Eksklusivt ø-hop i Madagaskar & Mauritius

Inspiration til din skræddersyede rejse

Det Indiske Ocean byder på massevis af skønne øer ud for Afrikas østkyst, og på denne rejse besøger du to af de absolut smukkeste.

Rejsen starter i naturskønne Madagaskar, hvor du besøger nogle af øens mest populære nationalparker som Ranomafana, Kirindy reservatet og Isalo Nationalpark. Du ligger selvfølgelig også vejen forbi det ikoniske Baobab Avenue. 

Du runder nogle oplevelsesrige dage i Madagaskar af med ren idyl og strandferie i Mauritius. Her er der tid til at slappe af langs de smukke strande, og på lodgen kan du booke udflugter og komme rundt og opleve øen.

Nedenfor finder du inspiration til rejsen med et detaljeret dagsprogram. Programmet kan sammensættes efter dine ønsker og behov, så tøv ikke med at tage fat i os på mail info@voresafrika.dk eller telefon 60 75 60 75.

Pris fra DKK 48.595

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly Danmark / Madagaskar / Mauritius / Danmark
Indenrigsfly i Madagaskar
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Strandophold på Mauritius
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Guide under ophold på Mauritius
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Baobab Avenue i Madagaskar

  • Mauritius’ skønne strande

  • Legesyge lemurer i Madagaskar

  • Chamarel på Mauritius

  • Ranomafana Nationalpark i Madagaskar

  • Antsirabe i Madagaskar

  • Isalo Nationalpark i Madagaskar

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Antananarivo

Du rejser fra København om morgenen via Paris.

Manao Ahoana! Velkommen til Madagaskar. Ved ankomst i lufthavnen i Antananarivo om aftenen går du først igennem alle indrejseformaliteter, inden du bliver modtaget af en chaufførguide uden for lufthavnen. Han vil køre dig til dit hotel i byen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Antananarivo – Morondava – Kirindy Reservatet

Denne formiddag bliver du kørt til lufthavnen for dit fly til Morondava. Ved ankomst bliver du modtaget af din chauffør, og I kører mod det ikoniske Baobab Avenue.

Grusvejen på Madagaskars vestkyst, som forbinder Morondava og Belo Tsiribihina, er indrammet af snesevis af sjældne og ældgamle baobabtræer. Træerne skaber en kulisse, der er utrolig smuk og unik.

Mange af de gigantiske træer er over 800 år gamle og med stammer, der kan være mere end 45 meter hele vejen rundt. Det er bestemt ikke uden grund, at dette sted er ikonisk for Madagaskar.  Lyset, der omgiver de krogede grene, og de lokale, som vandrer langs vejen, giver en helt magisk stemning.

Senere køres du til Kirindi, hvor du tjekker ind på din lodge. Hen under aftenen, når mørket falder på, har du mulighed for at tage med din guide på aftenvandring i mørket. I går langs vejen med lommelygter, hvis skær fanger øjnene på de mere nataktive dyr.

Tilbage på lodgen frisker du dig op og spiser middag og bruger ellers resten af aftenen, som du har lyst.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Kirindy Reservatet – Morondava

Denne morgen tager du på vandring i Kirindy skoven. Det vil være en vandring på 1,5-3 timers varighed. Du går med din guide på flade stier for at spotte efter lemurer, slanger, leguaner, fugle og den sky fossa, der lever her.

Herefter kører du tilbage til Morondava, hvor du undervejs har et solnedgangsstop ved Baobab Avenue. Her kan du se hvordan det magiske lys på smukkeste vis filtrer sig ind i træernes krogede grene.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 4: Morondava – Antsirabe

I dag går du en lang køretur i møde. Den er på 500 km og varer ca. 10 timer.

Du kører mod Antsirabe Nationalpark, hvor du undervejs passerer lokale landsbyer og baobabtræer, der står sporadisk spredt i naturen. Du kører ligeledes via Malaimbandy til Miandrivazo. Her vil du opleve et område med mange buske. Og så snart der er en lille bæk i nærheden, vil der også være træer. Fra Miandrivazo følger ruten derefter en snoet vej med bakker.

Turen til Antsirabe er ikke forgæves, og faktisk vil vi næsten mene, at man ikke kan besøge Madagaskar uden at komme en tur forbi Antsirabe. Byen er den tredjestørste i landet og rummer mange overraskelser. Den er beliggende i Madagaskars højland.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 5: Antsirabe – Ranomafana

Du spiser morgenmad for senere at køre mod Ranomafana. Du ankommer til den 40.000 ha. store Ranomafana Nationalpark, hvor du kan opleve lemurer, kamæleoner, edderkopper, frøer og forskellige arter af orkideer, såvel som andre medicinske planter. I øvrigt er her også over 100 forskellige slags fugle.

Du tjekker ind på dit hotel og har resten af dagen til fri disposition. 

