Den ultimative rundrejse i Uganda

Inspiration til din skræddersyede rejse

Tag på den ultimative rundrejse i Uganda, hvor du vil opleve landets rige natur og særegne dyreliv kombineret med besøg til sjældne stammesamfund, hvor du kommer helt tæt på lokallivet.

Rejsen starter ud med et besøg til de truede næsehorn, der opdrættes ved Zziwa Rhino Sanctuary. Herfra skal du videre på en sejltur på Nilen ved Murchison Falls efterfulgt af en skøn naturvandring i den tætte jungleskov ved Budongo Forest Reserve.

Du skal senere på safari i Queen Elizabeth Nationalpark samt på vandring ved de naturskønne omgivelser ved Ruboni Hill.

Senere venter de helt store oplevelser, når du skal vandre med både chimpanser og de verdensberømte bjerggorillaer, ligesom at der er arrangeret vandring med de charmerende Golden Monkeys.

Udover de mange storslåede naturoplevelser besøger du Batwa-pygmæerne, der er et af de ældste folkeslag i Afrika. Her vil du lære om stammens kulturelle arv, idet at Batwaerne demonstrerer deres traditionelle teknikker indenfor jagt. 

Rejseprogrammet skal ses som inspiration, da vi kan sammensætte rejsen præcis efter dine ønsker og behov. Tøv ikke med at kontakte os på 60 75 60 75 eller info@voresafrika.dk for et uforpligtende rejseforslag.

Pris fra DKK 48.895

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og trekking som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
1 x gorilla-tilladelse per person
1 x chimpanse-tilladelse per person
1 x golden monkey tilladelse per person
Erfaren engelsktalende chaufførguide
Flaskevand under safari
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Gorilla-trekking

  • Zziwa Rhino Sanctuary

  • Murchison Falls

  • Golden Monkey Trek

  • Queen Elizabeth Nationalpark

  • Kazinga-kanalen

  • Chimpanse-trekking

  • Lake Mburo

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Entebbe

Du rejser fra Danmark om morgenen via Amsterdam.

Ved ankomst i lufthavnen om aftenen går du først igennem alle indrejseformaliteter for herefter at mødes med din chaufførguide uden for lufthavnen. Han sørger for at køre dig til dit hotel, hvor du tilbringer natten.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 2: Zziwa Rhino Sanctuary

Du nyder morgenmaden på din lodge, hvorefter du mødes med din chaufførguide. Sammen med ham påbegynder du turen mod Zziwa Rhino Sanctuary. Her opdrættes næsehorn, som ikke længere lever i Ugandas vilde natur, for atter at blive sat ud i det fri.

Du ankommer til Zziwa, hvor du sammen med en guide og bevæbnet ranger tager på vandresafari for at lede efter næsehornene. Ønsker du ikke at tage på vandring, kan du stadig spore næsehornene fra dit køretøj.

Når du får øje på næsehornene, kan du sidde og nyde synet af deres tilstedeværelse. Du spiser desuden frokost her. Du ankommer senere til din lodge for natten.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 3: Naturvandring i Budongo

Efter morgenmaden forlader du Zziwa Rhino Sanctuary med kurs mod Murchison Falls Nationalpark via Budongo Forest for en gåtur langs den såkaldte ’Royal Mile’. Royal Mile ligger i det 793 kvadratkilometer store Budongo Forest Reserve langs kanten af ​​Albertine Rift. Skoven er kendt som tidligere hjemstavn for Ugandas gamle konger, ligesom at Royal Mile er et fremragende fuglespot  med mange vest- og centralafrikanske fuglearter.

Sammen med en lokal ranger vil du bevæge dig rundt i skoven blandt smukke løvtræer, der rejser sig højt over skovbunden. Terrænet er fladt, hvilket gør det nemt at komme rundt til fods.

