Derfor skal du overveje en rejse til Vestafrika

Ikke mange rejsebureauer i Danmark arrangerer dybdegående rejser til Vestafrika. Men hos Vores Afrika har vi en stor forkærlighed for Afrikas vestlige region, da vi har boet der og rejst der meget selv. Men hvad er det ved denne region, der bl.a. inspirerede os til at starte en virksomhed og arrangere rundrejser her til?

Autentiske rejser til Vestafrika

Vestafrika er en af de få regioner i verden, hvor turismen stadig er i sin spæde opstart. Bortset fra pakkerejser, som er populære i eksempelvis Gambia, kan regionen ikke sammenlignes med hverken Øst- og Sydafrika, Syd- og Centralamerika eller Sydøstasien. For os gør det netop denne del af Afrika ualmindelig spændende. 

Det er lidt af en brugt kliche, at det er folket, der gør et land til hvad det er, men vi er overbeviste om, at det rent faktisk er tilfældet. Med færre turister, der besøger de lande, som vores ture dækker over, kan du være sikker på at opleve den slags gæstfrihed og varme, som Vestafrika er så berømt for. Du får at opleve en livsstil og de traditioner og skikke, der følger med den, som de virkelig er. Uden at føle at de bliver opsat til fordel for de mange turistgrupper, der passerer hver dag.

Derudover finder du nogle virkelig dramatiske og smukke landskaber, uspolerede og øde strande, utrolig musik og natteliv og fantastiske vandringsmuligheder. For ej at forglemme en uovertruffen kunst- og håndværksscene og nogle af de mest farverige og hektiske markeder i verden.

Men er der en grund til det lave antal besøgende til Vestafrika?

Vi har overvejet dette spørgsmål og kan komme frem til en række faktorer.

  • Det populære billede af Afrika omhandler typisk safari og vilde dyr, hvilket naturligvis er et stort højdepunkt for mange. Desværre er storvildt blevet jaget til næsten udryddelse i store dele af regionen. Dyrelivet er stadig til stede i nationalparker som Mole, Yankari og Pendjari, men kan ikke sammenlignes med den variation og mængde, du kan oplever i Krüger, Etosha eller Serengeti på den anden side af kontinentet. Desuden er Vestafrika ikke så ‘markedsførbar’ for turister i den forstand, selvom der er stor chance for at opleve dyreliv på vores rejser til Vestafrika. Men vores ture kan ikke sammenlignes med en safarirejse i Afrika.
  • Campingpladser og turistinfrastruktur generelt er ofte relativt simpelt, hvilket står i kontrast til den relative luksus, du oplever i lande som Botswana, Sydafrika og Kenya.
  • At få visum kræver planlægning og kan tage en hel del tid.
  • At rejse i den vestafrikanske regionen kan byde på visse udfordringer. Eksempelvis som hvis du ikke taler grundlæggende fransk eller nogle af de lokale sprog som Peul, Hausa eller Wolof. Men heldigvis rejser du altid med en lokal og engelsktalende guide på vores ture, så på den måde vil det ikke blive et problem for dig.
  • Af instinkt forbinder folk ofte Afrika med det, de er bekendt med gennem deres uddannelses- og hjemmemedier. Her fokuseres der næsten udelukkende på Nord-, Øst- og Sydafrika. Vestafrika vises sjældent i nyhederne, og når det sker, rapporteres der næsten altid noget negativt. Mange folks opfattelse af regionen er dannet og påvirket af en bestemt ubalanceret mediedækning.
  • Måske er den største bekymring for nogle politisk stabilitet og sikkerhed. Det er rimeligt at sige, at nogle lande i Vestafrika tidligere har lidt under ekstrem fattigdom, korruption og kamp. Men mere end resten af ​​Afrika? Det er rigtigt, at lande som Elfenbenskysten, Liberia og Sierra Leone har gennemgået urolige tider, men det samme har Rwanda, Kenya og Zimbabwe. Som anført mange steder på vores hjemmeside, er Vestafrika en region, der bevæger sig fra en urolig fortid.

Udfordringer med overlanding

Det er også værd at bemærke, at den overlandske industri relativt set aldrig har lagt særlig vægt på Vestafrika. Da overlanding i kommerciel forstand begyndte i 1970’erne / 80’erne, blev afslutningen af ​​’Trans Africa’ big business.

Utallige virksomheder blev oprettet for at køre ture frem og tilbage mellem London og Cape Town via Kairo. Da Sudan lukkede af for overland på grund af borgerkrigen, måtte operatører søge en anden måde at forbinde det nordlige Afrika med syd. Som et resultat blev Trans Sahara den populære rute, da lastbiler kørte fra Algeriet ned gennem Sahara ind i Niger og videre til Uganda via Centralafrika og Zaire (DR Congo).

Især Mali blev et populært land på det overlandske netværk. Og Kano i det nordlige Nigeria blev et regionalt knudepunkt for dem, der passerer fra nord til syd på kontinentet. Da Mobutu blev væltet fra magten i Zaire (DR Congo), forværredes sikkerheden i Algeriet. Det fik de fleste overlandske virksomheder til at beslutte, at Sudan ikke længere var så risikabelt. Derfor startede ruten fra Kairo til Cape Town igen. Imidlertid besluttede nogle virksomheder, der var begyndt at operere i Vestafrika, at det var værd at fortsætte med at køre ture i regionen i deres egen ret. Det medførte at den marokkanske kystrute til Vestafrika blev etableret.

Den dag i dag er der en række virksomheder, der stadig kører ture gennem denne del af Afrika. Den traditionelle rejse fra Marokko til Mauritanien, ind i Mali og til Ghana, der fortsætter langs kysten mod Centralafrika, er nu blevet fast forankret som en populær landrute.

volta-region-ghana-togo-akwapim-jumpstory-1024x685

Rejs til Vestafrika med Vores Afrika

Hos Vores Afrika kan vi godt lide at gå lidt længere og bevæge os væk fra de etablerede veje gennem Vestafrika. Vi besøger de lande i regionen, der på visse stadier i fortiden var for ustabile til at besøge. Lande som Liberia, Sierra Leone og Elfenbenskysten har alle gennemgået politisk omvæltning i nyere tid. Landene har samtidig siden taget store fremskridt for at komme videre fra en urolig fortid. 4×4-entusiaster har afviget fra den traditionelle Vestafrika-rute og besøgt disse lande i en række år nu. Turisthotspots dukker op overalt i de pågældende lande, med mindre initiativer, der nu lokker et større antal besøgende.

Millet festival Ghana

Der har virkelig aldrig været et bedre tidspunkt til rejser til Vestafrika. De ture, vi tilbyder, er unikke – intet andet lastbilbaseret overlandingsfirma går som vi gør. Du rejser med to erfarne besætningsmedlemmer med en passion for regionen. Derudover er du afsted med en gruppe passagerer, der også vil opleve magien ved overlanding i Vestafrika. Vestafrika er vores passion, og vi har viden til at hjælpe dig med at få så meget ud af turen som muligt. Vi skynder os ikke fra sted til sted for at passe ind i alle ‘højdepunkterne’. I stedet tager vi os tid til at værdsætte det, vi ser. Hvis du har spørgsmål vedrørende som ‘Hvad kan du forvente’ eller ‘Hvorfor Vestafrika’, så tøv ikke med at kontakte os.

Har vi pirret din nysgerrighed omkring rejser til Vestafrika, kan du læse mere om vores kulturrejser til Vestafrika.