Den store rejse til Sydafrika & Madagaskar

Inspiration til din skræddersyede rejse

I dette eksempel på en skræddersyet rejse starter turen i Sydafrika. Ved ankomst i Johannesburg får du udleveret din lejede bil, og du kan nu se frem til friheden ved et kør-selv eventyr langs Sydafrikas veletablerede veje. Du kan stoppe og trække frisk luft, når du har lyst, og nyde de smukke udsigter, der omringer dig. GPS’en er sat til Kruger Nationalpark og her venter Big Five safari, hygge og afslapning.

Når du er kommet godt ned i gear, er det på tide at tage videre til Madagaskar med fly. Her venter storslåede naturreservater, lemurer i massevis, paradisøen Nosy Be og den lækreste lokale mad.

Vi udarbejder gerne et individuelt tilpasset rejseforslag til dig baseret på dine ønsker og ideer. Kontakt os for et uforpligtende rejseforslag.

Pris fra DKK 39.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur/retur
Indenrigsfly på Madagaskar
Leje af Toyota RAV 4 i Sydafrika
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende chaufførguide
Bilforsikringer, kontraktgebyr, ubegrænset km og GPS
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Kruger Nationalpark

  • Et overdådigt dyreliv

  • Lemurer på Madagaskar

  • Madagaskars eksotiske sandstrande

  • Andasibe Nationalpark

  • Amber Mountain

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Du rejser fra Danmark om aftenen i henhold til dit flyselskab.

Dag 2: Ankomst i Johannesburg

Ved ankomst til Johannesburg om morgenen bliver du modtaget af en chauffør fra vores team i byen, som overdrager din lejebil. Herefter kører du mod Kruger Nationalpark, hvor du kan se frem til at tilbringe de næste dage. Der er ca. fem times kørsel til lodgen. Ved ankomst kan du spise frokost og slappe af i de idylliske omgivelser. Alternativt kan du tage på din første safari.

Kruger Nationalpark strækker sig over mere end 20.000 kvm og er et af verdens største safariområder og en sand naturperle. På grund af parkens betydelige størrelse kan man her opleve en utrolig diversitet, når det gælder foranderlige landskaber samt et rigt dyre-, plante- og fugleliv. Parken er hjem for mere end 130 pattedyr og over 500 fuglearter. Som besøgende får du et indblik i områdets præhistoriske fortid og det overdådige dyreliv, som blandt andet indbyder til Big Five safari.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 3-4: Kruger Nationalpark

Du tilbringer de næste to dage med guidet heldagssafari i Kruger Nationalpark. Dit game drive foregår i de offentlige områder af parken sammen med en lokal safariguide. Med et areal på 2 mio. hektarer er Kruger blevet kendt for at tilbyde nogle af de bedste vildtdyrsoplevelser i Sydafrika. Her kan du opleve fremragende safari, fantastisk fugleliv og et regelmæssigt kig efter de meget efterspurgte dyr fra Big Five (løve, bøffel, elefant, næsehorn og leopard).

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 5-6: Kruger Nationalpark

Disse dage kan du bruge, som du har lyst. Start dagen med en afslappende morgenmad, hvorefter du kan slappe eller tage på udforskning i de hyggelige omgivelser. Nyd lodgens faciliteter eller tag på safari (imod betaling), hvis du ikke har fået nok af det rige dyreliv.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 7: Kruger Nationalpark – Johannesburg

Denne dag kører du tilbage til Johannesburg, hvor du har en enkelt overnatning. Byen har masser af historie, og du kan evt. tag på en lille byrundtur og udforske området nærmere.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 8: Johannesburg – Fly til Madagaskar

I dag kører du til lufthavnen, hvor du afleverer din bil. Flyet mod Madagaskar venter, og ved ankomst i den pulserende hovedstad Antananarivo vil du blive modtaget og kørt til din nærliggende lodge.

Manao Ahoana! Velkommen til Madagaskar.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 9: Byrundvisning i Antananarivo

Efter morgenmaden bliver du hentet af din private chaufførguide, som tager dig med på byrundtur i Antananarivo.  I Tana, som hovedstaden er kendt som, er der alt hvad hjertet begærer af gode spisesteder, shopping og historie blandet med masser af trafik. Det ville helt sikkert være en fejltagelse ikke at opleve den livlige by på tæt hold. Tana har i øvrigt været hjemsted for madagaskisk magt i tre århundreder, og der er en enorm mængde historie og kultur at udforske.

Du skal blandt andet besøge det historiske område Ambomahinga, et tidligere kongepalads, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Paladset ligger på en smuk bjergtop omgivet af frodig skov. Ligeledes  besøger du et lokalt håndværksmarked. Efter byrundturen returnerer du til din lodge, hvor du kan friske dig op, nyde en sundowner og spise middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 10: Antananarivo – Andasibe

Efter morgenmaden bliver du mødt af din chauffør og herefter går turen til Andasibe. Her skal du på opdagelse i Andasibe-Mantadia Nationalpark. Grundet områdets nærhed til hovedstaden og de gode vejforhold hele året rundt vælger mange besøgende på Madagaskar at komme her for at følge indri-kaldet, der stammer fra indri lemuren, som er den absolutte stjerne her i parken. Udover indri lemuren er her en ekstraordinær mangfoldighed af dyr. Faktisk 15 forskellige pattedyrsarter og mere end 100 forskellige slags fugle og 50 krybdyrarter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Mantadia – Andasibe Nationalpark

Du har endnu en dag til at udforske Andasibe-Mantadia Nationalpark. Du kan aftale nærmere med din guide, hvorledes du ønsker at bruge dagen.

