Blue Train og malariafri safari i Sydafrika

Inspiration til din skræddersyede rejse

Denne rejse starter ud i en af verdens mest ikoniske og smukkeste byer Cape Town. Her venter Taffelbjerget, gode restauranter, udsøgte vine og en natur, der siger spar to.

På det luksuriøse Blue Train, som afgår fra Cape Town til Pretoria, kan du se frem til 27 timers ren luksus og elegance, når du sætter dig ind i toget og lader dig føre gennem en bred vifte af fantastiske landskaber.

Sidst men ikke mindst skal du på safari i Madikwe Game Reserve, hvor du med stor sandsynlighed vil stifte bekendtskab med The Big Five og masser af andre vilde dyr. Velkommen til det bedste af Sydafrika.

Pris fra DKK 34.895

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Cape Town

  • Blue Train

  • Table Mountain

  • Boulders Beach

  • Madikwe Game Reserve

Program

Dag 1: Ankomst i Cape Town

Ved ankomst i Cape Town bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen. Du bliver kørt til dit hotel, hvor du kan bruge resten af aftenen på afslapning.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2-4: Cape Town

Du har tre hele dage, hvor du til fulde kan nyde Cape Towns seværdigheder. Beliggende mellem det Indiske Ocean og Atlanterhavet mellem bakkerne til det ikoniske Taffelbjerg og det glitrende safirland i Table Bay, er denne usædvanligt naturskønne by i en klasse for sig. Nogle byer byder på rig kultur, et pulserende natteliv, en kosmopolitisk atmosfære eller ekstraordinær arkitektur, mens andre byder på betagende landskaber og ekstraordinære naturlige vidundere. Cape Town er heldig nok at være velsignet med alle disse attraktioner og meget mere. Med sin travle havn, strande i verdensklasse, formidable vinmarker og dens bjergrige omgivelser, der spænder med forskelligartet flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjerterne af alle, der kommer på besøg.

Inkluderer privat guidet rundtur i Cape Town:

  • Halvdagstur Cape Town centrum og Table Mountain inklusiv entré til kabelbanen v. Table Mountain)
  • Heldagstur til Capehalvøen inklusiv entré til Boulders Beach og Kirstenbosch Botaniske Have.
  • Besøg og rundvisning på Robben Island 

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 5: Afgang med Blue Train

Togturen mellem Cape Town og Pretoria er en 27 timers rejse på 1.600 kilometer gennem nogle af de mest forskelligartede og spektakulære landskaber, der tilbydes af det afrikanske subkontinent. På den nordgående rejse forlader toget Cape Town kl. 08:30 og ankommer i Pretoria ved Pretoria Station kl. 15:00 næste dag. Undervejs på turen vil der være et stop på Lord Milner Hotel i Matjiesfontein. Ved ankomst hertil inviteres togets gæster til et glas sherry i baren.

De victorianske bygninger og oprindelige London-gadelamper fra 1800-tallet giver rejsende den hyggelige følelse af at komme ind i en tidslomme fra kolonitiden – en oase suspenderet i en anden tidsalder.

Blue Train har været synonymt med luksus og gæstfrihed siden 1946 og er et stort kørende 5-stjernet hotel.  Her kan man forvente personlig og opmærksom service, en dedikeret butler, komfortabel indkvartering, fremragende fine spisesteder og udsøgte vine. Suiterne har det fineste sengelinned, marmorfliser og guldarmaturer – ren overflod der sikrer, at gæster får en mindeværdig oplevelse. Men Blue Train tilbyder langt mere end en mindeværdig rejse. Det er en altomfattende oplevelse, der byder på en kombination af uovertruffen luksus og femstjernet indkvartering.

Toget tilbyder både en planlagt rute og charterruter. Den planlagte rute er fra Pretoria til Cape Town eller omvendt, og charterruterne går fra enten Pretoria til Durban eller Pretoria til Hoedspruit.

