Ghana, Togo & Benin | Millet festival

International grupperejse i Vestafrika

Fejringen af Millet Festival blandt Krobo-befolkningen er rig på både farver og smykker. Festivalen foregår hvert år under høstperioden, hvor man i syv dage fejrer religiøse og sociale begivenheder, der gør det muligt for de lokale indbyggere at forny deres kærlighed, sammenhold, solidaritet samt udtrykke deres taknemmelighed til Gud. Det er en fantastisk ceremoni at opleve sammen med de lokale, hvor de takker forfædrenes ånder og påberåber sig beskyttelse for det kommende år.

Glæd dig også til mødet med det gyldne Ashanti-kongerige, som var en af de mest magtfulde nationer i Afrika indtil slutningen af det 19. århundrede.

En rejse til Ghana bør selvfølgelig også inkludere et besøg til den ældste europæiske bygning i Afrika, nemlig Elmina Castle, der før i tiden blev brugt som slavefort. Hellige aber og den magiske atmosfære til en voodoo-ceremoni er også noget, du kan se frem til.

Der findes utallige grunde til at besøge Ghana, Togo og Benin og møde deres venlige befolkningsgrupper samt nyde de traditionelle festivaler.

Pris fra DKK 32.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende guide og chauffør
Mineralvand under transfer og udflugter
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Millet Festival

  • Lokal ilddans

  • Ganvié

  • Voodoo-ceremonier

  • Ashanti-kongeriet

  • Fetich marked

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Lomé

Ved ankomst i Lomé lufthavn i Togo bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Voodoo-ceremonier

Efter morgenmad på hotellet mødes vi med vores guide, som i dag tager os med på en byrundtur i Lomé, Togos pulserende hovedstad samt den eneste afrikanske by, der har været koloniseret af tyskere, briter og franskmænd. Det er samtidig en af de eneste hovedstæder i verden, hvis grænse ligger op mod en anden nation – nemlig Ghana.

Lomé er krydspunkt for forskellige mennesker, handel og kulturer og fremstår som en meget kosmopolitisk by i lille størrelse. Det er her tradition og modernitet mødes. Disse elementer har ledet til en udvikling af en speciel identitet, der reflekteres i indbyggernes livsstil samt byens arkitektur.

Vi besøger det centrale marked med de berømte Nana Benz-kvinder, kolonibygningerne i det administrative kvarter, hvor smagen af ​​kolonitiden  stadig er til stede samt fetichmarkedet, hvor vi kan finde et eklektisk sortiment af alle de nødvendige ingredienser til magiske påfund – det er her, de lokale kommer for at købe de nødvendige genstande for at praktisere deres kulter.

Langs kysterne til Togo og Benin er voodoo en religion, som er blevet givet videre af forfædre, og stadig den dag i dag praktiseres jævnligt. Religionen er meget rigere og mere kompleks end alle europæiske klichéer, der mener, at voodoo kun er en vulgær form for ’sort magi’. Det er faktisk lige stik modsat, da denne form for religion giver mening til millioner af menneskers liv over hele verden. I bevæger jer dybt ind i den afrikanske bush for at opleve denne kult, og i hjertet af en fjerntliggende landsby skal I overvære en autentisk voodoo-ceremoni.

Den hektiske rytme af trommer og chants hjælper med at tilkalde voodoo-ånden, som eftersigende tager nogle af danserne i besiddelse. De falder i en dyb trance med rullende øjne, grimasser, kramper eller smerte. I den lille landsby, omgivet af ceremoniens magiske atmosfære, vil vi forstå, hvad folk mener, når de siger: ”I jeres kirker beder I til Gud; i vores voodoo-helligdom bliver vi Gud!”.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 3: Brasilianske byer og Ouidah

Vi fortsætter mod byen Ouidah, der bliver anset som hovedstad af afrikansk voodoo. I dag nyder Ouidah godt af den afro-portugisiske arkitektur samt  Pytontemplet, der ligger med facade mod den katolske katedral. Den afslappede attitude blandt de lokale blender harmonisk sammen med tordenen fra de fjerne bølger og rytmer fra trommer.

Til fods skal vi besøge Pytontemplet og det portugisiske fort, der nu fungerer som et museum for Ouidahs historie og slavehandlen.

Vi slutter vores byrundtur af med at følge ’slavevejen’ til stranden og Point of no Return, hvor slaver førhen gik ombord på slaveskibene for at blive sejlet væk.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 4: Lake Ganvié

Vi krydser Lake Nokoué med en motoriseret båd for at nå til Ganvié, den største og smukkeste afrikanske landsby på stolper. De ca. 25.000 indbyggere, som har oprindelse fra Tofinous etniske gruppe, bygger deres huse på teakstolper og dækker tagene med et tykt lag blade. Landsbyen har formået at bevare sine traditioner og miljøer på trods af en lang, menneskelig tilstedeværelse i et lukket område. Livet folder sig hver dag ud i kanoer, som mænd, kvinder og børn med lethed styrer med farverige årer.

