Rejseguide til Seychellerne

Når vi tænker på, hvordan paradis må se ud, er Seychellerne ofte et godt bud. Indre kliché-fyldte billeder af postkort smukke og svajende palmer mod en lyseblå himmel toner frem, og overbeviser os om, at her er livet bare rart og dejligt. Ikke blot ser billederne lækre ud. Her er lækkert og det er det, der får os til at savle, hver gang vi tænker på disse smukke øer, der ligger ud for Afrikas østkyst.

Desværre kommer isoleret ø-liv og et uberørt miljø med en pris, og et besøg på Seychellerne er ikke billigt. Dette er ikke en budgetdestination. Seychellerne er et land, der henvender sig til bryllupsrejser, berømtheder og eksklusive turister. Men heldigvis er der i de senere år dukket gode alternativer op til en mere prisvenlig ferie, hvis man er på udkig efter det. Dette indlæg er lavet ud fra et budgetvenligt perspektiv.

Hvad kan man lave på Seychellerne

Vær aktiv

Efter at have slappet af på stranden kan du bruge lidt tid på at nyde øens rekreative aktiviteter. Golf, squash, snorkling, kajakroning, badminton, SUP, tennis og vandreture er alle let tilgængelige og overkommelige. Kajak- og SUP -leje starter ved 540 SCR (30 USD) pr. dag, mens du kan leje snorkeludstyr til omkring 180 SCR (10 USD) pr. dag. Du kan evt. medbring dit eget snorkeludstyr, hvis du vil spare penge.

Udforsk Cousin Island

Godt en kilometer sydvest for Praslin ligger Cousin Island, som er et beskyttet naturreservat. Den indfødte fuglebestand her overstiger 300.000. Øen åbnede i 1968 specifikt for at bevare fuglebestandene, og her kan du gå gennem den tykke skov og spotte efter alle de forskellige fuglearter. Hold især øjnene åbne for den truede Seychelles Magpie Robin. Det koster 500 SCR pr. person at få adgang til øen.

Tag på vandretur på Nid d’Aigle

Nid d’Aigle er det højeste punkt på La Digue, og denne vandretur er en fantastisk måde at tilbringe en dag på Seychellerne. Den vidunderlige udsigt over La Digue og de nærliggende øer er storslået. Det er en 4 km vandretur med 333 meters højde. De fleste mennesker gennemfører vandreturen på 1,5-2 timer. Husk at pakke lidt snacks, solcreme og vand. Sigt efter at starte vandreturen om morgenen, før det bliver for varmt.

Besøg L’Union Estate

Dengang da kokoslandbrug var hovedindustrien på La Digue, var dette sted centrum for produktionen. Lige syd for La Passe ligger denne ejendom, som nu er en national kulturarv og drives som et slags uformelt museum/forlystelsespark. Der er nogle demonstrationer, der involverer, hvordan kokosnødderne blev høstet, og du kan udforske Old Plantation House, kolonitiden i kirkegården og bådeværftet. Der er endda et område, der huser kæmpeskildpadder. Pris for adgang er 100 SCR (6 USD) pr. person.

Tag på udkig efter Veuve-fuglen

La Digue er hjemsted for Veuve naturreservat, som blev oprettet specielt for at beskytte Veuve (den sorte paradis fluesnapper). Det er en lille lilla og sort fugl, der er endemisk for øen og kritisk truet. Der er mindre end 300 tilbage på Seychellerne, da tab af levesteder har ødelagt deres traditionelle økosystem. Der kan arrangeres guidede ture, hvor der er garanti for at finde fuglen. Pris for adgang er 150 SCR (8 USD) og 200 SCR (11 USD) med en guide.

Oplev det naturhistoriske museum

Hvis vejret er mindre end perfekt (hvilket er usandsynligt), kan du tage en pause fra strandene og i stedet besøge Natural History Museum i Victoria på Mahe. Det er småt, men bestemt et stop værd, hvis du gerne vil lære en ting eller to om øens dyreliv og geologi. Museet fremhæver al flora og fauna på øen, og der er også udstillinger om øens militær og milits. Museet fokuserer desuden på de miljøspørgsmål og naturkatastrofer, der truer nationens fremtid. Pris for indgang er sølle 15 SCR (1 USD).