Efterfølgende kan du besøge det smukke Kaniyo Pabidi-økoturismecenter. Centret har høje mahognitræer, der er over 70 år gamle. Efter at have set nok af skoven, kan du også vove dig ud på savannen, der forbinder sletterne ved Murchison Falls Nationalpark.

Efter din naturvandring ved Budongo fortsætter du til Murchison Falls Nationalpark. Ved ankomsten kan du besøge toppen af ​​det stormende Murchison Falls. Herefter finder du vej til din lodge, hvor du tjekker ind og har resten af ​​dagen for dig selv.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 4: Safari og bådtur til Murchison Falls

Denne morgen står du tidligt op og spiser morgenmad for herefter at tage ud på din første safari. Her har du mulighed for at opleve den smukke solopgang fra den anden side af den åbne savanne. Lyt til fuglenes tidlige morgenkvidder og læg mærke til de stiplede skove og flodvegetationen langs Nilen. Du udforsker området og er på jagt efter vildtliv lige fra løver, bøfler, elefanter, giraffer, antiloper og meget mere. Mellem kl. 10.00-11.00 vender du tilbage til lodgen for afslapning og frokost.

Omkring kl. 14.00 tager du på bådtur på Nilen og sejler ned til det kraftfulde Murchisons Falls. Denne tre timers sejltur peaker ved kanten af Rift Valley-skrænten. Du stiger ud af båden og vandrer op til toppen af vandfaldene (vi anbefaler at bære gode sko/sneakers).

Efter at have oparbejdet en god portion sved på vej op, kan du se frem til at blive badet i den tågede vanddis, som Nilen skaber, mens den tvinger sig igennem den syv meter lange kløft for at skabe det berømte Murchison vandfald. Din guide venter på toppen for at køre dig tilbage til lodgen, hvor du frisker dig op og spiser middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 5: Kibale Forest Nationalpark

Du står op og spiser morgenmad for herefter at køre mod Kibale Forest. Køreturen foregår primært på ujævn grusvej, og her vil du for alvor mærke ’den afrikanske massage’ – men det er Afrika i sin rene og rå form. Du har medbragt frokost, som nydes undervejs.

Undervejs vil du også komme forbi traditionelle huse omgivet af marker med afgrøder i et meget grønt område. Om eftermiddagen ankommer du til Kibale Forest Nationalpark, hvor du checker ind på din lodge. Resten af eftermiddagen er til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 6: Chimpanse-trekking

I dag kan du se frem til ægte abestreger. Efter morgenmaden tager du nemlig til Kibale Forest, der er kendt for at have den største variation og højeste koncentration af primater i Østafrika.

Du tager på en guidet naturvandring i den tropiske regnskov på jagt efter de vilde chimpanser, rødehaleaber, sorte- og hvide colobusaber og mange andre.

Guiderne og rangerne vil undervejs komme med detaljeret information, ikke blot om primaterne, men også om al skovens flora og fauna. Du kan således se frem til en både informativ og fornøjelig vandring. Men det du primært er her for, er selvfølgelig chimpanserne.

Når du har fundet dem, får du en time i deres tilstedeværelse. Du observerer dem i deres dagligdag. De unge leger, og de voksne plejer hinanden eller leder efter mad. Du finder dem enten i toppen af de store frugttræer eller på jorden. Det er virkelig en magisk oplevelse, hvis du er heldig at spotte dem på jorden.

Efter at du har betragtet chimpanserne i en time, går du tilbage til parkens hovedkvarter, hvor din chaufførguide venter på at køre dig tilbage til din lodge, hvor du kan bruge resten af dagen, som du har lyst.

Om eftermiddagen har du også mulighed for at tage på vandring i Bigodi Swamp. Vandreturen tager dig gennem små samfund og smukke omgivelser. Det er ikke unormalt at se tre-fire forskellige primater under denne vandring, selvom højdepunktet kan være at få et glimt af den store blå turako-fugl. Efter turen vender du tilbage til lodgen, hvor en sundowner kan nydes, og du spiser middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 7: Rwenzori Mountain Nationalpark

Du vågner op i ro og mag og nyder din morgenmad, hvorefter du påbegynder kørslen til Rwenzori Mountain Nationalpark. Køreturen er naturskøn med Rwenzori-bjergene som en smuk kulisse, der dominerer udsigten på en klar dag.