Forslag til aktiviteter:

Vakona Lemur Island

Du kan besøge Vakona Lemur Island, som er et lille reservat, der beskytter et lille antal habituerede lemurer. Her er fire arter at se – bambus lemuren, den sort-hvide lemur, den brune lemur og sifaka lemuren.

Natvandring

Om aftenen kan du sammen med din guide tage på vandring med lommelygter. I er på udkig efter nogle af Madagaskars mere nataktive dyrearter, hvis øjne vil lyse op i mørket, når lommelygtens skær rammer dem. 

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 12: Andasibe – Antananarivo

Efter morgenmaden har du formiddagen til et sidste besøg i Andasibe Nationalpark. Og efter frokost går turen atter tilbage til Antananarivo, hvor du tjekker ind på din lodge i byen. Du tilbringer resten af dagen som du har lyst.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 13: Antananarivo – Nosy Be

Du spiser morgenmad for herefter at mødes med din chaufførguide, som kører dig til lufthavnen for dit fly til eksotiske Nosy Be. Ved ankomsten til Nosy Be bliver du mødt af din lokale chauffør, som kører dig til dit beach lodge på øen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 14-18: Nosy Be – Nyd dagene ved stranden

På den slagne vej er Nosy Bes øhav beliggende ud for Madagaskars nordvestlige kyst. Det tropiske klima og den fantastiske beliggenhed gør det til Madagaskars topdestination for en strandferie med paradisstrande og frodig vegetation. Nosy Be har en dejlig afslappet atmosfære, hvor du kan tage på opdagelse blandt sukkerrørsplantager, romdestillerier, ylang ylang buske og lemurer. Her er samtidig fantastiske muligheder for snorkling og dykning. Fra din lodge kan du arrangere en række dagsudflugter og oplevelser.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 19: Nosy Be – Ankify – Ankarana

Du sejler fra Nosy Be til Ankify, hvorefter du kører til Ankarana Nationalpark.

Denne dag kan benyttes til at udforske Ankarana Nationalpark og det omkringliggende område. Ankarana Nationalpark er hjemsted for mange endemiske dyrearter, som kun findes på Madagaskar, heriblandt mange lemurarter og mere end 65 slags fugle.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 20: Ankarana Nationalpark

Du har endnu en dag til at udforske Ankarana Nationalpark. Du vandrer nogle timer i parken via snørklede bjergstier og oplever den fantastiske natur. Til frokost nyder du en medbragt picnic lunch i det fri. Senere besøger du de fantastiske underjordiske grotter i området, som er en del af et helt system af underjordiske grotter. Der er mange muligheder for vandreture fra 1-2 timer og opefter. Du tilrettelægger selv programmet sammen med din guide.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 21: Ankarana – Tsingy Rouge – Amber Mountain

Efter morgenmaden går turen mod Amber Moutain Nationalpark. På vejen dertil besøger du Tsingy Rouge. Det er et spektakulært sted med spidse stenformationer og farver, som tilbyder nogle ganske spektakulære og særlige udsigter. De unikke røde skulpturer er formet af vinden og regnen i alverdens former. Skønheden i Tsingy er virkelig et besøg værd.

Ved ankomsten til Amber Mountain tjekker du ind på din lodge, og herefter er resten af dagen til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 22: Amber Mountain Nationalpark

Efter morgenmaden er det tid til at udforske Amber Moutain Nationalpark. Parken blev grundlagt i 1958 og omfatter et areal på 185 km2. Et bjergmassiv stiger op fra de omkringliggende tørre områder og danner en isoleret strækning af montan regnskov. Parken byder på stor biodiversitet i form af tropisk regnskov med unik flora og fauna, frodig vegetation og mange vandfald og vulkanske søer. Klimaet er perfekt med kølig luft, der virker forfriskende efter lavlandet. I parken bor der et stort antal dyrearter –  25 slags pattedyr, 6 arter af rovdyr og 8 lemurarter. Derudover findes her et væld af forskellige fugle, 60 reptilarter og en masse frøer og sommerfugle. Denne smukke park er bogstaveligt talt et friskt pust med alt sin frodige skov. Sidst på eftermiddagen tager du tilbage til din lodge i tide til middag. Du har aftenen til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 23: Amber Mountain – Diego Suarez – Antananarivo

Efter tidlig morgenmad går turen til Diego Suarez for dit fly tilbage til Antananarivo. Ved ankomsten til Tana bliver du mødt af din chauffør, som kører dig til dit hotel. Du har resten af dagen til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 24: Hjemrejse

Det er i dag tid til at tage afsked med de vidunderlige omgivelser på Madagaskar. Efter en afslappet morgenmad bliver du om formiddagen kørt til lufthavnen, hvor du tager flyet hjem til Danmark. Med hjem i bagagen har du fantastiske minder om en dejlig rundrejse i Sydafrika og Madagaskar.

Dag 25: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum  
Sydafrika: Visum påkrævet. Anskaffes ved ankomst i lufthavnen og er gratis.
Madagaskar: Visum påkrævet. Kan søges ved Madagaskars ambassade eller ved ankomst til Madagaskar (EUR 35).

Ansøgning om VISA er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse, hvis du vælger at søge hjemmefra. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber: Ikke påkrævet
Malaria: Kontakt venligst egen læge
Andet: Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes gennem Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport          
Lejet Toyota Rav 4 (eller andet) samt firhjulstrækker eller minivan

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs ZAR/EUR/DKK.