Derfor bør din næste rejse gå til Namibia

Namibia er – for mange – en overset rejsedestination, hvilket vi virkelig synes er en skam. Især landets ekstreme landskaber er en stor grund til at gøre Namibia til stedet, hvor dit næste eventyr skal udspille sig. Fra sandhavet i Namibørkenen, hvor du finder verdens højeste sandklitter, til den ærefrygtindgydende Fish River Canyon, er Namibia hjemsted for nogle af Afrikas mest spektakulære turistmål.

Vi vil derfor gerne slå et slag for rejser til Namibia og landets ekstraordinære seværdigheder.

Fotoskønne Sossusvlei og Deadvlei

I det sydlige Namibia midt i Namibørkenen ligger mærkværdige ørkenlandskaber, der mest af alt minder om et sted for marsboere. Navnet Sossuvlei stammer fra Afrikaans, hvor ‘Sossus’ betyder blindgyde, mens ‘Vlei’ betyder mose. Stedet kan bedst beskrives som én stor sandkasse.

Deadvlei er derimod et område, der er kendt for sit særegne landskab med spøgelsesagtige, døde træer, der stikker op fra de hvide, udtørrede sandflader. Et helt særligt område, som er paradis for enhver fotohungrende turist.

Charmerende kystbyer

Namibia huser nogle af Afrikas hyggeligste kystbyer. Her kan især nævnes Swakopmund og Lüderitz.

Swakopmund ligger ved Walvisbugten i det nordvestlige Namibia direkte ud til Atlanterhavet. Byen bærer præg af at have været en tidligere tysk koloni, og det må siges at være den by i Namibia, hvor den tyske indflydelse fortsat er størst den dag i dag. Her finder du stadig tyske vejnavne, tysk inspireret arkitektur samt barer og restauranter, der bærer præg af tysk kultur.

Lüderitz skal du længere mod syd for at finde – nærmere betegnet ved Skeletkysten. Den lille, charmerende havneby byder på velbevarede bygninger fra kolonitiden, pastelfarvede facader og direkte udsigt mod Atlanterhavet.

Den klare stjernehimmel i Namibørkenen

Namibørkenen er det oplagte sted til stjernekiggeri. Den øde ørken ligger langt fra de oplyste byer, og det giver helt optimale forhold i forhold til lysforurening. Så tag din rejsemakker under armen og begiv jer ud på et natteeventyr sammen.

Udforsk spøgelsesbyen Kolmanskop

Kun 5 minutters kørsel fra kystbyen Lüderitz ligger den forladte og tilsandede spøgelsesby Kolmanskop. Byen fungerede som en vigtig mineby under diamantudvindingen tilbage i 1900-tallet. Den sidste indbygger forlod byen i 1956, og siden da er Kolmanskop blevet indtaget af sand fra Namibørkenen, der har forvandlet byens udtryk fuldstændig. Den tidligere diamantby er et spændende levn fra fortiden, og man kan let bruge flere timer på at udforske bygninger og gammelt inventar i byen.

Adrenalinfyldte oplevelser i Swakopmund

Swakopmund er spækket med sjove aktiviteter at kaste sig over. Faktisk er byen kendt som Namibias adrenalinhovedstad. Både luften, havet og sandet lægger op til actionfyldte aktiviteter, der får hjertet til at slå ekstra hurtigt. Så hvad end du gerne vil prøve kræfter med sandboarding, faldskærmsudspring, paragliding eller quadbiking, ja såer Swakopmund det helt rette sted!

Himbafolkets spændende kultur og traditioner

Himbafolket stammer oprindeligt fra det nordlige Namibia. Man estimerer, at der lever omkring 50.000 himbaer i Damaraland mod nord i et område, der betegnes som et af Afrikas sidste vilde naturområder. Himbaerne er et semi-nomadisk stammefolk, der er kendetegnet ved deres okkerfarvede smørelse, som de bruger til både hud og hår. De traditionelle dragter, smykker og frisuren er med til at forstærke himbaernes skønhed. Himbaerne har formået at fastholde deres flere hundrede år gamle kultur, og selvom de er et stolt folk, viser de gerne deres kultur frem for besøgende.

Ekstraordinær kør-selv-ferie

Namibia er et oplagt land til kør-selv-ferie, da der for det første er virkelig trygt og sikkert at færdes, og for det andet er vejforholdene overraskende gode. Dernæst er landskaberne som taget ud af en naturdokumenter, og det er jo bare med til at gøre Namibia til et sandt paradis for kør-selv-ferie-elskere.

namibia-kør-selv

Skibsvrag og forliste historier ved Skeletkysten

Skeletkysten nær byen Lüderitz byder på et råt, men umådeligt smukt landskab, hvor Atlanterhavet grænser op til den namibiske ørken. Kysten er kendt for dens tætte tåge, som har været skyld i adskillige forliste skibe gennem årene. Det har resulteret i skibsvrag, der “pynter” langs kysten.

Skeletkysten er foruden de forliste skibe kendt for sine store bestande af sæler samt overraskende dyrearter som zebraer, elefanter, leoparder samt de sjældne ørkenløver, man finder i Namibia. Så har du eventyr i blodet, bør du helt klart aflægge et besøg ved Namibias dramatiske kyststrækning.

Sublim safari i Etosha Nationalpark

Skal man vælge ét sted til at tage på safari i Namibia, er det uden tvivl Etosha Nationalpark, som valget bør falde på. Etosha er kendt for dets mange sletter og dertilhørende vandhuller, som trækker masser af forskelligt dyreliv til sig. En god strategi er derfor at finde et vandhul, slukke bilmotoren og lade tiden gøre arbejdet. Du vil med stor sandsynlighed nyde synet af både antiloper, elefanter, zebraer og måske endda løver, der kommer og drikker fra vandhullet.

Oplev Afrikas største kløft

I det sydlige Namibia finder du Afrikas største kløft samt verdens anden største næstefter Grand Canyon. Vi taler om Fish River Canyon. Den er 161 km lang, 27 km bred samt 550 meter dyb. Kløften er opstået for over 500 millioner år tilbage, og de sidste 50 millioner år er området blevet formet af Fish River, der slanger sig gennem landskabet.

Er du interesseret i en rejse til Namibia, kan du læse mere om vores skræddersyede rejser her. Du er som altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker en uforpligtende snak om en rejse til Afrika.