Historie og kultur i Etiopien

Inspiration til din skræddersyede rejse

Etiopien emmer af historie og kultur i verdensklasse, og på denne tur får du det bedste fra begge verdener.

Turen starter mod det naturskønne nord, hvor Den Blå Nil giver dig en forestilling, du sent vil glemme. Fra Nilen tager du mod Lake Tana, hvor naturen igen viser sig frem sin bedste side under en sejltur på en fredfyldte sø.

Du besøger Lalibelas stenindhuggede kirker og Etiopiens antikke hjerte i form af byen Axum, hvor du skal udforske ruiner fra de store bygningsværker igennem tiden.

Igennem hele rejsen skal du besøge nogle af Etiopiens mest interessante og unikke stammefolk. De står klar til at byde dig velkommen og sætter en stolthed i at fortælle om deres ritualer og traditionelle levemåder.

Pris fra DKK 29.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Engelsktalende chaufførguide og lokale guides på enkelte destinationer
Alt lokal transport inkl. brændstof og kørselstilladelse
1 flaske vand per person per dag
Relevante parkgebyrer og betaling til lokale guides
Bådtur på Lake Tana & Lake Chamo
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

 • Lalibela

  Lalibela

 • Karo-stammen

 • Mago Nationalpark

 • Erbore-stammen

 • Blue Nile Gorge

 • Axum

 • Hamer-stammen

 • Addis Ababa

 • Lake Chamo

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Addis Ababa

Ved ankomst til Bole International Airport bliver du modtaget af en af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Etiopien, der vil køre dig til dit hotel.

Senere skal du på byrundvisning, hvor du besøger Trinity Katedralen, der er en smuk kirke bygget i den barokke stil fra den europæiske arkitektur, der er unik for Etiopien såvel som hele Afrika. Du besøger Det Nationale Museum, hvor hovedattraktionen er fossiludstillingen af den berømte pige Lucy, der levede for 3,5 millioner år siden.

Du besøger St. George Katedralen og det tilhørende museum, hvor du kan opleve den historiske kirke, der er et fremragende eksempel på Etiopiens traditionelle, ortodokse kirkearkitektur grundlagt af kejser Menelik II. Byrundvisningen byder på en panoramisk udsigt ved Addis Ababas højeste punkt Mount Entoto i 3.200 meters højde.

Dagen slutter af med en kulturel festmiddag, hvor du kan deltage i national musik og dans.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 2: Den Blå Nil – Bahir Dar

Du forlader Addis Ababa og tager nordpå, hvor du kører mod det spektakulære udsyn ved floden Blue Nile Gorge. Her får du en af de helt store naturmæssige oplevelser ved synet af de tusinde litre af vand, der brager igennem landskabet.

Herefter fortsætter turen til byen Bahir Dar, der ligger ved bredden af Lake Tana. Byen er kendt for sine brede alléer pyntet med palmer og farverige blomster.

Bahir Dar er det perfekte udgangspunkt til store oplevelser ved Lake Tana og Den Blå Nil.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 3: Tis Isat – Lake Tana

Efter en tidlig morgenmad kører du mod vandfaldene Blue Nile Falls, der også er kendt under navnet ‘Tis Isat’. Vandfaldene er et af de mest dramatiske spektakler, man finder ved Nilen. Bredden på vandfaldet er intet mindre end 400 meter og falder 45 meter på det dybeste punkt.

På vej tilbage venter en bådtur på Lake Tana, hvor du samtidig besøger de antikke klostre på søen. Tana er Etiopiens største sø, og dens skønhed strækker sig fra den frodige søbred til det rige fugleliv. Men en af de tydeligste skønheder er de mange århundrede gamle klostre, der er fyldt med antikke malerier og skatte.

Om eftermiddagen besøger du nogle af seværdighederne i Bahir Dar.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 4: Gondar

Efter morgenmaden kører du mod Gondar. Efter check-in på hotellet besøger du slottene fra det 17. århundrede, Kong Fasiledes bade og det ikoniske kloster, Debre Berhan Selassie.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 5: Lalibela

Du køres til lufthavnen, hvor du skal med fly til den legendariske by Lalibela. Byen er især kendt for de stenindhuggede kirker og anses for at være en af de mest populære attraktioner i Etiopien.

Efter check-in på hotellet går turen til de 11 stenbyggede kirker i Lalibela, der kan dateres tilbage til det 12. århundrede og siges at være verdens 8. vidunder.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 6: Lalibela og omgivelserne

I dag kan du vælge at tage på en halvdagsudflugt til nogle af de antikke kirker. Udover kirkerne kan du nyde den panoramiske udsigt over byen med de smukke, omkringliggende landskaber.