Med fødderne på fast grund igen kører vi til Abomey, hvor vi skal besøge det Kongelige Palads. Paladsets vægge er dekorerede med basrelieffer, der repræsenterer symboler fra de forhenværende Dahomey-konger. Nu, fungerende som et museum og på UNESCOs liste over verdenskulturarv, udstiller paladset genstande, der tilhørte de forhenværende konger såsom troner, altre, statuer, kostumer og våben.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 5: Fetichpræsternes bjerge

Vi gør holdt ved Dankoli Fetich, som er et vigtigt sted for voodoo-kulturen, hvor tusindvis af små spyd er stukket i feticherne som vidnesbyrd om de utallige bønner om en god høst, et lykkeligt bryllup, en let fødsel, succes i skolen osv.

Om eftermiddagen skal vi opleve de gamle Taneka-landsbyer, der ligger på et bjerg af samme navn. Landsbyerne består af runde huse med kegleformede tage, der i toppen er beskyttet af terrakotta-potter. Den øverste del af landsbyen er beboet af unge indviede og af fetichpræster klædt i gedeskind og altid bærende på en lang pibe.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 6: Lokal ilddans

Vi ankommer til landet beboet af Somba og Tamberma, der bor i befæstede boliger. Boligerne har form som middelalderlige slotte og er nogle af de smukkeste eksempler på gammelt afrikansk arkitektur. Stammernes stærke traditioner og overbevisninger bliver bevist ved tilstedeværelsen af store helligdomme af fallisk form, der står ved indgangen til deres hjem. Med indbyggernes tilladelse skal vi opleve sådan en bolig indvendigt, hvor vi får et interessant indblik i deres levemåder.

Om aftenen skal vi overvære en ilddans. I midten af en lille landsby tændes et stort bål, der lyser deltagernes ansigter op. De danser til de hypnotiske trommerytmer, springer ind i de brandvarme gløder og samler de brændende kul op, mens de passerer dem over deres kroppe.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 7: Regnskov

Vi stopper i Atakpame, som er en typisk afrikansk by bygget i bjergene, hvor alle produkter fra de nærliggende skove kan findes. Gennem indbyggernes faglærte arbejde på små vævemaskiner producerer regionens mænd de store ikoniske og farverige klæder kaldet ’kente’.

Fra Atakpame kører vi videre til de tropiske skove, der omringer Kpalime, som er en by med en rig kolonifortid, der nu fungerer som et vigtigt handelscenter. Vi besøger markedet og kunstcenteret.

Om aftenen går vi en tur i skoven, hvor vi skal opleve den mystiske verden i en tropisk skov i mørket samt opleve de majestætiske træer og lydene til tam-tam’er og ekko fra de vilde dyr. Under ledsagelse fra en lokal entomologist lærer vi om sommerfugle, insekter og planter.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 8: Glasperler

Vi kører til Krobo-området, der er verdenskendt for sin produktion af glasperler. Her bliver perlerne produceret og brugt til kulturelle- og æstetiske formål. Vi besøger en fabrik, der er specialiseret i produktionen af ​​disse perler, hvor vi følger med i processen fra start til slut. De dygtige håndværkere har lavet perler efter den samme traditionelle teknik igennem århundreder. Til produktionen bruges  skrotglas, som males til fint pulver.

Glaspulveret laves derefter omhyggeligt til mønstre og placeres i håndlavede lerforme dækket af kaolin. Perlerne koges, dekoreres, vaskes og bliver til sidst samlet til et fint smykke.

Vi fortsætter til vores hotel, hvor vi har resten af dagen til fri afbenyttelse.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 9: Millet Festival

Denne dag er dedikeret til at nyde den fantastiske afrikanske atmosfære, der omringer den spektakulære Millet Festival, som er en fest fuld af farver og juveler. Festivalen består af syv dage med religiøse- og sociale fejringer, hvor de lokale indbyggere fornyer deres kærlighed, sammenhold og solidaritet samt udtrykker deres taknemmelighed over for Gud. Traditionelle høvdinge ankommer med hele deres hof og iklædt deres smukkeste klæder.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 10: Ashanti-kongeriget

Kumasi er den historiske og spirituelle hovedstad i det gamle Ashanti-kongerige. Den hyldest der i dag gives til Ashantene, som er kongen, er det bedste bevis på kongerigets forhenværende pragt og styrke.

Med næsten en million indbyggere er Kumasi en sprudlende by med et fantastisk centralt marked, som er et af de største i Afrika. Alt slags Ashanti-håndværk, som lædervarer, keramik og kentetøj kan findes her sammen med næsten alle former for tropisk frugt og grøntsager.

Om eftermiddagen overværer vi, hvis muligt, en traditionel Ashanti-begravelse med sørgende deltagere klædte i smukke røde og sorte togaer. Nok kalder vi det begravelser, men i virkeligheden er det en festlig fejring, hvor den afdøde stadig menes at være sammen med sin familie. Høvdingen ankommer omringet af sit hof under skyggen af store paraplyer, mens trommer giver rytme til dansere, hvis indviklede bevægelser er meget symbolske.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 11: Gyldne kongeriger

Om morgenen fortsætter vi vores Kumasi tur med et besøg ved det Royale Palads Museum, der fremviser en unik samling af guldjuveler, som førhen blev båret af Ashanti-hoffet.

