Det sydlige Afrika med dansk rejseleder

Inspiration til din skræddersyede rejse

Ta’ med på den ultimative safarirejse sammen med ekspeditionsleder Richi. Du starter ud i Botswana og kører afsted i din bil videre til Zimbabwe for til sidst at slutte af i Sydafrika. Undervejs bor du i små landsbyer, sover i opstillede camps og du kan i den grad se frem til at opleve Afrikas fantastiske dyreliv og smukke natur helt tæt på. Du kommer naturligvis også til at se Victoria Falls, som er en virkelig spektakulær oplevelse, som bør være på enhvers ‘bucket-liste’.

Med på turen er der, udover Richi, også en lokalguide, lejrchef, kok og en altmuligmand, så du er i gode hænder under hele ekspeditionen. De forskellige camps er eksklusive, uden andre mennesker i nærheden, og bliver sat op og taget ned igen, som du bevæger dig fra det ene sted til det andet. Teltene, som du overnatter i, er store iglotelte med senge, dyner og puder, og du er næsten garanteret en god nattesøvn under teltdugen, mens dyrelivet pusler rundt udenfor. Ligeledes har teltene eget bad og toilet.

Richi har opbygget mange års erfaring og stiftet masser af gode venskaber med lokalbefolkningen, som du møder på vejen. Kort og godt kan du på denne rejse se frem til en kombination af formidabel og anderledes safari, en ganske speciel interaktion med lokalbefolkningen samt det vildeste eventyr på egen hånd og i trygge rammer.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på denne ekspedition. For mere information skal du være velkommen til at kontakte os på mail info@voresafrika.dk eller telefon 60 75 60 75.

Pris fra DKK 31.995

per person i delt dobbeltværelse/telt

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Dansk ekspeditionsleder
Kok
Leje af bil
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Forsikring (selvrisiko) ved selvskade på bilen
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Adventure aktiviteter som rafting mv.
Brændstof og aktiviteter i Sydafrika
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Fieldguide Richi Wagner

  • Blyde River Canyon

  • Chobe Nationalpark

  • Victoria Falls

  • Welgevonden Game Reserve

Program

Dag 1: Ankomst i Botswana

Velkommen til Afrika! Din tur skal nu til at begynde for alvor, og du har nogle fantastiske oplevelser at se frem til.

Du mødes med Richi i Maun, som er indgangen til Okavango deltaet og til Moremi Nationalpark, som er en del af selve deltaet. Her har du lidt tid til at handle ind til de næste 5-6 dage i bushen. Der handles snacks til dagstimerne og evt. alkohol til om aftenen. Herefter er der afgang til vores første camp i bushen.

Du skal de næste par dage på mobilsafari, hvilket vil sige, at du bliver kørt rundt i en åben safaribil. Med dig har du et lokalt “crew”,  som sørger for alt. De sætter campen op, laver mad og pakker ned. Det eneste, du skal sørge for, er dine personlige ejendele. Alle telte er ‘en suite’ dvs. ud i ét med eget toilet og bad.

Overnatning: Moremi Game Viewing inkl. helpension

Dag 2: Moremi Game Reserve

Du står tidligt op til en let morgenmad og tager herefter på game drive. Moremi er som nævnt en del af Okavango deltaet, og dyrelivet her er fantastisk. Med Richi som rejseleder, samt din lokale guide, er du sikret nogle exceptionelle naturoplevelser såvel som en høj grad af sikkerhed. En af de unikke ting ved Moremi er, at det er meget begrænset hvor mange andre mennesker, du møder på din vej. Dette er efter vores mening den ultimative luksus på en safari.

Moremi Nationalpark er beliggende i den østlige del af Okavango deltaet og er et af de smukkeste reservater i Afrika. Det dækker mere end 4.871 kvadratkilometer uberørt vildmark, og det varierende terræn inkluderer savanne, snoede vandveje og tæt skov. Dyrelivet spænder fra store flokke af bøfler, gnuer og zebraer til de mere sjældne sitatunga- og lechwe antiloper, løver, geparder og vildhunde.

Om eftermiddagen returnerer du til campen, hvor du hygger dig med aftensmad under Afrikas betagende stjernehimmel.

Overnatning: Moremi Game Viewing inkl. helpension

Dag 3-4: Savuti – Chobe Nationalpark

I dag er en heldagstur, da du skifter camp og område. En picnic lunch bliver pakket, og du bevæger dig derefter mod Savuti. Du tilbringer ca. det halve af dagen i Moremi, kører gennem Khwai village og ind i Savuti. Her vil du opleve hvordan landskabet ændrer sig, og du ankommer til nogle af Botswanas helt store vidder.

Når du kommer frem er din lejer sat op, og det er tid til en sundowner. Om natten vil du (med lidt held) høre løverne brøle, og hyænerne pusle rundt i campen og leder efter madrester.

