Kilimanjaro | Lemosho ruten

Inspiration til din skræddersyede rejse

Har du en drøm om en dag at stå på toppen af Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg? I så fald kan vi kun bekræfte, at det er en fantastisk oplevelse, og at du ikke vil fortryde, hvis du tager springet. Af de forskellige ruter er Lemosho en af de længere ruter. På denne Kilimanjarorute vandrer du ad Lemosho og Londrosi ruten, som begge tager udgangspunkt samme sted på den vestlige side af Kilimanjaro. Trekkets alsidige højdekurve sikrer sammen med et 8 dages trek en rigtig god akklimatisering samt en behagelig vandring op ad bjerget.

Under din vandring vil du lægge mærke til, hvordan vegetationen skifter efterhånden som du kommer højere op. Ændringerne er fantastiske, for du går både gennem åbent græsland, hede- og ørkenområder for herefter at nå til alpin ørken og arktisk zone på Kilimanjaros top.

Inden du påbegynder bestigningen op ad Kilimanjaro, tilbringer du en eftermiddag med din guide, hvor I tjekker udstyr samt gennemgår forløbet af trekket. Du overnatter på et lille hotel i Moshi, som er en mellemstor by for foden af Kilimanjaro.

Pris fra DKK 30.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Bestigning via Lemosho ruten 8 dage / 7 nætter
Leje af telt, liggeunderlag og campingudstyr
Indkvartering i delt tomandstelt på bjerget
Overnatninger på lodge i Moshi
Snacks, vand og varme drikke under Kilimanjaro bestigning
Tre daglige måltider på Kilimanjaro
Hot Lunch på Kilimanjaro alle dage undtagen dag 1 og 8 på bjerget
Erfarne og kompetente lokale guider
Erfarent lokalt Kilimanjaro team af portere
Leje af campingudstyr (telt og liggeunderlag)
Ekstra akklimatiseringsdag
Relevante parkgebyrer
Måltider i henhold til rejseprogram
Entré for lokalt bjergbestigningsteam
Måltider til bjergbestigningsteam
Transfer og transport som beskrevet i rejseprogram
Medlemskab af KPAP der sikrer lokalt Kilimanjaro team bedre arbejdsvilkår
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum (USD 50)
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Leje af diverse trekkingudstyr, sovepose etc.
Drikkepenge til lokalt Kilimanjaro team, chauffører, hotelpersonale o.lign.
Personlige udgifter til kommunikationsgebyr, vasketøj etc.
Eventuelle udgifter for hospitalsophold
Ekstra overnatninger på lodge i Moshi ud over de nævnte i programmet (hvis man kommer før ned fra bjerget)
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Bestigning af Kilimanjaro ad Lemosho ruten

  • Vandring gennem fem forskellige klimazoner

  • Smukke naturlandskaber

  • Lava Tower

Program

Dag 1: Ankomst i Tanzania

Du ankommer i Kilimanjaro airport om aftenen. Her vil du blive modtaget af en repræsentant fra Rickshaw Gruppens kontor i Arusha, som kører dig til din lodge i Moshi. Resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Moshi

Spis morgenmad på lodgen inden du kan udforske Moshi by lidt nærmere. Om eftermiddagen mødes du med din guide, som sammen med dig vil gennemgå dit bjergbestigningsudstyr samt briefe dig om turen op af bjerget. Resten af dagen kan du bruge på afslapning og opladning til dit Kilimanjarotrek næste dag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Mti Mkubwa Camp

Din chauffør henter dig ved lodgen og kører dig til Londrosi gate, som ligger i 2.250 meters højde. Her mødes du først med dit erfarne bjergbestigningsteam, som i samarbejde med din guide vil sørge for et højt serviceniveau, mens du er på bjerget. Teamet består af portere til at bære dine tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til dit trek og selvfølgelig din guide.

Indregistrering og betaling for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage omkring en time. Herefter bliver du kørt til Lemosho startpoint i 2.100 meters højde for at påbegynde opstigningen.

Første del af eventyret begynder med at vandre gennem tæt regnskov bestående af bregner, buske, planter og træer. Måske ligger du også mærke til den sjældne rødgule orkidé, som er en lille fin blomst, der udelukkende kan findes i Kilimanjaros regnskov. Med lidt held, får du måske også et glimt af de sorte og hvide colobusaber.

Trekket i dag er forholdsvist kort med en vandring på ca. 3 timer, inden du når til Mti Mkubwa Camp (Big Tree Camp) i 2.750 meters højde. En fin introduktion til bestigning af Kilimanjaro.

Overnatning: Telt i Mkubwa Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 4: Shira One Camp

Hver morgen på bjerget kan du se frem til et godt morgenmåltid bestående af æg, brød, pandekager og meget andet, for at du har brændstof til at gå mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden én selv for at nå til den næste camp. Sammen med din guide går du videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men snart varer det ikke længe, før du når til udkanten af skoven, og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

Guiden vil ind imellem bede dig om at gå langsomt (’pole-pole’, som det hedder på swahili) idet du kommer op i tyndere luftlag. Dette er en kærlig reminder om, at i langsomt tempo vil du have større chance for at undgå højdesyge.