Ved ankomsten tjekker du ind på Ruboni Community Camp og har resten af ​​dagen for dig selv. Ruboni Community Camp er en samfundsejet lodge beliggende ved foden af Rwenzori-bjergene. Lodgen tilbyder landsbyguidede ture og andre kulturelle oplevelser til de, som ønsker at udforske området i og omkring Rwenzori-bjergene. Din chaufførguide vil rådgive, hvad der ville være ideelt at gøre denne eftermiddag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 8: Vandring ved Ruboni Hill

Efter morgenmaden er det tid til vandring i de naturskønne omgivelser. Turen går til den 2.500 meter høje Ruboni Hill på en 5-timers vandretur, der tager dig forbi lokale landsbyer og smukke, skovklædte dale. Turen slutter ved et smukt  udsigtspunkt over Margarita Peak, som er det højeste punkt ved Rwenzori                                 bjergene.

Efter vandreturen fortsætter du til Queen Elizabeth Nationalpark med et stop ved Rwenzori Founders Art Centre, hvor du kan opleve et bronzestøberi og et lokalt kunstgalleri.

Ved ankomst til din lodge checker du ind og nyder senere en god middag i dejlige omgivelser.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 9: Safari i Queen Elizabeth og bådtur på Kazinga Kanalen

Efter tidlig morgenmad kl. 6.30 tager du på safari i Queen Elizabeth Nationalpark. Du leder efter løverne i deres naturlige habitat, elefanter og bøfler, inden du vender tilbage til lodgen for at spise frokost.

Ved 15.00 tiden er det tid til at tage på bådtur langs Kazinga kanalen – et stort højdepunkt på en safari i Queen Elisabeth. På sejlturen vil du have mulighed for at opleve er stort antal dyreliv, herunder elefanter, krokodiller, flodheste, bøfler og et stort antal fugle som ørne, isfugle, væverfugle og mange flere. De kommer her for at slukke tørsten i vandet.

Der findes desuden omkring 1.500 flodheste langs kanalen, som elsker at komme her for at køle ned i det svalende vand.

Efter en dejlig dag returnerer du til din lodge, hvor du spiser middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 10: Bwindi Impenetrable Nationalpark via Ishasha Sector

Efter morgenmaden siger du farvel til Queen Elizabeth Nationalpark og kører nu mod Ishasha Sector. Der er indlagt en morgensafari på 2-3 timer, hvor der er rig mulighed for at opleve endnu mere vildtliv.

Ved ankomsten til Ishasha-området leder du efter de berømte og unikke træklatrende løver. Hvis det er en varm dag, kan de ofte findes i toppen af ​​figen- eller akacietræerne, der dominerer denne del af parken. Hold også øje med hannerne og deres sorte manke, hvilket er et bemærkelsesværdig syn for løver. Måske er du heldig at opleve nogle af de mange elefanter, der også holder til her i området. Det er normalt at se et stort antal.

Når du er mættet af Ishasha, fortsætter turen mod Bwindi Impenetrable Nationalpark. Her tjekker du ind på din lodge, frisker dig op og spiser middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 11: Gorillatrekking

Efter tidlig morgenmad omkring kl. 06.00 vil din guide tage dig med til det trekking-spor, hvor du påbegynder din første fantastiske og uforglemmelige eventyr op gennem regnskoven for at møde de enestående gorillaer. Omkring kl. 08.00 sørger din guide for registrering og vil sammen med de lokale rangers briefe dig om forløbet op ad bjerget, og hvordan du skal forholde dig, når du møder gorillafamilien. Herfra begynder din tur igennem det enestående terræn. Selve trekkingen kan tage fra en halv time til 5 timer, hvorfor det er nødvendigt med et par gode, men lette vandrestøvler.