Overnatning: Savuti Mobile Site inkl. helpension

Dag 5: Kasane Forest

Du bruger dagen på safari i Kasane Forest, som ligger i Lesoma dalen i Botswanas centrale distrikt og i den verdenskendte Chobe Nationalpark. En stor del af terrænet omkring reservatet er fladt med masser af vilde dyr som elefanter, giraffer og vortesvin, der strejfer uforstyrret rundt. Besøgende kan se frem til naturskønne sejladser langs den smukke Chobe flod samt aftensafari og bushcamping under den afrikanske nattehimmel.

Overnatning: Chobe Bush Camp inkl. helpension

Dag 6: Zimbabwe & Victoria Falls

I dag er det tid til at forlade Botswana, og du kører nu mod Zimbabwe. Her skal du bl.a. opleve det storslåede Victoria Falls, og du skal ud at bo i en landsby, som virkelig er autentisk.

Du tager en taxa til grænsen og krydser denne til fods for så at bliver hentet på Zimbabwe siden. Derfra tager du ind til Victoria Falls by og ud til selve vandfaldet.  Det er også i dag, at du booker eventuelle adventure aktiviteter, som der er et væld af – white water rafting, helikopter over faldet, bungee jump og meget mere. Er man til adrenalinfremkaldende aktiviteter, er begrænsningens kunst nok den man skal have fat i her. Herefter kører du ud til landsbyen, hvor du bliver indkvarteret i din hytte og efterfølgende får serveret vores middag.

Overnatning: Victoria Falls Rest Camp inkl. helpension

Dag 7: Victoria Falls

De fleste af vores gæster vælger at rafte på Zambezi floden. Vores guide på disse ture er uovertruffen og du er garanteret en fantastisk oplevelse. Har du valgt ikke at rafte, så er der mulighed for at udforske landsbyen nærmere og besøge den lokale skole eller klinik.

Overnatning: Victoria Falls Rest Camp inkl. helpension

Dag 8: Zimbabwe – Johannesburg – Dullstroom

Du flyver fra Victoria Falls til Johannesburg i Sydafrika. Ved ankomst henter du din lejebil og kører mod Ekuthuleni. Denne del af turen er baseret på kør-selv. Du kører mod Ekuthuleni og har en overnatning ca. halvvejs mod Ekuthuleni. Nærmere betegnet i byen Dullstroom, som ligger i High Felden bjergene. Det er en charmerende landsby beliggende på kanten af de smukke bjerge, som du kan se frem til at udforske den efterfølgende dag. Et smukt sted med skønne butikker og du vil opleve et helt andet Afrika, end det du har oplevet ind til nu.

Overnatning: Cinzaco Dullstroom inkl. helpension

Dag 9: Dullstroom – Ekuthuleni

I dag kører du fra Dullstroom og videre mod Ekuthuleni.

Ved ankomst checker du ind i din hytte, og resten af dagen er til fri disposition.

Indkvartering: Ekuthuleni River Front Chalets (self-catering)

Dag 9-14: Ekuthuleni & Welgevonden Game Reserve

Du bruger de kommende dage på at besøge nogle af de mest markante seværdigheder, der findes i denne del af Sydafrika, mens du bevæger dig mod Ekuthuleni i egen bil. Du tilbringer dagen oppe i bjergene, hvor du udforsker det man ville kalde marguerit ruten i Danmark. Smukke vandfald, fantastiske udsigter og historiske byer.

Du tager på udforskning i området, hvor højdepunkterne vil være Three Rondavels, God’s Window, The Pinnacle og Bourke’s Luck Potholes. Området her er en del af det berømte naturområde Blyde River Canyon.

Endelig ankommer du til Ekuthuleni, som i øvrigt betyder ‘Place of Peace’. Her får du tildelt dit eget hus til overnatning og zebraer, gnuer, impala, giraffer, aber og flodheste er en helt naturlig del af hverdagen. Her skal du bare hygge dig og gøre som du har lyst til. Måske har du lyst til at opleve safari i Kruger Nationalpark elle møde Jessica den tamme flodhest. Den nærmeste by Hoedspruit ligger 20 km herfra, og her kan man finde mange gode spisesteder samt fine shoppingmuligheder. Valget er dit, og dagen tilrettelægges efter dit ønske.

Indkvartering: Ekuthuleni River Front Chalets (self-catering)

Dag 15: Hjemrejse

Det er i dag tid til at vende næsen mod Danmark. Du tager flyet hjem, og med i bagagen har du vidunderlige minder om en oplevelsesrig ekspedition i det sydlige Afrika.

Dag 16: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Afrejsedatoer
Turen kan bookes som en privat tur med minimum 5 gæster. Kontakt os for yderligere info.

Visum  
Sydafrika: Visum påkrævet. Fås omkostningsfrit ved ankomst i lufthavnen.
Botswana: Visum ikke påkrævet for rejser på op til 90 dage.
Zimbabwe: Visum påkrævet. Kan købes ved ankomst i lufthavn eller ved grænseopgangen (30 USD for single entry visa).

Vaccinationer
Gul feber:                Ikke påkrævet
Hepatitis:                Kontakt venligst egen læge
Malaria:                   Kontakt venligst egen læge
Andet:                     Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport          
Åben safaribil

Forbehold
Richis Afrika og Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs ZAR/EUR/DKK.