Ghana | Vandring og hiking

Inspiration til din skræddersyede rejse

Oplev Ghana på en anden måde. På denne rejse skal du på en langsommere og mildere måde opleve de rige varierende landskaber og befolkningsgrupperne, der bor i denne fascinerende region af Guineabugten.

I Vestafrika skal man blot få hundrede meter væk fra hovedvejen for at komme til fuldstændig uberørte realiteter – og det er netop dét, du skal opleve, når du stiger ud af bilen og vandrer ind i ’bushen’.

Det er en perfekt måde at opleve kystlinjen, regnskoven og savannen samt besøge fjerntliggende landsbyer.

I Volta-regionen skal du på vandring op af Mount Afajato, som med sine 885 meter er det højeste punkt i Ghana. Du trekker op langs floderne for at nå til forfriskende vandfald.

Ghana er ligeledes et land, hvor det er muligt at møde utrolige befolkningsgrupper og se fascinerende steder, som f.eks. slotte der dateres tilbage til slavehandlertiden, Kakum Nationalpark, der rig på botaniske arter samt magiske voodoo-ceremonier, der den dag i dag stadig praktiseres i høj grad.

Pris fra DKK 31.195

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende guide
Mineralvand under transfer og udflugter
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Kakum Nationalpark

  • Elmina Castle

  • Wli Vandfald

  • Voodoo-ceremonier

  • Shai Bakker

  • Mole Nationalpark

  • Ashanti-kongeriget

  • Hellige aber

  • Forviste hekse

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Accra

Ved ankomst i Accra lufthavn vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Shai Bakker

Dagens vandring: Ca. 2 timers let vandring.

Du kører mod landets østlige side.

Shai-reservatet er en relativt lille indhegnet vildtdyrspark med et overfaldeareal på ca. 52 kvm. Parken består primært af savannedækkede plæner afbrudt af en række store bakker. Du vandrer i selskab med en lokal guide, som kender alt til historien om Shai-stammerne, der plejede at bo i bakkerne så vel som flora og fauna i denne smukke kystlige region.

Med bil når du til Krobo-området, som er verdenskendt for sine perler. Du skal besøge en fabrik, der har specialiseret sig i produktionen af disse perler og skal endda følge processen i at lave en.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 3: Voodoo-ceremonier

Du kører ned mod kysten og forlader hovedvejen for at tage på opdagelse i Ketas laguner. Keta ligger omringet af havet nær flodudmundingen til Volta-floden. Byen er bygget på et sandstykke, der deler Atlanterhavet fra Keta-lagunen. Du krydser det magiske miljø, hvor grænsen mellem vand og land er udefinerbar. Du vil være nødsaget til at vandre tværs over de endeløse strande, og hvis du er heldig, kan du opleve fiskemændene trække deres garn op.

I en fjerntliggende landsby skal du overvære en voodoo-ceremoni. De hektiske rytmer fra trommer og sang fra adepterne siges at hjælpe med at tilkalde voodoo-ånder, som tager plads i nogle af dansernes kroppe, så de går i dyb trance. Hele atmosfæren fra voodoo-ceremonien gør dette til en nærmest magisk oplevelse.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 4: Hellige aber

Dagens vandring: Ca. 2 timers let vandring.

Du kører i dag til Volta-regionen sammen med din guide.

Abefristedet, Tafi Atmoe, blev grundlagt i 1993 for at beskytte samfundet af hellige aber, der bor i skoven. Ifølge hundrede år gamle traditioner bliver aber og skildpadder i denne by anset som hellige arter, der kræver respekt og beskyttelse. Du skal på en dejlig vandretur ind i skoven i selskab med en lokal guide, hvor du skal lære mere om dette fantastiske samfund af mona- og colobusaber.

Du fortsætter i bil tværs over en meget frodig region af skov, der tilbyder smukke udsigter ud over bjergene og vandfaldene.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 5: Det højeste punkt

Dagens vandring: ca. 2 timers moderat vandring.

I dag skal du på vandring op af Mount Afadjato, det højeste bjerg i Ghana og en del af Agumatsa bjergkæden, der løber langs Ghana/Togo-grænsen. Fra toppen kan du nyde de vidunderlige udsigter ud over det omringende samfund, skov, bjerge, dybe dale og ude i horisonten også Lake Volta. Mount Afadjato er dækket af frodig tropisk skov og er velkendt for sin interessante biodiversitet – over 300 sommerfuglearter og 33 pattedyr er registreret her.