Hvis muligt skal vi overvære Akwasidae Festivalen.

I Ashanti-kalenderen er bestemte dage hvert år afsat til en meget speciel fest ved det kongelige slot i Kumasi, og denne traditionelle ceremoni finder sted i en af ​​de sidste afrikanske kongeriger, der har opretholdt sine gamle ritualer. Under denne fejring sidder kongen placeret under en spektakulær farverig paraply og er klædt i farverige, levende klæder samt massive århundreder gamle smykker. Rundt omkring ham står Ashantis ældste rådgivere. Foran kongen er der dannet en smal passage af dignitarer, der repræsenterer alle roller og magtpositioner inden for kongeriget såsom sværd og knivbærere, væbnede vagter, bærere af smukke strudsefjersvifter osv. Vi vil bevidne og opleve den fantastiske afsmag og stemningen i en af ​​de sidste store afrikanske monarker af skovene.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 12: Slavehandelsslotte

I dag kører vi til Ghanas kyst, tidligere kendt som Guldkysten, hvor der ligger mere end 50 gamle forte og slotte, der alle står tilbage som minde om tiden  med guld-, elfenbens- og slavehandel.

Vi besøger Cape Coast Castle, der blev bygget af svenskerne i 1653. Fra 1657 til 1664 skiftede det hænder af flere omgange, hvor det blev erobret af danskere, hollændere, den lokale Fanti-stamme, svenskere og til sidst englændere. I dag er stedet lavet om til et museum om slavehandelens historie.

I Cape Coast besøger vi også Fort William, der huser et fyrtårn. Fra toppen af ​​fortet kan vi nyde en storslået udsigt over byen.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 13: Kakum Nationalpark og Elmina

Vi bliver hentet efter morgenmaden, hvorefter  vi  skal opleve spændingen ved en såkaldt ’canopy walk’ i den dybe, ghanesiske skov. Et par kilometer nord for kysten, midt i en regnskov, ligger nemlig Kakum Nationalpark. Parken giver os en fantastisk mulighed for at observere skoven fra oven, da Kakum har baldakinbroer hængende højt oppe i træerne. Kakum-baldakinen er den længste og højeste rebbro i verden. Mens vi går 40 meter over jorden, kan vi nyde den utrolige udsigt over regnskoven. Fra rebbroen tilbyder træerne en betagende udsigt over deres baldakiner, og det ser nærmest ud som om, at de forsøger at røre ved solen og himlen med deres store trækroner.

Om eftermiddagen går turen videre til Elmina, hvor vi besøger slaveslotte og fangehuller tilbage fra den gamle guld-, elfenbens- og slavehandel. Her er Elmina Castle den ældste og største europæiske bygning i Afrika og forbinder Afrikas historie med verdenshistorien. Elmina Castle er bygget af portugiserne i det 15. århundrede. Bygningen er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Udenfor slottet finder vi en charmerende fiskerlandsby med en masse farverige fiskerbåde. Hver dag ledes fiskerbådene af erfarne og dygtige fiskermænd gennem de stærke bølger og havstrømme. Alt sammen for at sikre mad på bordet. Atmosfæren i de gamle gyder går tilbage til en tid, hvor Elmina var et travlt atlantisk handelscitadel.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 14: Afrikanske metropoler – Hjemrejse

Accra, Ghanas hovedstad, har opretholdt sin unikke identitet på trods af den hurtige udvikling, der sker i denne spændende afrikanske by i øjeblikket.

På agendaen i dag har vi et besøg på Nationalmuseet, som er et af de første værker af uafhængige Ghana. Ideen, der inspirerede til museet, udsprang sig af at relatere ghanesisk kunst til det resterende kontinent samt for at bevise eksistensen af en afrikansk historie som en del af menneskehedens generelle historie.

Vi udforsker den gamle bydel af James Town, som er beboet af den lokale befolkning kendt som Ga. Vores dagstur slutter med et besøg til et værksted med speciale i at bygge fantasikister. Disse specielle håndlavede kister kan afspejle enhver form såsom frugter, dyr, fisk, biler, fly og meget andet.

Der vil være enkelte dagsværelser stillet til rådighed, hvor man kan tage sig et bad og et hvil, inden du om aftenen bliver kørt til lufthavnen for dit fly hjem. Med hjem i bagagen har du vidunderlige minder om en oplevelsesrig rejse i Vestafrika.

Senere bliver du kørt til lufthavnen for dit fly hjem mod Danmark ovenpå en oplevelsesrig rundrejse i Vestafrika.

Dag 15: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Afrejsedatoer 2024
17. oktober

Visum
Ghana:   1 x visum påkrævet
Togo:      2 x visum påkrævet
Benin:     1 x  visum påkrævet

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig visum til de pågældende landende, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:            Påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Micro-/minibus eller firhjulstrækker.

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.