Tag en gåtur i den botaniske have

Også i Victoria giver Seychellernes nationale botaniske haver dig et dybere kig på lokal flora og fauna med de berygtede coco de mer palmer som et af højdepunkterne. Haverne strækker sig over 14 hektar og er over et århundrede gamle. Haverne er i øvrigt også hjemsted for frugtflagermus og kæmpeskildpadder, hvoraf nogle er over 150 år gamle. Gå heller ikke glip af orkidéhuset – det er smukt. Pris for adgang er 100 SCR (6 USD) pr. person.

Dykning på Seychellerne

Igen Seychellerne uden dykning eller snorkeling. Og her er i sandhed masser af utrolige steder at dykke. Et dyk med én tank koster omkring 1.100 SCR (66 USD). Nogle populære steder at dykke er Ennerdale-vraget, Shark Bank, Dredger Wreck, Fisherman’s Cove Reef, og Marianne -øen. Hvis du rejser til Seychellerne i løbet af monsunperioden, som er fra maj-september, kan du se hvalhajer. Der er også masser af hajer og mantas her året rundt.

Lær at surfe på Seychellerne

Selvom du kan finde anstændige bølger her hele året rundt, er april-september, det bedste tidspunkt for surfing. Gruppesurfklasser varer 3-4 timer og koster omkring 3.140 SCR (175 USD) pr. person. Du skal forvent at betale det dobbelte for en privat lektion. Carana Beach er et godt valg for nye surfere, mens Anse Bougainville, North East Point, Misfit Baya og Anse Royale er gode muligheder for mere erfarne surfere.

Rejseomkostninger på Seychellerne

Overnatning på Seychellerne

Der er ingen hostels på Seychellerne, så budgetrejsende har i stedet mulighed for at finde billige pensionater. De mest budgetvenlige pensionater koster normalt omkring 1.065 SCR (59 USD) pr. nat. De inkluderer ofte faciliteter til egen forplejning og gratis trådløs internetadgang.

Airbnb er tilgængelig på øerne med private værelser, der starter fra 1.075 SCR (60 USD), men 2.333 SCR (130 USD) er mere almindelig. For et helt hjem eller en lejlighed starter priserne ved 1.615 SCR (90 USD).

Camping i det fri er forbudt, og der er i øjeblikket ingen campingpladser på øerne. Hvis du ønsker at tage den helt store tur, er der masser af eksklusive feriesteder og internationale kædehoteller, hvor priserne ligger fra 4.500 SCR (250 USD) pr. Nat.

Mad på Seychellerne

Seychellois-køkken er, ikke overraskende, stærkt baseret på fisk og skaldyr. Ris er en anden almindelig hæfteklammer, hvor fisk og skaldyrsretter er en populær lokal favorit. Kokosnødder og frisk frugt, især mango, er tilgængelige overalt. Spinat suppe, ladob (en sød plantain/sød kartoffel dessert) og linsedhal er andre populære retter.

At spise ude på restauranter kan være dyrt, og det traditionelle køkken koster omkring 305 SCR ($ 17 USD). Forvent at betale det dobbelte for et tre-retters måltid med en drink. Hvis du holder dig til små restauranter og strandhytter, der serverer traditionelt køkken og kun har take away, kan du finde måltider for omkring 90 SCR (5 USD).

Der er ikke rigtig nogen fastfoodrestauranter her bortset fra pizzeriaer. Forvent at betale omkring 100 SCR (6 USD) for en pizza. Du kan også finde indisk mad rundt på øerne, hvor en hovedret koster omkring 175 SCR (10 USD). Både øl og lattes eller canpuccinoer koster omkring 72 SCR (4 USD). En flaske vand koster 27 SCR (1,50 USD).

Hvis du planlægger at tilberede dine egne måltider, kan du forvente at bruge omkring 900 SCR (50 USD) om ugen på dagligvarer. De fleste fødevarer skal importeres, men du kan finde billige fødevarer som kylling, grøntsager, frugt og ris. Hvis du laver dine egne måltider, skal du tjekke Anise Royal Market eller Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market. De er daglige landmændsmarkeder, hvor du kan få friske (og overkommelige) lokale produkter.