Kenya og Ugandas særlige dyreliv

Inspiration til din skræddersyede rejse

Denne rundrejse i Østafrika starter ud i safarilandet Kenya. Her kan du se frem til en privat safari med egen guide i nogle af de smukkeste områder, Kenya har at tilbyde. Vildtlivet er fantastisk, og måske har du endda mulighed for at opleve The Big Five, som fuldender enhver safarioplevelse.

Nyd omgivelserne i de hyggelige lodges, oplev solopgangen såvel som solnedgangen, der ikke findes smukkere end i Kenya, og sug alle indtryk til dig ved mødet med savannens vilde dyr.

Fra Kenya tager du videre til Afrikas Perle, Uganda. Oppe i bjergene dybt inde i regnskoven venter en magisk og usammenlignelig oplevelse, når du skal møde bjerggorillaerne. Lyt til deres lavmælte lyde, betragt den store dominante han, silverbacken, og nyd øjeblikket. Det er en helt speciel og ekstraordinær følelse at sidde her i den frodige regnskov velvidende, at man er i tilstedeværelse af nogle af de sidste bjerggorillaer i verden.

Pris fra DKK 43.495

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chaufførguide
Flaskevand under safari
1 x gorilla-trekking tilladelse per person
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Samburu-reservatet

  • Lake Nakuru

  • Masai Mara

  • Gorilla-trekking

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Nairobi

Jambo! Velkommen til Kenya.

Ved ankomst i Jomo Kenyatta International Airport bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i Nairobi, som vil køre dig til dit hotel i byen.

Resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Nairobi – Samburu-reservatet

Efter morgenmad bliver du hentet af din chauffør omkring kl. 06.30, og safarieventyret kan begynde.

Du bliver kørt til din camp i Samburu, hvor du er indkvarteret i to nætter. Du ankommer til campen i tid til sen frokost.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition, og om aftenen kan du se frem til en aftensafari. Det er på dette tidspunkt, at dyrene er mest aktive. Glæd dig også til at opleve den afrikanske solnedgang, som farver himlen i de mest fantastiske orange og røde farver.

Samburu Nationalreservat er en af de mindre kendte nationalparker i Kenya, men på trods af dét, vrimler her af liv. Beliggende langs Ewaso Nyiro River er der meget, der kan tiltrække vildtlivet fra den omkringliggende savanne. Reservatet er rigt på vildtliv og med en overflod af specielle nordlige arter som f.eks. Grevy’s zebra, Somali-strudsen, den netformede giraf, girafgazeller og hesteantiloper. Disse dyr bliver ofte refereret til som “Samburus Specielle Fem”. Reservatet er desuden kendt for sin bestand af mere end 900 elefanter. Større kødædere som løver, leoparder og geparder er ligeledes en stor attraktion.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 3: Samburu

Stå tidligt op og nyd en kop kaffe eller te og lyt til dyrelivet, der står op omkring dig. Herefter er der planlagt en morgensafari. Du returnerer til campen, hvor du spiser morgenmad. Brug formiddagen med afslapning indtil frokost. Når du har spist frokost er der planlagt eftermiddagssafari. Du returnerer atter til campen, hvor du kan friske dig op inden middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 4: Samburu – Aberdares

Efter morgenmad fortsætter din rejse mod Aberdares. Turen tager ca. 4 timer og undervejs passerer du det største bjerg i Kenya, Mount Kenya.

Undervejs er der indlagt frokost på den eksklusive Aberdare Country Club. Herefter bliver du kørt til Aberdares Nationalpark, hvor du bliver indlogeret på The Ark. Det er en fantastisk måde at blive introduceret til det skønne område, hvor du har mulighed for at observere dyrene fra dit værelse eller fra den udendørs topterrasse. Du kan endda tage et kig ud over savannen og de mange dyr fra hotellets loungeområde, mens du nyder en lille aperitif.