Stien er ret stejl, men belønningen er det hele værd. Under vandringen gør du også holdt ved Tagbo-vandfaldene, som flyder fra en nærmest cirkulær klippe ned i en forfriskende ’pool’.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 6: Vandfald

Dagens vandring: Ca. 4 timers moderat vandring.

Wli, Ghanas højeste vandfald, er fantastisk at beundre i mange henseender; for storheden af vandet, der falder fra en højde på ca. 60 meter ned ad en stejl klippe og ned i en stor ’pool’ nedenfor; For de massive bjergformationer og skyhøje toppe, som er en del af Akwapim-bjergene; Og for de frodige omkringliggende skove, der i øjeblikket er udpeget som Agumatsa vildtdyrsfristed.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 7: Savanne

I dag kører du nordover, forlader skoven og tager ind i savannelandet. Du passerer en sjældent besøgt region, hvor Dagomba-stammen bor. De bygger runde lerhytter med stråtag. Landsbyhøvdingens hus er let genkendeligt takket være sin størrelse og stil. Den har en central stolpe, der understøtter taget, og indgangen er indrammet med stykker af brændt ler. Det er her det ældste råd mødes.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 8: Hekse

I dag følger du et spor, der fører til Tamale, og undervejs møder du et samfund af hekse. Alle er blevet forviste fra deres landsbyer, da de er blevet fundet skyldige i forfærdelige begivenheder som f.eks. en teenagers død, en mystisk sygdom eller dårlig høst. De bor nu sammen i dette særlige sted.

Du vil tale med dem om deres liv og om den særlige helligdom, der beskytter dem og ”renser” deres ånd fra dårlig vilje. Deres varme velkomst kontrasterer dramatisk med de historier, der berettiger dem til at være her.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 9: Safari i Mole Nationalpark

Dagens vandring: To vandresafarier af 2 timers let vandring hver.

Mole Nationalpark er Ghanas største vildtdyrsreservat. Parken ligger mod nordvest og består af græsland, savanne og brede økosystemer. Gennemsnitshøjden er 150 m.o.h med skarpe skrænter, der udgør den sydlige grænse. Parken er hjem til over 93 slags pattedyr – heriblandt elefanter, flodheste, bøfler og vildsvin. Ligeledes bliver parken anset som et vigtigt afrikansk reservat for flere forskellige antilopearter. Hyæner, løver og leoparder er et sjældent syn her, men dog muligt at spotte ind i mellem. Flere forskellige aberacer er faste beboere her.

For de fugleinteresserede kan det nævnes, at 344 forskellige fuglearter er registreret i denne park – heriblandt forskellige ørneracer, storke og hejrer.

Nyd den guidede vandresafari tidligt om morgenen og sent om eftermiddagen, hvor dyrene er mest aktive.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 10: Tilbage i skoven

Dagens vandring: ca. 1 timers let vandring.

Du kører i dag mod syd. Gemt inde i skoven skal du besøge de smukke Kintampo Vandfald, hvor du kan beundre vandet, der kommer fra Pumpu River-vandfaldet og falder 70 meter ned af de smukke sten, før det fortsætter rejsen mod Black Volta River. Et dejligt forfriskende stop.

I Brong Afo-regionen forlader du hovedvejen og følger et spor til en hellig skov. De lokale, der bor her, anser mona- og colobusaber som værende deres totem. Du får lov at opleve det største ’samfund’ i verden af disse abearter. Under vores vandretur i skoven i selskab af et smaragdgrønt lys, der filtrer sig ind i grenene på de ældgamle træer, får du rig mulighed for at se de hellige aber.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 11: Kumasi | Ashanti-kongeriget

Kumasi er den historiske og spirituelle hovedstad i det gamle Ashanti-kongerige. Med næsten en million indbyggere er Kumasi en sprudlende by med et fantastisk centralt marked, som er et af de største i Afrika. Alle slags Ashanti-håndværk (lædervarer, keramik, kenteklæder) findes her sammen med stort set alle former for tropiske frugter og grøntsager.

Hvis muligt deltager du om eftermiddagen i en traditionel Ashanti-begravelse. Ceremonien bliver besøgt af hundredvis af sørgende klædte i smukke røde eller sorte klæder. Vi kalder det “begravelser”, men faktisk er der tale om en festlig fejring. Den afdøde menes stadig at være til stede i familie og ved denne ceremoni bliver han/hun en forfader.

Slægtninge og venner samles, socialiserer sig og fejrer den afdødes minde. Høvdingen ankommer til fejringen omringet af sit hof under skyggen af store paraplyer, mens trommer giver rytmen til danserne, hvis indviklede bevægelser er yderst symbolske.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 12: Kumasi | Awukudae Festival

Om morgenen fortsætter rundvisningen i Kumasi med et besøg i det Royale Palads. Programmet inkluderer også et besøg på Ashanti Cultural Center, som indeholder en rig samling af Ashanti-artefakter indrettet i en vidunderlig gengivelse af et Ashanti-hus.

