Det bedste af Madagaskar

Inspiration til din skræddersyede rejse

På denne rejse rundt i Madagaskar får du mulighed for at opleve nogle af øens mest ikoniske steder. Turen strækker sig ca. 3.000 km rundt på Madagaskar og starter i det vulkanske område Ampefy og Analavory.

Herefter går turen østpå langs Pangalanes-kanalen, gennem Tamatave og Foulpointe. Til sidst tager du med båd fra byen Soanierana-Ivongo til den tropiske ø Ile Sainte Marie. Herefter flyver du tilbage til Madagaskars hovedstad, Antananarivo, hvor du kører gennem det magiske højland til Fianarantsoa.

Videre herfra skal du på dit livs togtur, også kendt som Jungleekspressen, 163 km mod byen Manakara på den sydlige kyst.

Et af turens store højdepunkter er besøget til Ranomafana Nationalpark. Turen inkluderer besøg til to af Madagaskars nationalparker og en række mindre reservater. Mød den lokale befolkning helt tæt på, smag på turens kulinariske højdepunkter, nyd din dygtige guide og grib de mange muligheder for at tage fantastiske billeder gennem hele turen.

Pris fra DKK 27.595

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Baobabtræer

  • Ampefy

  • Andasibe

  • Ile Sainte Marie

  • Fianarantsoa

  • Ranomafana

  • Endemiske lemurer

  • Antananarivo

Program

Dag 1: Ankomst til Antananarivo

Ved ankomst til lufthavnen i Antananarivo modtages du af en repræsentant fra vores lokale team, som hjælper dig videre til dit hotel i byen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Antananarivo – Ampefy

Morgenmaden serveres omkring kl. 7.30, hvorefter turen stille og roligt går mod “det vilde vesten” med adskillige muligheder for at tage fantastiske billeder på vejen. Bilen stopper efter ca. 21 km ved lemurparken, hvor der er mulighed for at opleve ni forskellige lemurarter, som kan hoppe og danse frit omkring på et areal på intet mindre end fem hektarer. Senere gøres der et kort stop i en lille landsby, hvor du vil se hvordan mange familier på mest imponerende vis sorterer alt fra gamle øldåser til almindeligt forbrugsaffald, laver det til kunst som derefter eksporteres til hele verdenen. Du fortsætter videre til Miarinarivo, hvor du besøger boligområdet for byens skoleelever, der er drevet af en tysk forening (kun muligt under skolesæsonen), og her nydes frokosten. Fortsæt videre til Ampefy ved Lake Itasy, som er utrolig rig på forskellige fiskearter. I denne region gror der blandt andet tomater, ananas, papaya og avokadoer.

Kørsel: ca. 120 km / max 3,5 timers kørsel med en del stop undervejs.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Ampefy

I dag besøger du området ved Ampefy med dets vandfald ved Lily floden, geyserne ved Analavory og den smukke udkigspost ved Ilot de la Vierge. I Analavory er der et ugentligt marked, der også besøges. Med en smule held er det også muligt at aflægge visit hos en venlig familie nær hotellet, som producerer popcorn på en meget rustik måde gennem en gasflaske. Frokost og aftensmad kan indtages ved Retsauranten Chez Jacky.

Kørsel: max 100 km. kørsel. En del af turen foregår på støvet vej.

Indkvartering: Din valget lodge inkl. morgenmad

Dag 4: Ampefy – Antananarivo – Andasibe

I dag starter dagen tidligt, hvor du omkring kl. 7.30 kører tilbage mod Antananarivo ad hovedvejen RN1. På vejen gøres der et kort stop for at købe ind til en picnic-frokost, og her skiftes der muligvis også køretøj. Herefter fortsætter turen videre på hovedvejen RN2 (omkring 140 km) til den velkendte nationalpark Andasibe. På vejen stopper du ved reptilparken i Marozevo, hvor du kan opleve farverige kamæleoner og andre spændende dyr helt tæt på. Omgivet af den smukkeste natur, ankommer du til lodgen, hvor du checker ind.