Når du sammen med din trekkingguide får øje på gorillaerne, får du en magisk time til at betragte disse prægtige dyr i deres daglige omgivelser; de spiser, leger, hviler sig, fodrer- og opdrager deres unger. At befinde sig ansigt til ansigt med en kæmpemæssig silverback må virkelig betragtes som værende en af de største naturoplevelser, man kan forestille sig.

Herefter går turen atter ned ad bjerget, og du vil tage dig selv i at gå og summe over den fantastiske oplevelse, du lige har overværet. Din chauffør vil herefter køre dig tilbage til lodgen, hvor du frisker dig op efter en vidunderlig dag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 12: Golden Monkeys og besøg til Batwa pygmæerne

Denne morgen spiser du tidligt morgenmad for herefter at køre ca. en times tid for at ankomme til Mgahinga Gorilla Nationalpark. Din chaufførguide afleverer dig i parkens hovedkvarter. Her vil du sammen med en lokal guide blive orienteret om dagens trek. Golden Monkey Trekket starter kl. 8.00, og du går i skoven langs det, der omtales som Gahinga Trail. Når du kommer til de gyldne abers tilholdssted, vil du ikke være i tvivl. Skoven er levende med aber over alt. Du tilbringer en time sammen med aberne, hvor du observerer dem, ser dem lege, spise og hoppe rundt i træerne.

Efter dit trek fortsætter du mod dit besøg til Batwa pygmæerne. Batwaerne, der førhen blev kendt som pygmæfolk, er et af de ældste folkeslag i Afrika. De strejfede rundt i skovene og ledte efter frugter og honning samt jagede med buer og trænede hunde. Da skoven blev fældet af Bantu folket, faldt antallet af Batwaer.

Et besøg på Batwa-stien vil give dig mulighed for at opdage magien i det oprindelige folks gamle hjem, mens du vandrer i naturen og lærer om stammens kulturelle arv.

Under dette møde demonstrerer Batwaerne jagtteknikker, samler honning og udpeger medicinplanter. Du inviteres til den hellige Ngarama-hule, der engang var hjemsted for Batwa-kongen.

Efter at have mødt Batwa folket, kører du mod betagende Lake Bunyonyi, hvor søen er overstrøet med små øer i forskellige former og størrelser. Du bruger resten af dagen, som du har lyst.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 13: Lake Mburo Nationalpark

Efter morgenmad starter køreturen til Lake Mburo Nationalpark. På vej til Lake Mburo vil du gøre et stop ved Igongo Country Hotel og nyde frokosten. Efter frokosten fortsætter du til Lake Mburo Nationalpark. Parken er den eneste park i Uganda, der huser både eland, impala antiloper og Burchell’s zebraer.

Du tager på en safari, idet du kommer ind i parken og oplever landskabet, der består af bølgende bakker, søer og sumpe.

Sidst på eftermiddagen fortsætter du til din lodge, hvor middagen serveres.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 14: Lake Mburo – Entebbe – Hjemrejse

Lake Mburo Nationalpark er en af de to parker i Uganda, hvor man kan tage på bush walk for at opleve naturen og vildlivet fra et andet perspektiv. Tidligt denne morgen møder du din bevæbnede ranger for at tage på vandresafari. Her får du mulighed for at spotte de dyr, som har været aktive i løbet af natten, inden de forsvinder for at sove.

Du returnerer til lodgen for at spise morgenmad for herefter at tage ud at udforske området igen. Hold øje med giraffer, leoparder hyæner og masser af andet vildtliv.

Senere på dagen vil du blive kørt tilbage til Entebbe, hvor du undervejs har et frokoststop.  Om aftenen rejser du hjem mod Danmark efter en oplevelsesrig rundrejse i Uganda.

Dag 15: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Søges online (USD 50).

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber: Kontakt venligst egen læge
Malaria: Kontakt venligst egen læge
Andet: Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.