Bestigning af Mount Meru

Inspiration til din skræddersyede rejse

Afrikas femte største bjerg, Mount Meru, ligger ved Arusha i Tanzania og er en sovende stratovulkan på 4.566 meter.

Det er et bjerg, der lægger op til fantastiske vandreoplevelser gennem hedeland, tropisk skov og stejle kraterkanter. Undervejs kan du være heldig at opleve både elefanter, giraffer, aber, zebraer og antiloper, mens du bevæger dig gennem savannen. Derudover findes der over 400 fuglearter i området.

Mount Meru skiller sig ud fra sin populære storebror, Mount Kilimanjaro, ved at byde på mere udfordrende vandring på de stejle vulkanskråninger. Samtidig møder du færre turister, får masser af udfordringer undervejs og kan nyde den spektakulære udsigt over den dramatiske kraterkant. I horisonten kan man på en klar dag se Kilimanjaros sneklædte top.

Denne fire dages rute er ‘no walk in the park’, og trekket kræver, at du træner op til det. Mount Meru kan også med fordel bruges til at træne op til at nå toppen af Kilimanjaro.

Lad os sammensætte en rejse til dig, hvad end programmet skal indeholde Mount Meru med eller uden efterfølgende bestigning af Mount Kilimanjaro.

Pris fra DKK 20.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Erfaren trekkingguide på Mount Meru
Trekking som beskrevet i rejseprogram
Drikkevand under trekking (ca. 3 liter per person)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Bestigning af Mount Meru

  • Udfordrende vandring i stejle landskaber

  • Bo i camps på bjerget

  • Rundvisning i Marangu

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst til Kilimanjaro Airport

Du rejser fra Danmark om morgenen med en enkelt mellemlanding undervejs.

Ved ankomst i Kilimanjaro Airport om aftenen, går du først gennem alle indrejseformaliteter, inden du uden for mødes med din chaufførguide, som kører dig til din lodge, der ligger i byen Moshi.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Marangu Cultural Tour – Briefing

Du spiser morgenmad for herefter at mødes med din lokale guide, som du skal have med på Mount Meru. Du kører til den hyggelige landsby Marangu, som ligger i smukke grønne omgivelser. Størstedelen af vores Mount Meru og Kilimanjaro guider, som tilhører Chagga stammen, kommer fra dette område, og du vil høre mere om deres kultur og hverdag her i byen.

Du kan også glæde dig til en dag med lidt let vandring for at få gang i benene inden dit forestående trek. Hvis du er heldig, er himlen så klar, at der vil være et smukt syn til Kilimanjaro, der pryder i baggrunden.

Du skal bl.a. besøge et smukt vandfald, der ligeledes giver anledning til lidt træning, idet du skal gå ned ad en masse trappetrin for at kommet til faldet. Har du lyst, er der desuden mulighed for et koldt og forfriskende dyp, hvis strømmen ikke er for stærk denne dag.

Senere køres du til et lokalt hjem i nærheden for at spise en lokal frokost. Frokosten kan eksempelvis bestå af linser, spinat, kål og kød og lokale bananer fra en nærliggende bananplantage. Maden er meget velsmagende, og vi kan næsten garantere, at du går derfra med en fyldt mave. Du kan desuden se frem til at lære mere om processen ved ristning af kaffebønner helt fra bunden.

Efter en oplevelsesrig dag tager du tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen. Din guide vil briefe dig om Meru trekket, og sammen med ham gennemgår du dit udstyr en sidste gang. Aftenen bruges med afslapning og hygge i de afrikanske omgivelser, så du er frisk og udhvilet til det forestående trek.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Moshi – Momella Gate – Miriakmaba Hut

Du spiser tidligt morgenmad for herefter at tjekke ud og mødes med dinguide.

Du køres til den gate, som er udgangspunkt for dit trek. Her bliver du indregistreret og hilser på dit erfarne bjergbestignings-team, som i samarbejde med guiden vil sørge for et højt kvalitetsniveau, mens du er på bjerget. Teamet består af portere til at bære din taske, en kok, der sørger for ”brændstof” til dit trek og selvfølgelig din guide.

Dagens trek starter ud med at krydse savanne og tropisk skov, hvorfor du også har en ranger med det første stykke af vejen. Du kan simpelthen være heldig at spotte vilde dyr undervejs. Herunder elefanter, zebraer, giraffer, aber, antiloper og måske bøfler.

Denne dag vandrer du i 5-7 timer, inden du når til campen, hvor dit telt er stillet op. Du spiser aftensmad og går tidligt til ro.