Senere er det muligt at arrangere en aftentur med den lokale guide, hvor du med en lommelygte skal forsøge at spotte nogle af Madagaskars nataktive lemurer (blandt andet Goodmans muslemur og den fedhalede lemur), sovende kamæleoner, træfrøer og meget mere. Turen varer max en time langs den flade vej. Aftensmad kan spises på Mary’s Guesthouse.

Kørsel: 260 km kørsel / omkring 6,5 timers på godt terræn.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 5: Andasibe

Morgenen starter med en tre timer lang gåtur med den lokale parkguide gennem det evigt grønne skovområde i Analamazaotra parken gennem sporet kaldet Indri 2. Terrænet er hovedsageligt flat, men en smule stigende til at starte med. Med en smule held kan du opleve to af de i alt 63 familier af den største lemurart, nemlig Indri lemuren, der er kendt for dens karakteristiske kaldelyd. I parken er det også muligt at se forskellige fuglearter, krybdyr (hvis det ikke er for koldt) og andre lemurarter (blandt andet sifaka lemuren, den brune lemur og bambuslemuren). Om eftermiddagen opstår der andre muligheder for tætte møder med Madagaskars dyr.

Kørsel: ca. 40 km.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 6: Andasibe – Akanin’ny Nofy

Denne morgen er der tidlig afgang mod Brickaville ad hovedvejen RN2. Efter den store togbro drejer chaufføren ind på en rigtig afrikansk, bumlet vej mod Manambato, som ligger på kysten ved Lake Rasoabe. Herefter går turen i båd langs den fredfyldte Pangalanes kanal og med ankomst til Akanin’ny Nofy ved Lake Ampitabe, hvor du skal bo på Palmarium Hotel med en tilbygget lemurpark eller på anekset ”Palmarium beach”. På hotellet dannes strømmen fra en generator, og den slukkes om natten. Er det muligt, pakkes der kun let baggage til disse to nætter i Akanin’ny Nofy.

Kørsel: 125 km. kørsel på god vej. 7 km. i beskidt terræn og ca. 1-1,5 times sejlads på kanalen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 7: Akanin’ny Nofy

Morgenen nydes på hotellet, og herefter går turen til Palmarium parken, hvor der skal spottes efter de mange forskellige lemurarter, som intensivt sidder og holder øje med dig, mens du går rundt i parken. Til aftenstid er der planlagt en bådudflugt til en ø, hvor det er muligt at spotte den meget sjældne og nataktive Aye Aye lemur med den utroligt aflange langefinger. Der bor syv af dem på denne velbeskyttede ø på kanalen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 8: Akanin’Ny Nofy – Tamatave – Foulpointe

Med motorbåd sejles du til Tamatave, der er den største havneby på Madagaskar. Her nydes frokosten, hvorefter turen fortsætter i bus til Foulpointe, som er et seaside resort, der også er vældig populært iblandt den madagaskiske befolkning i weekenderne. Du får en rundvisning på fortet af guiden Fidel, hvorefter der er mulighed for at nyde havet og dets lækre madvarer, gå en tur langs stranden, slappe af og nyde livet. Aftensmaden er mulig at få serveret på restauranten Friendly Fisherman.

Kørsel: ca. 2,5 timers sejlads og ca. 60 km. kørsel inkl. stop ved vandhuller ved Foulpointe.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 9: Foulpointe – Soainerana-Ivongo – Sainte Marie

Kl. 6 om morgenen er der afgang til byen Soanierana-Ivongo. Først skal de formelle papirer udfyldes, hvorefter havet krydses med færgen kaldet Gasikara Be, og du ankommer til den smukke ø Sainte Marie. Der tages forbehold for en spontan ændring i programmet, såfremt at havet er for voldsomt til sejlads. Da vil du bruge en ekstra nat i Foulpointe.

