Rejseberetning fra Ghana, Togo og Benin i Vestafrika

På rejse til Vestafrika

Hej Alle

Lige et kort resume af min rejse til Vestafrika hvor jeg besøgte Ghana, Togo og Benin. 
Jeg kunne skrive flere sider, men skal prøve at begrænse mig. Turen var en ubetinget succes. Bortset fra visumbøvlet, som vi jo heldigvis fik løst, gik alt fortrinligt.
 Det var så spændende, at rejse med de andre rejsedeltagere, som var med på turen. Meget berejste mennesker og utrolig søde og nemme, at tale med. Det var en meget international gruppe, hvor nogle var fra Rusland en anden var fra Uruguay og to fra Amerika, så engelsk var talesproget hvilket ikke var noget problem. Jeg var den ældste i flokken, men det betød intet. Vores guide Sena er jo uovertruffen. Altid venlig og altid god for nogle ekstra eventyr på vejen. Han taler flydende engelsk, fransk og stammesprog. Ligeledes er jeg imponeret over den flotte afhentning og afsendelse i lufthavnen i Accra i det kaos, der er her.

Ind imellem skete der ting, som ikke var nævnt i programmet. Bl.a. besøgte vi lokale landsbyer og deltog i Ashanti dronningens begravelseshøjtid. Det var så spændende og interessant. 
Vi kan ikke komme uden om, at vejene dernede er utrolige dårlige så vi skrumlede jo rundt i bussen, men det tog vi ikke så tungt, det var bare en del af oplevelsen. 
Vi havde en kok med, som lavede noget fortrinlig mad på et gasblus ude i det fri.
 3-4 af hotellerne, er ikke noget at skrive hjem om, men det er hvad man kan forvente af en tur som denne. Der var rent på sengene, og det var det vigtigste.

Jeg kunne godt have brugt en ekstra dag i Accra, hvor jeg kunne have set endnu mere af denne livlige by. Det var dejlig med dagshotel, så man kunne nå at skifte tøj inden flyveturen hjem.
Alt i alt er jeg uhyre tilfreds med rundturen og jeres samarbejdspartnere i Vestafrika. 
Så mange tak for den fantastiske behandling af min rejse til Vestafrika.

Mange hilsner
Lissi Wittrup Thomsen Brønderslev.