Du er tilbage til frokosttid. Efter frokost kan du besøge de tilbageværende kirker, som du ikke nåede i går fra de 11 monolitiske stenkirker i Lalibela by.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 7: Axum

Om morgenen køres du til lufthavnen, hvor du flyver til Axum. Her er der planlagt en heldags byrundvisning i Axum by. Her besøger du de nedslidte gravsteder, der siges at være verdens ældste monolitiske håndværk. Du fortsætter til kirken St. Mary of Zion Church, Queen of Shebas palads, King Kalebs og Gebre Meskels’ palads og gravsted samt det arkæologiske museum.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 8: Axum – Addis Ababa – Langano

Der er arrangeret transfer til lufthavnen, hvor du flyver tilbage til Addis Ababa. Herefter køres du til dit resort ved Lake Langano, hvor resten af dagen kan bruges på afslapning.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 9: Langano – Dorze Village – Arba Minch

Om morgenen skal du mod Chencha, hvor du begiver dig ud på en 40 km lang strækning, der går op af bakke. Her skal du besøge Dorze-stammen, der er kendt for deres bikubelignende hytter og bomuldsvævede tøj. Her hører du om stammemedlemmernes forskellige roller og generelle traditioner og levemåde.

Du ankommer til byen Arba Minch, der ligger i et frodigt område med grønne bjerge, Nech Sar Nationalpark samt Lake Chamo og Lake Abaya i baghaven. Du checker in på dit hotel og har resten af dagen på egen hånd.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 10: Arba Minch

Du kører mod Nech Sar Nationalpark, der ligger mellem Lake Abaya og Lake Chamo. Her finder du nogle af Etiopiens endemiske arter som Swaynes røde koantilope, Burchells zebra, den store- og lille kudu og Grants gazeller blandt mange andre dyrearter. Ud af parkens 180 fuglearter vil du med stor sandsynlighed støde ind i sekretærfuglen, hornravne og forskellige underarter af trappefugle.

Efter frokosten, der nydes på hotellet, er der planlagt en bådtur på Lake Chamo, hvorfra udsigten til søens mange krokodiller og flodheste kan nydes. Her køler dyrene sig ned i vandet eller soler sig på sandbankerne ved søen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 11: Arba Minch – Jinka

Om morgenen kører du mod markedsbyen Jinka, og på vejen besøger du Hamer-, Tsemai- og Ari-stammerne og oplever deres traditionelle levemåde og ritualer. Hamer og Tsemai minder til dels om hinanden, og ægteskaber imellem de to stammefolk ses med jævne mellemrum.

Hamerne udøver forskellige kropsudsmykningsformer, hvor blandt andet håret dekoreres med farverige perler og lerklumper med strudsefjer. Skamfering er også praktiseret i vid udstrækning. Arrene laves med en kniv eller et barberblad, og der gnides aske i såret for at give en tydeligere markering.

Hos Arti-stammen er skamfering også praktiseret sammen med kropsmaling, men Arierne er især kendt for at sælge keramik, og kvinderne bærer nederdele lavet af bananpalmer. Stammemedlemmerne bærer ofte mange smykker og har mange piercinger i ørerne.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 12: Jinka – Mago Nationalpark

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med Jinka og køre mod Mago Nationalpark. På vejen besøger du en spændende Mursi-landsby, hvor du oplever stammens betagende kultur og levemåde. Her bærer kvinderne lerplader i læberne, mens mændene udsmykker sig med ler på forskellige måder.

Du overnatter ved campingområdet ved nationalparken.

Indkvartering: Camp inkl. halvpension

Dag 13: Mago Nationalpark – Turmi

Efter morgenmaden kører du gennem Mago Nationalpark, hvor du har mulighed for at se parkens dyre- og fugleliv. Du ankommer senere til Karo-folkets landsby kaldet Dus.

Karo-folket dekorerer deres kroppe med kalkmaling, der ofte skal forestille perlehønens plettede fjerdragt. De er eksperter i ansigts- og kropsmaling. Både mænd og kvinder skamferer deres bryst for at udsmykke sig og for at tiltrække det modsatte køn.

Efter besøget kører du tilbage til Turmi for frokost. Om eftermiddagen besøger du en landsby, hvor Hamer-stammen bor.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 14: Turmi – Omorate – Turmi

Du kører til byen Omorate for at møde Dascenetch-folket, hvor du oplever deres spændende kultur og deres fascinerende hytter. Turen går tilbage til Turmi, og rejser du på en mandag, tirsdag eller søndag, har du mulighed for at besøge Turmi-markedet.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 15: Turmi – Arba Minch

Om morgenen kører du mod Arba Minch, og på vejen besøger du Konso- og Erbore-stammerne. Her vil du igen opleve nogle spændende stammefolk, der fortæller om deres hierarkiske samfund, kropsudsmykninger, traditionelle ritualer og generelle levevilkår.

Senere på dagen ankommer du til dit hotel i Arba Minch, hvor aftensmaden nydes.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 16: Arba Minch – Addis Ababa – Hjemrejse

Det er sidste dag på turen, og du kører mod Addis Ababa og gør nogle få stops på vejen. Blandt andet til byen Debre Zeit, også kendt som Bishoftu. Byen er især kendt for sine fem kratersøer.

Du ankommer til lufthavnen senere på dagen, hvor du skal med flyet mod Danmark.

Dag 17: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Købes online inden afrejse (USD 82).

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:      Ikke påkrævet
Hepatitis:      Kontakt venligst egen læge
Malaria:         Kontakt venligst egen læge
Andet:            Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Toyota firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valg lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.