3: 3 fantastiske uger med nye venner

Hej alle

Tak for I har gidet følge vores fantastiske tur fra Johannesburg til Cape Town. 
Vi har kørt 4500 km på 3 uger igennem et landskab der siger spar 2 til alt. Gennem golde høje bjerge, langs kysten ved Det Indiske Ocean med høje kraftige bølger, der ikke egner sig til at bade i. Forbi agerbrug til vinmarker.

Garden Routens sidste par 200 km indtil vi stoppede på Sydafrikas ældste vingård i Stellenbosch. Det var som at komme ind i en oase af frodighed og skønhed dejlig krydret med duften fra 1000 vis af hvide roser overalt på vingården.

Vin i Sydafrika

I går var vores sidste dag sammen i gruppen. Det var både en smuk dag med bustur i bjergene rundt om CapeTown og ned  til Cap Point. (Kap det gode håb) men også en trist dag, for kl. 17 holdt vi en lille “afskedsfest” for vores fantastiske og altid glade driver. Han skulle nemlig køre til Durban hen over natten og i dag være driver for en ny gruppe. Hårdt arbejde.

Her til morgen har vi grædt og krammet og sagt farvel til hinanden alle sammen. 3 fantastiske uger med nye venner. Vi har oplevet en fælles historie sammen og den historie vil vi altid huske samt bære de venner i vores hjerter. 
Hvor har vi været heldige. 
Vi flyver hjem 00.30 over Amsterdam. Er på VBG til aften i morgen tirsdag.

Varme afrikanske hilsner fra

Hans og Lotte

PS. 
Hans står uden for et hus vi boede i Cradock. 
En gammel hollandsk by. Vores hus var tidligere ejet af en hollænder. På den anden side var der 2 huse med tidligere danske ejere. Bl.a. en dansk læge med kone og 5 børn. Alt var bevaret. Som at bo på et museum.

Er du blevet inspireret af Hans og Lottes rejsebreve fra Sydafrika, der fortæller om deres tur til og igennem Sydafrika, så kan du kigge nærmere på vores rejseforslag til Sydafrika – et land med utrolig mange muligheder og oplevelser og attraktioner for enhver smag.