Indkvartering: Blue Train inkl. helpension

Dag 6: Blue Train

Denne dag rejser du med det luksuriøse Blue Train på tværs af Sydafrika. Du kan iagttage de smukke landskaber, du passerer og nyde skønne måltider og lokale vine undervejs. Undervejs gør du stop og har mulighed for korte udflugter.

Indkvartering: Blue Train inkl. helpension

Dag 7: Ankomst i Pretoria

Du ankommer i Pretoria, som er den kosmopolitiske by også kendt som ‘Tshwane’. Byen er beliggende i provinsen Gauteng og fungerer som et af tre hovedstæder i Sydafrika. Pretoria er blevet kaldt ‘The Jacaranda City’, hvilket skyldes den årlige blomstring af storslåede lilla blomster, der pryder Jacaranda træerne, som står i vejkanterne af byens bredeste veje. Byen kan prale af flere historiske monumenter, fine offentlige bygninger og fascinerende museer. Besøgende kan nyde et bredt udvalg af interessante steder, herunder Transvaal Museum, som er et naturhistorisk museum, der viser et gammelt dinosaurfossil fundet i den nærliggende ‘Menneskehedens Vugge’. Du kan også besøge Pretoria Botaniske Have, der giver besøgende et glimt af forskellige biomer eller Voortrekker Monument, der fungerer som et nationalt arvsted. Gå ikke glip af den nærliggende Austin Roberts Bird Sanctuary samt de smukke Wonderboom og Groenkloof Nature Reservater.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 8: Madikwe safari

I dag fortsætter rejsen mod Madikwe Game Reserve. Reservatet grænser op til Botswana i Sydafrikas nordvestlige provins og er det femte største i Sydafrika. Det er desuden hjemsted for et vildhundereservat og rigeligt med dyreliv, herunder de verdensberømte dyr fra Big Five, som er en fælles betegnelse for løve, bøffel, leopard, næsehorn og elefanten, samt over 300 fuglearter som grib, struds og den store kori bustard. Landskabet er præget af enorme græsarealer, skovområder og de robuste Tshwene Tshwene bakker, der beskytter en lang række dyreliv. Besøgende kan se frem til sundownere med udsigt over Madikwe dæmningen og gode muligheder for safari alt sammen i en malariafri zone.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 9-10: Madikwe safari

Nyd safaridagene i og omkring lodgen. Impodimo Game Lodge er beliggende på en klippefyldt højderyg med udsigt over det storslåede malariafrie Madikwe Game Reserve. Reservatet dækker et område på 75.000 hektarer unik og betagende skønhed.

Børn er velkomne hos Impodimo, og vi vil gå langt for at sikre, at både børn og forældre får en uforglemmelig safarioplevelse. Børnene kan deltage i lodgens børneprogram, hvor de bliver underholdt og beskæftiget med sjove og lærerige aktiviteter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 11: Hjemrejse

I dag er det tid til at sige farvel til Sydafrika. Du bliver kørt i lufthavnen, hvor du tager flyet hjem til Danmark. Med i bagagen har du vidunderlige minder om en oplevelsesrig rejse i Afrika.

Praktisk

Vaccinationer
Gul feber:             Ikke påkrævet
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Visum
1 x VISA påkrævet. Anskaffes omkostningsfrit ved ankomst i lufthavnen.

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

Transport
Firhjulstrækker eller minivan

I øvrigt 
Vores Afrika bestræber sig på i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/ZAR/DKK.

Bemærk
Der gælder særlige regler for børn under 18 år, der rejser ind i Sydafrika, hvis barnet ikke rejser med begge sine forældre. Barnet skal medbringe fødselsattest, hvoraf både barnets navn og begge forældres navne fremgår. Rejser barnet med én eller helt uden forældre, kræves der samtykke fra denne/disse. Vi anbefaler, at der medbringes fødselsattester på dansk og engelsk, ligesom at  samtykkeerklæringen også bør være på engelsk.