De bedste oplevelser i Senegal

International grupperejse i Vestafrika

Tag med på en fantastisk rejse til Senegal, hvor vi oplever landet og dets konstant foranderlige landskaber. Vi krydser landskaber, som byder på både ørken og frodig savanne for at opleve de historiske steder som Saint Louis og Gorée Island såvel som mere moderne områder. Herunder metropolen Dakar, som er den kulturelle hovestad i Vestafrika, hvor mange kunstnere fra hele verden samles.

Når vi krydser de forskellige økosystemer, vil vi få kendskab til vigtige religioner og kulturer på det afrikanske kontinent. Vi skal opleve de nordlige savanners uendelige horisonter med de enorme flokke af zebu-flokke og de fascinerende Peul-nomader.

Vi kommer forbi Saint Louis, en lille koloniby bygget på øer ved flodudmundingen til Senegal-floden. Vi møder fiskere i fiskerlandsbyer, som til dagligt udfordrer havet i store farverige pirogger. Glæd dig til mødet med Tuba-broderskabet, som bor i en hellig og teokratisk landsby. Mod syd skal vi ind i de hellige skove, hvor indvielsesdanse, præstekonger og maskedans er normal hverdag.

Pris fra DKK 26.395

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende guide og chauffør
Mineralvand under transfer og udflugter
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Sine Saloum-deltaet

  • Gorée Island

  • Saint Louis

  • Senegals fuglefristed

  • En farverig lokalbefolkning

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Dakar

Ved ankomst i lufthavnen vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Den moderne metropol og Gorée Island

Denne morgen står vi tidligt op og spiser morgenmad. Vi mødes med de øvrige rejsedeltagere samt vores erfarne lokale guide, som skal lede turen. Vi bliver briefet om turens forløb, og inden længe er vi på vej mod Senegals store oplevelser.

Vi starter ud med at tage et kig på Dakar, den store og livlige afrikanske metropol, som var kulturel og intellektuel hovedstad i det franske Vestafrika. Præsidentpaladset og museet er værter for en vigtig samling kunstgenstande og afspejler på meget fin vis denne periode.

Vi besøger Musée des Civilisations Nous, som åbnede i december 2018. Museet repræsenterer de sorte menneskers historiske og nutidige verdensomspændende kulturer, kunst og sjæl, som den første præsident af det uafhængige Senegal kaldte ‘negritude’. Ligeledes vil vi se Cathedrale Notre Dame Des Victoires og Place de Souvenirs. Katedralen dateres tilbage til 1936 og er bygget i smuk neo-sudansk stil. En stil som er inspireret af Sahara og Sub-saharas fjerntliggende moské-arkitektur.

Vi ankommer til Dakars havn, hvor vi stiger ombord på en færge og sejler til øen Gorée, hvor vi overnatter. På denne ø blev slaver førhen stuvet sammen, før de blev sejlet til Amerika. Enkelte restaurerede bygninger kan stadig findes her som vidne om disse tider.

Portugiserne var de første til at etablere en tilstedeværelse på Gorée Island i 1450, hvor de byggede et lille stenkapel. Efter nedgangen i slavehandlen fra Senegal i 1770’erne og 1780’erne blev øen en vigtig havn for afsendelse af jordnødder, arabisk tyggegummi, elfenben og andre produkter af legitim handel. Takket være den dejlige brise og de mange restauranter og butikker er Gorée i dag en behagelig og moderne lokation.

Sent om eftermiddagen og om aftenen, når der ikke er flere turister, kan vi opleve den ægte lokale stemning på denne særlige ø.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 3: Lac Rose og fiskelandsbyer

At vågne op i Gorée før folkemængderne ankommer er en sand fornøjelse. Det er det også at slentre i de små stenbelagte gyder i denne historiske bosættelse. Vi tager færgen tilbage til Dakar og kører til Lac Rose, som er en lavvandet saltvandssø omringet af sandbanker. Søen kendes også som Lac Retba. Vandet i søen er ti gange mere salt end i havet, og takket være den høje saltkoncentration får søen ofte et pink skær. Her arbejdes der med at samle salt på helt traditionel vis.

Vi kører mange kilometer på stranden i firhjulstrækker for at opleve den største fiskerlandsby i Senegal. Mere end 4.500 farverige træpirogger kommer ind til vandkanten med dagens fangst. Vi forlader vores biler for at tage på en mindre påtrængende, men sjov æselvognskørsel for at komme tættere på fiskermændene, der sælger fisk til det lokale marked. Vi møder håndværkere, der udskærer de store træbåde, malere, der dekorerer dem med smukke farver, og hvis vi er heldige vil den ‘lokale helgen’ komme forbi for at give en sidste velsignelse, inden de sejler ud på det store hav.