Awukudae Festival

I Ashanti-kalenderen er visse dage hvert år afsat til meget specielle festligheder i Kumasi. Denne traditionelle ceremoni finder sted i en af de sidste afrikanske kongedømmer, der har formået at opretholde sine traditionelle ritualer.

Ceremonien fejres omkring de traditionelle høvdinge for at drage fordel af den fortsatte beskyttelse af ånderne samt for at styrke sammenholdet mellem folket og deres høvdinge. Folk knæler for at give deres respekt til høvdingene.

Efter at drik-ofringerne er hældt over de tidligere kongers troner, kommer tiden til den store glade ceremoni. Under denne fest er høvdingen siddende under en spektakulær farverig paraply prydet af levende farverige klæder og massive århundreder gamle smykker (Ashanti-guldsmykker og masker betragtes som mesterværker af afrikansk kunst) og er omgivet af ældre og rådgivere, alle under myndighed af den kongelige taler, der i sine hænder holder magtens symboler.

En smal passage af honoratiores er dannet, og repræsenterer alle roller og magtpositioner inden for kongeriget; sværd- og knivbærere, væbnede vagter, bærere af smukke vifter lavet af strudsefjer osv. Ceremonien udføres derpå af en procession af kongelige ledsagere, der bringer gaver, fortællere, der reciterer Ashanti-kongernes historie, trommeslagere og trompeterer, der spiller på horn af elfenben. Store kvindelige dansere klædte i levende røde kostumer udfører en erotisk dans. Du vil vidne og opleve den pragt, smag og atmosfære, der findes her hos en af de sidste store afrikanske monarker i skovene.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 13: Kakum Nationalpark

Dagens vandring: Ca. 1 times let vandring.

Du ankommer til Kakum Nationalpark, der dækker et overfladeareal på 357 kvm, som hovedsageligt kun er afbrudt af jomfruelig regnskov.

Du befinder dig i den østlige del af den guineanske skov i Vestafrika, som er et af de mest biologisk forskelligartede økosystemer på det afrikanske kontinent. Her er park rangers specielt uddannede i den medicinske og kulturelle betydning af de lokale planter.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 14: Slavehandelsslotte

Dagens vandring: Ca. 1 times let vandring.

Om morgenen vil du opleve spændingen ved en “baldakinvandring” midt i den dybe skov i Kakum Nationalpark, som byder på nogle af verdens højest suspenderede rebbroer sat fast med stålkabler. Beliggende 35-60 meter over jorden har du rig mulighed for at nyde en fantastisk udsigt over regnskoven og de store træer, der strækker deres kroner mod himlen.

I eftermiddag skal du besøge af Elmina Castle, som er den ældste europæiske bygning i Afrika og opført af portugiserne i det 15. århundrede. På forskellige tidspunkter er slottet blevet brugt som et lager til handel af guld, elfenben og til sidst slaver. Slottet du besøger i dag er resultatet af et efterfølgende forlængelsesarbejde og anerkendes af UNESCO som verdenskulturarv.

Uden for slottet finder du en vidunderlig fiskerby med masser af store farverige fiskerbåde. Hver dag bliver disse både styret af dygtige fiskere, der på tværs af stærke havbølger og strømme kæmper for at tjene til livet.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 15: Accra – Hjemrejse

Accra, Ghanas pulserende hovedstad, har opretholdt sin unikke identitet på trods af den hurtige udvikling, der i øjeblikket er i gang i denne spændende, afrikanske by.

Programmet omfatter et besøg på nationalmuseet, som er et af de første værker i det uafhængige Ghana. Du udforsker den gamle bydel af James Town, der er beboet af den lokale befolkning kendt som Ga.

Turen fortsætter til et værksted, hvor man har specialiseret sig i at bygge fantasikister. Disse specielle håndlavede kister kan afspejle enhver form; frugt, dyr, fisk, biler, fly. Den eneste grænse er den kommende beboers fantasi!

Der vil være tid til en kort shoppetur i håndværkscenteret.

Om aftenen er det tid til at tage afsked med Vestafrika, når du tager flyet hjem pakket med en oplevelsesrig rundrejse i Ghana.

Indkvartering: Dagsværelse i Accra

Dag 16: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. 

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig visum, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber: Påkrævet
Malaria: Kontakt venligst egen læge
Andet: Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

Transport
Minibus og/eller firhjulstrækker

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.