Kørsel: ca. 100 km. kørsel og ca. 1,5-2 timers færgesejlads.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 10: Ile Sainte Marie

I dag er dagen til fri afbenyttelse på den eksotiske ø Ile Sainte Marie. Der er mulighed for at udforske den sydlige del af øen med Ile Aux Nattes eller udforske den nordlige- eller østlige del til fods eller på cykel. Du kan også dyrke forskellige vandsportsaktiviteter eller bare nyde din ferie og slappe af på stranden. Det er ligeledes muligt at besøge øens piratkirkegård ved lavvande (pris 2000 AR/person), hvor du kan tage hen på egen hånd. Mellem juli og september er det muligt at booke en hvalsafari gennem hotellet.

Mulighederne er i hvert fald mange, og valget er dit.

Om aftenen nydes den smukke solnedgang, som kaster sine gyldne farver over Ile Sainte Marie.

Note: Såfremt programmet er blevet omlagt på dag 9 grundet aflyst færgeafgang, starter køreturen tilbage til Andasibe eller Morsamanga, hvorefter turen fortsætter mod Antananarivo næste dag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Ile Sainte Marie – Antananarivo

Transfer til lufthavnen, hvor du flyver tilbage til Antananarivo. Resten af dagen er til fri afbenyttelse, og du kan gøre, som det bedst passer dig.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 12: Antananarivo – Antsirabe

Om morgenen besøger du et socialt projekt i udkanten af Antananarivo kaldet ”Liters of light” opstartet fra det tysk-madagaskiske projekt med gadebørnene ”Zaza faly”. Efter besøget kører du videre til Ambotalampy, hvor du kan opleve, hvordan der genbruges aluminium til at lave gryder, pander osv. Der produceres også bordfodboldspil i nærheden. Torsdag er der markedsdag i byen, hvor det også er muligt at opleve Madagaskars ”udendørs” frisører. Du fortsætter videre til Antsirabe, som er kendt for dets rickshaw hyrevogne og smykkesten. Hvis tiden tillader det, besøger du et værksted for stenudskæring. Du tjekker ind på hotellet og nyder et par timers fritid. For de som har lyst, arrangeres der en shoppingtur, hvor der købes snacks og lignende til togturen i morgen. Aftensmad kan spises på restaurant Manambina, som drives af Liliane og Dieter.

Kørsel: ca. 170 km / ca. 3,5 timers kørsel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 13: Antsirabe – Ambositra – Fianarantsoa

Du kører igennem det smukkeste landskab gennem byen, der er kendt for sit fantastiske træskæringsarbejde, nemlig Ambositra og videre til Fianarantsoa, der kaldes ”stedet, hvor man lærer det gode”. Udsigten nydes fra byens højeste punkt kaldet ‘Byen af 1001 kirker’. Du besøger den kendte madagaskiske fotograf Perrot Mens butik, hvor du får et spændende indblik i hans arbejde og sans for detalje. Togbilletterne til næste dag udleveres.

Kørsel: ca. 240 km. / ca. 5,5 timers kørsel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 14: Fianarantsoa – Manakara

Ca. kl. 7.00 er der afgang med Jungleekspressen til Manakara, der ligger på den sydøstlige del af øen. Her krydser den unikke togrejse intet mindre end 67 broer og kører igennem 48 tunneller, mens du kan læne dig tilbage og nyde udsigten over den tropiske skov ved Manakara. På hver togstation tilbyder de lokale indbyggere frisk frugt, fisk og bagværk, som alt sammen kan købes for billige penge. Hvis alt går som planlagt varer togturen 8 timer, men i bedste afrikanske stil er det naturligvis ikke altid tilfældet, så turens varighed er ofte længere end dette. Kort før ankomst til Manakara, krydser du lufthavns landingsbanen, hvilket kun er muligt at opleve tre steder i verden. Ved ankomst til byen, som er kendt for dens mange rickshaw hyrevogne, køres du videre til dit hotel.

Hvis toget er aflyst eller er meget forsinket, besøger du i stedet den historiske forstad til Fianarantsoa. Derefter kører du til Ambalavao og bruger natten på Bougainvillées Hotel eller tilsvarende.