Senere kører vi i minibus mod nord. Ved grænsen til Lompoul-ørkenen venter vores firhjulstrækkere, og vi kører over sandbankerne for til sidst at nå til vores opstillede camp i ørkenen. Lampoul-ørkenens orange sandbanker grænser op til naboørkenen Sahara.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 4: Saint Louis

Saint Louis er en charmerende gammel bydel og samtidig den første hovedstad i de vestafrikanske-franske kolonier. Ligeledes var Saint Louis tidligere base for luftpostoperationen mellem Europa, Afrika og Sydamerika. Saint Exupéry, den berømte forfatter til ‘Den lille prins’, var én af luftpostpiloterne på denne rute.

Den bedste måde at opleve de gamle stier i Saint Louis er med calash ligesom lokalbefolkningen, og ved at gå rundt i fiskermændenes kvarter. Der er afsat tid til en slentretur på de små veje, hvor vi skal nyde den unikke atmosfære i denne gamle bydel.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 5: Fuglefristeder og nomadestammer

Tidligt denne morgen tager vi nordover for at opleve fuglefristedet Djoudj Nationale Bird Sanctuary, der er en naturlig oase dannet af hundredvis af kilometer delvist oversvømmede jordområder. Fristedet er blevet erklæret til verdens kulturarv af UNESCO. Bortset fra et væld af både trækfugle og blivende fugle er her også en bred vifte af dyreliv som vildsvin og krokodiller. Med motorbåd tager vi på ekskursion ledet af en lokal ornitolog-guide.

Om eftermiddagen fortsætter vi med at tage på opdagelse i det tørre område, hvor nomadestammen Fulani hyrder store zebu-flokke. Fulani er den største stamme på de vestafrikanske savanner, og bor bl.a. i dette store område fra Senegal til Tchad.

Om eftermiddagen køres vi til vores overnatningssted, der denne gang består af græshytter, der drives af lokale senegalesere. Det er en både sjov og autentisk oplevelse at få lov at sove i græshytterne. Hytterne er udstyret med en behagelig seng, badeværelse og myggenet.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 5: Tuba-broderskabet

Ankomsten af en gruppe vestlige rejsende er en usædvanlig begivenhed i den hellige by Tuba. Dette er det helt rette sted at værdsætte gæstfriheden af et ægte afrikansk broderskab. Under den årlige festival besøges byen af fire millioner pilgrimme.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 6: En by bygget på strandskaller

Vi kører videre og gør et stop i Joal-Fadiouth, som er to landsbyer forbundet af en bro. Af særlig interesse for Fadiouth er den kendsgerning, at den er blevet bygget på strandskaller, som også bruges til at konstruere bygninger og til at dekorere med. Selv kirkegården er beliggende på en af øerne lavet af strandskaller, og overraskende nok har både muslimske og kristne grave ved siden af hinanden.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 7: Oplev Sine Saloum-deltaet

Sine Saloum er en region i Senegal, som ligger nord for Gambia og syd for Petite Côte i Senegal. Den omfatter et område på 24.000 kvadratkilometer, hvilket omfatter ca. 12% af Senegal. Den vestlige del indeholder Sine Saloum-deltaet. Det er også i denne region, at Saloum Delta Nationalpark er beliggende. 145.811 hektarer af deltaet blev udnævnt til UNESCO verdenskulturarv i 2011.

Vi nyder desuden godt af en privat bådtur, hvor vi skal besøge mangrove skove og opleve mange forskellige fuglearter i deres naturlige habitat. Ligeledes lærer vi mere om de genplantningsprogrammer, der bliver foretaget her i området for at beskytte stedet.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 8: Dakar – Hjemrejse

På den sidste dag tager vi på safari i Bandia Reserve, hvor vi kan møde alle Afrikas store pattedyr i den 3.500 hektarer store naturreservat. Desuden prydes reservatet af store baobabtræer, stikkende buske og finurlige lianer.

Vi har et dagsværelse stillet til rådighed, hvor vi kan friske os op, inden vores hjemrejse om aftenen. Vi bliver kørt til lufthavnen, hvor vores fly venter. Med hjem i bagagen har vi vidunderlig minder om en uforglemmelig rejse i Senegal.

Indkvartering: Dagsværelse i Dakar

Dag 9: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Afrejsedatoer 2024
23. marts
20. april
25. maj
20. juli
3. august
26. oktober
23. november
28. december

Visum
Senegal: Ikke påkrævet

Vaccinationer
Gul feber: Påkrævet
Malaria: Venligst konsulter egen læge
Andet: Venligst konsulter egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Micro-/minibus eller firhjulstrækker

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.