The Aberdare Nationalpark dækker med sine 767 kvm de højere områder af Aberdare Mountain Ranges of Central Kenya fra en højde på 1.829 meter til 4.001 meter over havet. Dyr, der ofte ses i parken, er det sorte næsehorn, leoparder, bavianer, sorte- og hvide colobusaber og sykesaber. De sjældnere dyr, der findes her, er løven, den gyldne kat og den undvigende skovantilope.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 5: Aberdares – Lake Nakuru

Efter morgenmad tjekker du ud fra hotellet og fortsætter dit eventyr mod Lake Nakuru, som ligger 180 km fra Nairobi. Her er du indkvarteret i to nætter.

Du ankommer til lodgen ved frokosttid, hvorefter du kører ud på safari om eftermiddagen. Du får mulighed for at se et utal af fugle langs søens betagende bredder og måske også de verdensberømte flamingoer sammen med andre af savannens mange dyr.

Lake Nakuru er en lavvandet alkalisk sø, der er verdenskendt for sin store koncentration af flamingoer. Ind imellem giver tusindvis af disse fugle søen et pink skær (antallet af flamingoer i søen afhænger af vandstanden). Parken huser en stor variation af dyr heriblandt leoparden, som man ofte finder slumrende i de gulbarkede akacietræer. Desuden vil man også kunne finde løver, bøfler, flodheste, waterbuck, vortesvin, bavianer, den truede Rothschild giraf (som man i øvrigt kun kan se i denne park i Kenya), det hvide næsehorn og det sjældne sorte næsehorn, som er beskyttet og overvåget i denne park.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 6: Lake Nakuru

Efter morgenmad er der arrangeret en heldagssafari i Lake Nakuru. Du returnerer til lodgen, hvor du kan friske dig op inden middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 7: Lake Nakuru – Masai Mara

Efter tidlig morgenmad tager rejsen dig videre til det magiske Masai Mara, Kenyas kendte vildtreservat. Køreturen tager dig ned ad det imponerende Great Rift Valley, som bidrager til en fantastisk udsigt over vildtlivet og den sovende vulkan Mount Longonot. Køreturen tager ca. 4 timer til du ankommer ved parkindgangen. Ankomst til frokost som efterfølges af eftermiddagssafari.

Masai Mara er uden tvivl Kenyas mest populære og besøgte vildtreservat i Kenya. Filmen ”Out of Africa” blev i stor udstrækning filmet i dette område. Her er et væld af alle typer vilde dyr, bl.a. ‘The Big 5’, som er et samlet udtryk for: løve, bøffel, næsehorn, leopard og elefant. Et scenarie, der absolut er værd at opleve, er den årlige store vandring hvor millioner af gnuer, zebraer og gazeller krydser grænsen fra Tanzania via Mara River for at nå til Kenyas friske, søde græs. Vildtreservatet er ligeledes hjem til mange forskellige fuglearter. Faktisk er 452 fuglearter registreret i dette reservat.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 8-9: Masai Mara

Du tilbringer to hele dage i Masai Mara. Alt afhængig af hvor dyrene befinder sig, hvilket guiden er ekspert i at vide, vil du sammen med din guide lægge en plan for dagene. Måske har du lyst til at køre ud på safari tidlig morgen for at returnere tilbage til lodgen, hvor du spiser morgenmad. Efterfølgende kan du atter køre ud på safari om formiddagen, returnere til frokost og tilbringe dagen med afslapning i lodgen. Efter en afslappende eftermiddag kan du tage på endnu en safari ca. kl. 16.00.

Alternativt kan du spise tidlig morgenmad for herefter at tage på en heldagssafari med medbragte madpakker, der nydes i det fri. Valget er dit, og den bedste løsning vil blive vendt mellem dig og din guide.

Returnér til campen om aftenen, hvor du efter en overvældende dag i Masai Mara spiser en god middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 10: Masai Mara – Nairobi – Entebbe

Efter tidlig morgenmad i lodgen er det tid til at tage afsked med magiske Mara, og det sidste stykke af din safari går tilbage til Nairobi.

Du kører atter tilbage gennem the Great Rift Valley, hvor du endnu engang passerer Mount Longonot. Hold øje med flokke af giraffer og gazeller, mens du kører.