Overnatning: Telte i Miriakamba Hut inkl. 3 daglige måltider + drikkevarer

Dag 4: Miriakamba Hut – Saddle Hut

Du bliver tidligt vækket i dit telt med varme drikke, og du pakker taskerne sammen, inden du mødes i spiseteltet til morgenmad. Dine vandredage starter hver dag med et solidt morgenmåltid, som kan bestå af grød, frugt, pandekager, æg og ristet toastbrød.

Sammen med din guide går du nu videre mod næste camp. Dagen i dag er kort men stejl, og vil langsomt tage dig langs højderyggen for en spektakulær udsigt over Meru krateret og den imponerende askekegle.

Du når til campen, hvor du spiser varm frokost, inden du tager på en kort akklimatiseringstur til toppen af ’Little Meru’, som ligger i 3.820 meters højde. Akklimatisering er vigtigt, så du kan vænne din krop til højderne. Her kan du nyde endnu en fantastisk udsigt lige før solnedgang.

Tilbage i campen bliver du budt på varme drikke og aftensmad, inden du atter går tidligt til ro og summer over dagens oplevelser.

Overnatning: Saddle Hut inkl. 3 daglige måltider + drikkevarer

Dag 5: Saddle Hut – Summit – Miriakamba Hut

Efter nogle timeres søvn bliver du vækket for at påbegynde sidste opstigning. Omkring kl. 01.00 starter du med at gå i nattens mulm og mørke. Der er en times stejl stigning til Rhino Point (3.800 m), hvorefter stien fortsætter langs en højderyg af aske og sten for at nå Cobra Point (4.350 m). Toppen af Meru Peak (4.562 m) er en time længere væk, og du går på en stejl sti med storslået udsigt over Kilimanjaro.

Afhængigt af din hastighed kan du nyde solopgangen ved Cobra Point eller toppen. Udsigten er fantastisk: klipperne ved kraterkanten, askekeglen, der rejser sig fra kraterbunden, Kilimanjaro, der flyder på morgenskyerne, og Rift Valley.

Bemærk: Ved isglatte forhold eller stærk vind er det ikke nødvendigvis muligt at passere højderyggen mellem Rhino Point og toppen. Jeres guide vil afgøre om forholdende er gode nok til at fortsætte.

Ruten tilbage til Rhino Point i morgenlyset langs den smalle højderyg mellem den skrånende ydre væg af krateret og klipperne på den indre væg er en af de mest dramatiske og spændende vandreture i Afrika.

Du når ned til campen, hvor du får noget at spise og tager et kort hvil, hvis tiden tillader det, inden du fortsætter nedstigningen til Miriakamba Hut, hvor du spiser aftensmad og går tidligt til ro efter et strabadserende døgn.

Overnatning: Miriakamba Hut inkl. 3 daglige måltider + drikkevarer

Dag 6: Miriakamba Hut – Momella Gate – Moshi

Denne morgen står du op og spiser morgenmad for herefter at fortsætte sidste nedstigning. Ved gaten tages der festlig afsked med dit Mount Meru team, inden du bliver kørt til Moshi. Her kan du tage dig et velfortjent bad, spiser frokost og slappe af ved poolen.

Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 7: Moshi – Hjemrejse

Du tilbringer dagen i Moshi. Denne kan enten bruges på lodgen, hvor du kan slappe af med en bog ved poolen eller gå en tur i området, hvor du får et klart indblik i dagligdagen her. Alternativt kan vi arrangere, at du besøger vores farm, som ligger i nærheden. Her kan du få en rundtur og se hvor stort set alt den mad, du har spist på Meru, kommer fra. Her er grøntsagsmarker, så langt øjet rækker og flere forskellige dyr. Du kan spise frokost, som vores kok Azia har lavet – måske med udsigt til Kilimanjaro, hvis det ikke er overskyet. Eller du kan tage ind til Moshi by med en guide, der viser dig rundt (Der vil være en ekstra betaling til transport og eventuelt guide).

Henunder aftenen bliver du atter hentet og kørt til lufthavnen for dit fly hjem mod Danmark. Du rejser hjem efter et oplevelsesrigt trek på Mount Meru.

Indkvartering: Dagsværelse på din valgte lodge

Dag 8: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan købes online eller kontant ved ankomst i lufthavn (USD 50).

Vaccinationer
Gul Feber:               Ikke påkrævet
Hepatitis A:             Kontakt venligst egen læge
Malaria:                   Kontakt venligst egen læge
Andet:                      Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi Samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt 
Vores Afrika tilstræber i videst mulige omfang, at afvikle rejsen iht. overnævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisændringer i servicepriser samt udsving i vekselkurs mellem USD/DKK.