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 6: Ranomafana – Fianarantsoa

Denne morgen besøger du Ranomafana Nationalpark, som er hjemsted for bl.a. den gyldne bambuslemur, den brune lemur, såvel som et væld af forskellige sorter af orkideer og medicinplanter. Efter frokost går turen til Fianarantsoa, som er Betsileo-stammens hovedstad. Du kommer på eftermiddagstur i denne by.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 7: Fianarantsoa – Ambalavao – Ranohira

Denne morgen tjekker du ud fra lodgen og kører til at starte med mod Ambalavao – det kommercielle centrum i den sydlige Betsileo region. Byen er kendt for sin lokalbefolkning, kunst og håndværk. Du besøger Antemoro Papirfabrik. Papiret, der bliver produceret her, er delikat og smukt håndlavet med blomsterdekorationer og lavet af fibrene fra træet kaldet Avoha.

Efterfølgende tager du på et par timers let vandring i Anja Park, hvor du spotter efter de frække, ringhalede lemurer, der om morgenen ofte kan ses i bedste yogastilling i træernes top. Lemurer bryder sig ikke om kulde, så de sidder her for at mærke morgensolens stråler på deres små kroppe. Hvis de ikke sidder her, springer de nysgerrigt rundt mellem træerne.

Om eftermiddag går turen mod Ranohira, hvor du tjekker ind på din lodge.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 8: Ranohira – Vandring i Isalo Nationalpark

Efter morgenmaden er det tid til at pakke vandresko og tage med en guide på vandretur i nationalparken. Du går langs veletablerede stier, men indimellem forlader du stierne for at vandre ind i skoven og spotte efter lemurer.

Området er prydet med smukke klipper, og du kommer også forbi nogle naturlige pools, der ligger midt i alle klippeformationerne. Her kan du tage dig en forfriskede og kold dukkert, hvis det skulle friste.

Senere returnerer du til din lodge, hvor du overnatter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 9: Ranohira – Tulear

Sammen med din chaufførguide påbegynder du i dag køreturen mod Tulear.

Landskabet undervejs består hovedsageligt af høj bush, tyk skov og nogle stolt-dekorerede Mahafaly gravsteder. I har et stop i byen, som er hovedstaden i den sydlige region af Madagaskar. Byen er badet i sol året rundt og byder på et rigt og autentisk kulturliv.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad 

Dag 10: Tulear – Fly til Antananarivo

Du tilbringer dagen i Tulear, hvor du får et indblik i dagligdagen her. Henunder aften køres du til lufthavnen for dit fly tilbage til Tana. Her bliver du modtaget og kørt til din lodge i byen, hvor du har en overnatning.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Fly til Mauritius

Du tilbringer dagen i Tana. Der er mulighed for at besøge lokale markeder og det gamle Royale Palads, som den dag i dag stadig har stor betydning for de lokale her i byen.

Senere køres du til lufthavnen for dit fly til Mauritius. Ved ankomst på den eksotiske ø bliver du modtaget af din chauffør, som kører dig til din lodge, der er smukt beliggende ved bredden af den store sydøstlige flod i den lille landsby Deux Freres. Du indlogeres i et autentisk luksustelt.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 12-15: Deux Freres – Nyd dagene i naturskønne omgivelser

Du tilbringer dagene her på lodgen, som er den første og eneste eco lodge med telte. Her kan du se frem til en ægte mauretansk og lokal oplevelse. Der er strande og vandfald i nærheden, som du kan besøge og ellers er det oplagt at fordybe sig i naturen, der omgiver dette område. 

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 16: Deux Freres – Anse La Raie

I dag er det tid til at vinke farvel til glamping livet og tage videre til næste fine sted. Du kan få hotellet til at bestille en taxa, som kører dig til Mauritius’ nordkyst, hvor du indlogeres på en lækker eco beach lodge med sublim udsigt. Lodgen er et voksenhotel og tilbyder en unik oplevelse med sit miljøvenlige design og afslappede atmosfære.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 17: Anse La Raie – Nyd dagen ved stranden

Du tilbringer dagen her i dette tropiske paradis. Du kan slappe af og nyde udsigten ud over det turkise Indiske Ocean. Alternativt er der rig mulighed for at dykke ned i de mange vandsportsaktiviteter, tennis, beach volley – eller hvad du nu har lyst. Ligeledes er her en spa, hvor du kan slappe i det rolige miljø.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 18: Hjemrejse

Denne dag tjekker du ud fra lodgen. Det er tid til at tage afsked med Mauritius, og du tager til lufthavnen for dit fly hjem mod Danmark.

Du rejser hjem med hovedet fuld af gode minder om en fantastisk oplevelsesrig rejse i Madagaskar og Mauritius.

Dag 19: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Madagaskar: Visum påkrævet. Kan søges ved Madagaskars ambassade eller ved ankomst til Madagaskar (EUR 35).
Mauritius: Visumfrit. Dog er det påkrævet af udfylde en elektronisk indrejseformular inden afrejse.

Ansøgning om VISA er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse, hvis du vælger at søge hjemmefra. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:             Kontakt venligst egen læge
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.