Rejseguide: Badeferie i Mombasa eller på Zanzibar?

En klassisk safari afsluttes ofte med nogle skønne dage ved stranden, hvor du kan få skyllet støvet af og bare nyde tilværelsen med en drink eller øl i hånden. Besøger du Tanzania eller Kenya, står valget som regel mellem badeferie ved Mombasa eller Zanzibar. Begge steder har sine fordele, og det er ofte et temperamentsspørgsmål, om man vælger den ene eller den anden destinationen. Én ting er sikkert – du får med garanti både azurblåt hav, hvide sandstrande og varme himmelstrøg, uanset om du vælger Mombasa eller Zanzibar.

Vi anbefaler, at du læser med her, hvis du har svært ved at vælge.

Grunde til at vælge Mombasa

Mombasa ligger ved den kenyanske østkyst og er meget mere end blot et strandområde. Mombasa er Kenyas anden største by og fungerer som et vigtigt handelscentrum. Det er også en af årsagerne til at vælge Mombasa; nemlig at der ikke er langt til butikker og byens livlige storbysstemning – hvis altså du er til det. Mombasa Old Town er helt klart også værd at besøge som en dagsudflugt. Bydelen er en smeltedigel af arabisk arkitektur, historie og semihektisk storbystemning, der fungerer som et godt afbræk fra solstole og swimmingpools.

En anden god grund til at vælge Mombasa må siges at være, hvis du har et ønske om at opleve den relativt nye togrejse, der går direkte fra Nairobi til Mombasa. Togturen er en oplevelse i sig selv, da du krydser flere nationalparker undervejs. Komforten er god, især hvis du vælger førsteklassesbilletterne. Turen tager ca. 5 timer og er et både billigere og grønnere alternativ til at flyve til Mombasa. Du kan her læse mere om togruten til Mombasa.

Sidst, men ikke mindst er der det argument, at Mombasa som regel er et nyk billigere en Zanzibar. Det kan selvfølgelig ikke garanteres, men vi ser en tendens til at hoteller og resorts er en anelse billigere.

Lad os opsummere årsagerne til at vælge Mombasa til din badeferie
  • Du kan gå på opdagelse i Mombasa Old Town
  • Du kan tage togruten fra Nairobi til Mombasa og slipper derved for at flyve
  • Mombasa er som regel en smule billigere end Zanzibar

Grunde til at vælge Zanzibar

Tropeøen Zanzibar ligger ud for Tanzanias østkyst omgivet af det Indiske Ocean. Hovedbyen hedder Stone Town, og efter vores mening er den en af de helt store årsager til at vælge Zanzibar til fordel for Mombasa. Stone Town er en by, hvor du kan bruge flere timer på at lade dig fascinere af spændende markeder, historisk arkitektur og arabisk stemning.

Skal du til Zanzibar er der mulighed for at flyve. Alternativt kan du tage en færge fra Dar Es Salaam i Tanzania. Dog vælger langt de fleste at flyve, da det ofte hænger bedst sammen med at have afsluttet en safari og derefter flyve fra lufthavnen i enten Nairobi (Kenya) eller Arusha (Tanzania). Det er både nemt, bekvemt og hurtigt.

Til sidst skal det nævnes, at Zanzibar er en fantastisk destination til at kombinere din badeferie med et væld af forskellige oplevelser. Du kan besøge lokale frugt- og krydderiplantager, besøge kæmpeskildpadder på Prison Island eller se colubus aber i Jozani regnskoven. Det er bare få eksempler på de mange oplevelser, som Zanzibar byder på. Du kan her læse mere om oplevelser på Zanzibar.

Lad os opsummere årsagerne til at vælge Zanzibar til din badeferie
  • Gå på opdagelse i magiske Stone Town
  • Du kan flyve nemt, bekvemt og hurtigt til Zanzibar
  • Kombinér din badeferie med mange forskellige oplevelser

Uanset om du vælger Zanzibar eller Mombasa til din kommende ferie, vil vi gerne være behjælpelige med at arrangere rejsen. Du kan læse mere her om vores rejser til henholdsvis Zanzibar og Mombasa.