Du har medbragte madpakker med, som spises undervejs, inden du når til Kenyas travle hovedstad. Her bliver du kørt til Jomo Kenyatta International Airport for dit fly mod Entebbe i Uganda.

Ved ankomst i Entebbe International Airport bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i Entebbe, som kører dig til dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Bwindi Nationalpark

Efter morgenmad kører du mod Bwindi Nationalpark, der er hjem for bjerggorillaerne. På vejen dertil har du et stop ved Ækvator-monumentet, som markerer Ækvators linje gennem Lima-regionen, og som samtidig er et af Ugandas mest kendte landemærker. Her vil der være mulighed for at tage et hvil samt et par billeder af monumentet, inden du bevæger dig videre. Herfra kører du mod byen Mbarara, hvor du spiser frokost. Efter frokost kører du mod Bwindi med forventet ankomst sent om eftermiddagen.

Bwindi Impenetrable Nationalpark består af en forbløffende og storslået regnskov, der strækker sig over de stejle højder af Albertine Rift Valley. Denne gamle regnskov er én af de få regnskove, der virkelig stortrives på det afrikanske kontinent og er desuden hjem for halvdelen af verdens samlede bestand af truede bjerggorillaer, hvilket svarer til over 370 bjerggorillaer. Foruden gorilla-trekking kan parken prale af 90 pattedyrarter, herunder 11 primater og desuden mange forskelligartede fugle. En tur til denne park giver dig mulighed for at komme tæt på disse sjældne, store aber. Den amerikanske zoolog, George Schaller, der er én af de første personer til at studere gorillaer i naturen, sagde engang: “No one who looks into the eyes of a Gorilla, gentle and vulnerable, can remain unchanged”.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 12: Gorilla-trekking – Lake Bunyonyi

Efter tidlig morgenmad omkring kl. 06.00 er der afgang til det trekking-spor, hvor du påbegynder et fantastisk og uforglemmeligt eventyr op gennem regnskoven for at møde de enestående gorillaer.

Omkring kl. 08.00 sørger din guide for registrering og vil sammen med de lokale rangers briefe dig om forløbet op ad bjerget, og hvordan du skal forholde dig, når du møder gorilla-familien. Herfra begynder din tur igennem det enestående terræn. Selve trekkingen kan tage fra en halv time til fem timer, hvorfor det er nødvendigt med et par gode, men lette vandrestøvler.

Når du, sammen med din trekkingguide får øje på gorillaerne, får du en magisk time til at betragte disse prægtige dyr i deres daglige omgivelser, hvor de spiser, leger, hviler sig og opdrager deres unger. At befinde sig ansigt til ansigt med en kæmpemæssig silverback må virkelig betragtes som værende en af de største naturoplevelser, man kan forestille sig.

Herefter går turen atter ned ad bjerget, og du vil tage dig selv i at gå og summe over den fantastiske oplevelse, du lige har overværet. Herfra bliver du kørt til din lodge.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 13: Entebbe – Hjemrejse

Efter morgenmad kan du vælge at udforske en smule af Lake Bunyonyi (mod egenbetaling). Du kan eksempelvis vælge imellem kano- eller motorbådstur på nogle af de 25 øer med forskellige stop undervejs, herunder et stop ved Mbarara, hvor der er mulighed for at spise frokost.

Efter frokost fortsætter du videre til Kampala med et valgfrit stop ved Ækvatorkrydsningen. Jeres guide vil herefter sørge for jeres transport til lufthavnen i tide til jeres fly hjem.

Du er således klar til at tage afsked med Entebbe, hvorfra du tager flyet hjem til Danmark med hovedet fyldt af dejlige minder om en helt eventyrlig rejse med spændende safari i Kenya og betagende gorillatrekking i Uganda.

Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Kenya: Visumfrit. Dog er det påkrævet at søge og få godkendt ETA før afrejse til Kenya.
Uganda: Visum påkrævet. Købes online (USD 50).

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber: Påkrævet
Malaria: Kontakt venligst egen læge
Andet: Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Toyota firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.