Guinea-Bissau & Bijagos | Det hellige øhav

International grupperejse i Vestafrika

Tag med på denne fantastiske kulturrejse til Vestafrika, som byder på varierede landskaber, farver og oplevelser i særklasse. Guinea-Bissau er stadig et ukendt turistområde, hvor grænsen mellem vand og land ændrer sig med tidevandet.

Vi skal opleve de største sammenhængende mangroveskove, vilde floder, strande og flodudmundinger, som gemmer på små lokale landsbyer og animistiske ceremonier.

Vores vidunderlig eventyrrejse tager os til uberørte skove, fjerntliggende landsbyer og det største øhav i Afrika. Størstedelen af Bijagos’ øer har ingen permanente indbyggere og er et rigt paradis for mange fuglearter samt sjælden fauna.

Denne rejseplan er et perfekt miks af naturlige og kulturelle oplevelser, hvor der indimellem også er tid til afslapning, hvor du kan nyde det blå hav og de vilde strande, hvor vores fodspor vil være de eneste, vi ser.

Tag med på denne rejse hvis du er nysgerrig på at prøve noget nyt og specielt i Afrika i trygge rammer.

Pris fra DKK 30.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende guide og chauffør
Mineralvand under transfer og udflugter
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Cacheu-floden

  • Bijagos øhav

  • Bijagos stammekultur

  • Havskildpadder

  • Afslappet ø-liv

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Bissau

Ved ankomst i lufthavnen i hovedstaden Bissau bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Forfædrenes kult

Efter morgenmaden mødes du med din guide og resten af den internationale gruppe, der deltager i rejsen.

Hele dagen i dag er dedikeret til at udforske regionen beboet af Manjaco. Denne etniske gruppe kalder deres traditioner ’Gendiman’ og praktiserer dem stadig den dag i dag meget entusiastisk.

Vi besøger små landsbyer gemt i skoven for at opleve skulpturerede træstammer kaldet ’Pecab’, der repræsenterer deres forfædres ånder. Man finder dem på hellige fristeder kendt som ’Cab Balugun’. Det er faktisk en enestående mulighed for at nyde tribal kunst i sin oprindelige kulturelle sammenhæng i landsbyen.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 3: Landsbyer af den oversvømmede skov

En speedbåd sejler os langs den brede Cacheu-flod for at opleve det mangfoldige fugleliv med hvide pelikaner, goliath hejrer, hammerhoveder, storke og lyserøde flamingoer.

Herefter forlader vi hovedfloden for at starte en spændende navigation gennem den oversvømmede mangroveskov. Efter et par timer når vi til nogle fjerntliggende landsbyer beboet af Felupes og Baiotes. Begge stammer hører til den etniske Diulas-gruppe. De lever i et isoleret økosystem, hvor de takket være deres komplekse stamteknologi har formået at afsalte deres jord og rismarker.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 4: Tilbage til kolonitiden

Vi kører til Quinhamel for at besøge en traditionel healer, der er specialiseret i at behandle knoglebrud. Han vil vise os urterne og den traditionelle medicin, der bruges til formålet, ligesom at han vil fortælle os om hans livsvej som healer. 

Vi skal senere besøge et gammeldags lokalt rumdestilleri,  der kan dateres tilbage til de gamle kolonidage. Vi skal også på vandring i en plantage med cashewnødder, som er hovedeksporten i dette land.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 5: Bissau

Morgenen bruges på at opdage de magiske og animistiske traditioner hos det spændende Pepel-folk. I denne region af Guinea-Bissau gemmer skoven på en fetich udstyret med frygtede kræfter, som kun de indviede unge mænd kan bære på deres skuldre.

Om eftermiddagen ankommer vi til hovedstaden Bissau. Vi vil slentre rundt i Bissau-Vehlo, som er det livlige, portugisiske kvarter med sine søvnige gader og stræder. Her vil vi blive forbløffet over den interessante, portugisiske arkitektur, som giver Bissau en atmosfære, der minder os om datidens Portugal. Her finder vi blandt andet gamle træcaféer, hvor de lokale drikker portugisisk vin og ser portugisiske nyheder.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 6: Bijagos øhav

Om morgenen tager vi med speedbåd afsted på en rejse rundt i Bijagos skærgården for at opdage fjerntliggende øer og isolerede menneskelige bosættelser.

Bijagos er en geografisk juvel med sine vilde og uberørte landskaber, sin ægte stammekulturer og sin enestående fauna.

Kvinder bærer stadig ‘saiyaen’, som er en traditionel nederdel af halm, og rytmen til livet i landsbyer er givet ved indvielser og hemmelige ceremonier. For eksempel skal unge mænd gennemgå et syv års indvielsesritual, hvor de bor i et slags kloster uden nogen kontakt med kvinder.

Farverne på Orango Island vil fascinere os med den grønne vegetation, de hvide sandstrande, de brune klipper og det blå hav.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 7: Skildpadder

Vi bevæger os nu mod de sydlige øer gemt i den fjerneste del af øgruppen.

Efter mørkets frembrud forbliver vi stille på stranden indtil det magiske øjeblik, hvor skildpadderne dukker op fra havet for at grave dybe huller i sandet og lægge deres mange æg. Hvis vi er heldige, vil vi være vidne til dette naturvidunder, og vi kan endda se udklækningen af en lille skildpaddeunge.

Vi vil opleve, hvordan de små skildpadder drages mod havet for at påbegynde en lang rejse, der vil ende på den samme ø 30 år senere, når hannerne kommer tilbage til samme sted for at parre sig med hunnerne.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 8: Ø-livet

Dagen bruges til afslapning for at nyde øhavets livsstil. Nyd livet på den vilde strand, slap af ved poolen eller gå på opdagelse for at udforske landsbyer og den frodige vegetation.

Alternativt kan du tage med på udflugt til Soga Bay og Bubaque, som er den største landsby i øhavet og den eneste, der er forbundet med kontinentet med en gammel færge, der sejler én gang om ugen.

I Bubaque finder vi uberørte gyder, et lille farverigt marked, lokale barer og forhandlere. Ganske interessant er det lille etnografiske museum dedikeret til Bijagos’ kultur.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 9: Bissau – Hjemrejse

I dag er der afgang tilbage til Bissau. Der vil være dagsværelser stillet til rådighed, så du kan friske dig op, inden du om aftenen bliver kørt til lufthavnen for vores fly tilbage mod Danmark.

Indkvartering: Dagsværelse i Bissau

Dag 10: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Afrejse 2024
8. marts
26. april
25. oktober
29. november
27. december

Visum
Visum påkrævet. Kan købes i lufthavnen ved ankomst.

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig visum til de pågældende landende, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber: Påkrævet
Malaria: Kontakt venligst egen læge
Andet: Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Micro-/minibus eller firhjulstrækker

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.