Kørsel: ca. 168 km og alt mellem 8-17 timers togkørsel med jungleekspressen. I sjældne tilfælde kan det tage længere tid end det. Uanset hvad så er det en del af den afrikanske charme og bør tages som en oplevelse.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 15: Manakara – Ranomafana

Morgenen er til fri disposition i Manakara. Du kan gå en tur ned og se de lokale fiskere, som vender tilbage fra havet med dagens fangst, eller du kan tage på en lille sejltur på Pangales kanalen. Før frokost kører du til Ranomafana langs smukke ravinala palmetræer, krydderiplantager osv. Ranomafana har endda en swimmingpool takket være øens termiske kilder. Om aftenen er der planlagt en gåtur langs vejen, hvor du kan spotte lemurer, kamæleoner, frøer og meget andet.

Skulle toget være aflyst eller være meget forsinket, besøger du Anja reservatet, der ligger 12 km syd fra Ambalavao, hvor der er gode chancer for at se kattalemuren og dens familie. Efter besøget vender du tilbage til Ranomafana og nyder resten af aftenen.

Kørsel: ca. 200 km.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 16: Ranomafana – Sahambavy

I dag starter du med et morgenbesøg til den ca. 41.000 hektarer store nationalpark Ranomafana, der ligger ved Namorona floden med dens unikke flora og fauna. Her kan du finde den gyldne bambuslemur, som blev opdaget i 1986 af den tyske forsker Bernhard Meier. Du kan desuden opleve den brune lemur og sifaka lemuren. Turen kan føles en smule udmattende, da terrænet er både op- og nedadgående og gennem forskelligt skovterræn. Gåturen kræver derfor en god kondition. Tidligt på eftermiddagen kører du til Fianarantsoa, hvorfra du skal med det historiske Michelintog, der kører på luftfyldte gummidæk til Lake Sahambavy. Ankommer du i god tid, er der mulighed for at besøge en teplantage. Herefter tjekker du ind på hotellet, som har en storslået blomsterhave og ligger lige ud til søen.

Kørsel: ca. 65 km.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 17: Sahambavy – Ambositra

Folkefærdet fra Betsileo stammen er gode landskabsarkitekter. De bruger jorden selv i relativt store højdemetre til risdyrkelse. Du kører den korte tur tilbage til hovedvejen RN7 og derefter nord til Ambositra. På vejen besøger du Zafirmaniry træudskæringsværksted.

Kørsel: ca. 150 km.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 18: Ambositra – Antsirabe

Efter morgenmaden kører du videre på RN7 til Antsirabe, som er den tredje største by på Madagaskar med omkring 180.000 indbyggere. Hvis tiden tillader det, besøger du Adraikiba søen, hvor der er inkluderet en kort byrundvisning. Det er også muligt at besøge et værksted, hvor der laves miniature figurer ud af genbrugsmateriale. Frokosten kan serveres på Chez Jenny/Green Park.

Kørsel: ca. 90 km

Indkvartering: din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 19: Antsirabe – Antananarivo – Hjemrejse

I dag besøger du frugt- og grøntsagsmarkedet i Antsirabe. Herefter kører du af RN7 via Ambatilamby til Antananarivo. Afhængig af ankomsttiden er det muligt at besøge et håndværksmarked med mange forskellige håndlavede produkter i læder, sten, naturmaterialer osv. Det er muligt at få serveret aftensmaden på en restaurant nær lufthavnen. Du køres herefter til lufthavnen for dit fly hjem til Danmark. Med i bagagen har du vidunderlige minder om en oplevelsesrig rejse rund i Madagaskar.

Kørsel: ca. 170 km.

Indkvartering: Er flyet først sent på natten er det muligt at tilkøbe en nat på et lufthavnshotel (ikke inkluderet)

Dag 20: Hjemkomst
Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab. 

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan søges ved Madagaskars ambassade eller ved ankomst til Madagaskar (EUR 35).

Ansøgning om VISA er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse, hvis du vælger at søge hjemmefra. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:             Kontakt venligst egen læge
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.