Rejseberetning fra Tanzania

Læs min rejseberetning fra Tanzania, hvor jeg i 2017 var på en fantastisk safarirejse rundt i flere af landets nationalparker. Forinden min rejse havde jeg flere gange læst, at Tanzania var kontinentets bedste safaridestination. Efter rejsen forstod jeg så sandelig hvorfor Tanzania har fået den flotte status. Turen sluttede med nogle dages badeferie på Zanzibar i Det Indiske Ocean. Det var en helt perfekt kombination.

Personlig rejseberetning fra Tanzania

Tarangire Nationalpark

tanzania-safari-elefanter-vandkant-1024x685

Turen startede i elefantparken ved navn Tarangire Nationalpark. Der findes forskellige dyr i parken, men den helt store hovedrolle tog elefanterne altså! Parken er opkaldt efter floden af samme navn, der snoer sig igennem landskabet. Da vi først ankom til parken så vi vortesvin, massevis af fugle og en række antilopearter. Nå ja, og små, søde aber alle vegne.

Der gik dog ikke længe, inden vi mødte de første elefanter. De stod så fredfyldt i deres lille familieflok. Først kunne vi se 5-10 elefanter, men jo tættere på dem vi kom, jo mere gik det op for os, at flokken var enorm. Til sidst kunne vi tælle os frem til mindst 30-40 elefanter. Pludselig besluttede flokken sig for at krydse vejen, som vi holdte på. Én efter én kom de slentrende hen af gruset. Flokkens alfahun holdt skarpt øje med os, så hun var sikker på, at hele flokken kom sikkert forbi. Det var én af de oplevelser, hvor hårene rejste sig på armene. Alle var musestille og vi kunne kun høre lyden af elefanterne, der hev græs op med deres snabler og knækkede grene af træerne.

Efter at have tilbragt noget tid med den store elefantflok, fortsatte vi ned mod Tarangire floden. Her ventede der endnu en stor flok elefanter, der badede og legede ved blodbredden. Endnu en hårrejsende oplevelse. Og sådan blev elefanterne ved med at dukke op, uanset hvor vi befandt os i parken.

Serengeti Nationalpark

tanzania-safari-serengeti-løver-biler-landskab-1024x685

Efter Tarangire fortsatte turen mod ”the-one-and-only” Serengeti Nationalpark. Dén park, som jeg så mange gange havde set dokumentarer fra i fjernsynet, og nu skulle jeg endelig se det med egne øjne. Vi startede i udkanten af parken på vej mod vores lodge, og allerede her var dyrelivet overvældende. Gnuer og zebraer stod i store flokke og gumlede græs. Vi så vortesvin, antiloper og hyæner.

Pludselig blev der kaldt over højttaleren, at der lå løver i græsset i nærheden. Stemningen i bilen ændrede sig pludselig, og vi sad alle med vidt opspærrede øjne og kiggede efter ethvert tegn eller nuance på en løve. Det var ret svært. Pludselig klapper vores guide bremsen i, og her ligger de så. To smukke hunløver – med tre fantastiske unger! Jamen kunne det her starte på en bedre måde?! Nej, det kunne det bare ikke. Efter at have brugt tid hos løverne og taget nogle gode billeder, kørte vi mod lodgen, hvor vi skulle overnatte. Den dag havde vi blot fået en smagsprøve på dét, som Serengeti havde at byde på. Dagen efter skulle nemlig også bruges i den magiske park.

Vi stod tidligt op for at sandsynligheden var størst for at spotte nogle af de aktive kattedyr. Det er nemlig sådan, at dyrene gemmer sig i skyggen eller buskene, når først den bagende sol får fat hen af dagen. Vi nåede kun at køre en 10 minutter, inden vi stoppede hos en løveflok på en 8-10 medlemmer. De havde også unger, men de var større end dem, vi så igår. Jeg vil tro, at de var nogenlunde samme alder som Simba fra Løvernes Konge. Og ham kender vi jo alle sammen ret godt. Dagen fortsatte i samme vilde gear med dyr alle vegne. Vi så både leoparder, geparder, elefanter, flodheste, jackaler og meget mere. Dog havde vi ikke set et næsehorn, men det vidste vi også godt var ekstremt sjældent.

Ngorongoro krateret

Ngorongoro-løver-tanzania-1024x685

Næste dag fortsatte turen mod det spektakulære Ngorongoro Crater. Krateret stammer fra en gammel vulkan, hvor hele toppen af vulkanen er ”blæst af”. Tilbage står nu det smukkeste og mest frodige vulkankrater. Vi kørte et par timer for at nå dertil. Turen foregik på støvede veje, og der var ikke meget liv at spore nogle vegne. Efter noget tid fortæller vores guide, at vi nu er ankommet til krateret, og at vi kunne holde ved et lille udkigspunkt. Og med ét åbnede landskabet sig pludselig op i det smukkeste, grønneste krater, jeg nogensinde har set.

Ved første øjekast lignede det ikke, at der var noget liv som sådan i krateret. Det ændrede dog ikke den fantastiske udsigt over landskabet. Efter et par klik med kameraet kørte vi ned i krateret, og allerede på vej ned kunne vi fornemme de massive dyremængder. Der dukkede pludselig sorte prikker af gnuer, zebraer og antiloper frem. De var bare overalt. For ikke at glemme tæppet af de mange pink flamingoer, der hyggede sig i den saltede kratersø. Kratervæggen udgjorde en naturlig ramme for de mange tusinde dyr, der levede her. Ngorongoro var som en grøn oase, der måtte være paradis for ethvert dyr. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi turde drømme om at være på safari et så magisk sted.

Efter nogle timer i parken og en medbragt frokost, kørte vi videre, men på vej afsted stødte vi ind i ham, vi havde ledt efter i Serengeti. På lang afstand kunne vi nemlig ane et sort næsehorn. Så var det bare frem med kikkerten og nyde synet af den sjældne fætter.

Lake Manyara

tanzania-safari-pelikaner-lake-manyara-1024x685

Som afslutning på safarien kørte vi næste dag forbi Lake Manyara og var på et par timers safari i søområdet. Her var det især de vandglade dyr, der prægede landskabet. Flodheste var der mange af, såvel som pelikaner, elefanter, bøfler og meget mere. Det var den perfekte afslutning på en fantastisk safarirejse.

Badeferie på Zanzibar

tanzania-zanzibar-båd-line-1024x685

Den 5-dage lange safari blev til sidst ”skyllet ned” med azurblå bølger og kolde drinks på Zanzibar, hvor vi også besøgte øens største by og kulturelle mekka Stone Town. Det krævede nogle timer på liggestolen at fordøje alle de indtryk, som var væltet ind over os de seneste dage. Det var en utrolig rejse, som jeg aldrig vil glemme.

Se vores rejseforslag til Tanzania og lad dig inspirere til din egen eventyrlige tur til den østafrikanske safariperle.