Trekket varer ca. 5-6 timer, til du når til Shira One Camp.

Overnatning: Telt i Shira One Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 5: Shira Two Camp

Efter morgenmaden fortsættes opstigningen gennem hede- og ørkenområder for at nå til Shira Two Camp i 3.850 meters højde.

Under hele trekket vil der være udsyn til det enorme Kibo massiv med Kilimanjaros højeste punkt Uhuru Peak som pejlemærke. Inden længe er det dig, der står deroppe.

Det er et kort trek i dag med en vandring på ca. 3 timer. Du spiser varm frokost ved ankomst i Shira Two Camp.

Hvis vejret tillader det, kan du sammen din guide, tage en mindre akklimatiseringstur på det øde og golde Shira plateau om eftermiddagen. Alternativt kan du hygge dig i spiseteltet med varm kakao, kaffe og popcorn og senere tage et hvil og nyde varmen fra soveposen.

Det er vigtigt, at du i dag ikke overanstrenger dig, da de næste dage bliver længere og mere udfordrende.

Overnatning: Telt i Shira Two Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 6: Barranco Camp

Tidlig morgen efter morgenmad fortsættes opstigning til Barranco Camp i 3.940 meters højde. Du tager nu hul på nogle af de flotteste og mest afvekslende dage på din vandring. Samtidig vil trekket byde på flere udfordringer både højde- og terrænmæssigt. Din krop vil de næste dage blive presset en smule for at øge højdetolerancen.

Du forlader vegetationen og følger en højderyg, der giver enestående udsigter til Kibo massivet og Kilimanjaros sneklædte top. Du vandrer på en god sti, og det er muligt at nyde udsigten, mens du går. Trekket går gennem Lava Tower i 4.600 meters højde. Frokosten bliver indtaget for foden af Lava Tower.

Trekket tager 6-7 timer, indtil du ankommer til campen.

Overnatning: Telt i Barranco Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 7: Karanga Camp

I dag står du foran endnu en stor vandredag. Efter morgenmaden fortsætter ruten op over Barranco Wall i 4.250 meters højde. Det går lidt op og lidt ned til små vandløb. I Karanga dalen (4.000 meter) mødes du med dine portere og kokke og spiser frokost, inden turen fortsætter til Karanga Camp. Du vandrer rundt i højalpint terræn og er omgivet af nøgne, rå klipper. Efter 3-4 timer ankommer du til campen. Gå lidt rundt og akklimatisér.

Overnatning: Telt i Karanga Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 8: Barafu Camp

Efter morgenmad påbegyndes vandringen gennem den alpine ørken mod Barafu Camp i 4.600 meters højde. Du forbereder dig på nattens sidste strækning op til Kilimanjaros top. Gå lidt rundt og akklimatisér og gør dig bekendt med campen, inden det bliver mørkt, så du undgår eventuelle skader. Du spiser tidligt til aften og går herefter i seng for at sove.

Overnatning: Hytte i Barafu Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 9: Uhuru Peak – Barafu Camp – Mweka Camp

Efter kun få timers søvn bliver du vækket med varme drikke og snacks omkring kl. 23.00 for at påbegynde den sidste store opstigning mod Kilimanjaros top. Omkring midnat begynder den store vandring i nattens mulm og mørke op ad Kilimanjaros sidste strækning. Det er en hård strækning, og derfor er det vigtigt at have en positiv tankegang for at kunne nå det sidste stykke.

Ca. kl. 5.00 når du til Stella Point i 5.756 meters højde forhåbentlig i tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. Nyd synet og en kom varm te med de andre vandrere, som også er nået derop, inden du fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Trætheden melder sig, men alle dine anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under dig. Du befinder dig nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader, og samtidig er du kun et stenkast fra Ækvator.

Tiden på toppen er kort så skynd dig at tage billeder af det smukke syn, inden du fortsætter din vandring ned til Barafu Camp, som består af en vandring på ca. 4 timer. I campen tager du dig en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden nedstigningen fortsætter til Mweka Camp i 3.100 meters højde.

Overnatning: Telt i Mweka Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 10: Mweka Park Gate

Sidste dag på Kilimanjaro fører dig tilbage til regnskoven med de mange eksotiske lyde fra insekter og dyr. Omkring middagstid ankommer du til park gaten, hvor du tager festlig afsked med din guide, portere og kokke samt modtager dit bevis og certifikat på den flotte bedrift. Herefter bliver du hentet af din chauffør, som kører dig tilbage til dit hotel i Moshi. Her kan du få dig en velfortjent øl og det første rigtige bad i mange dage.

Brug resten af dagen som du har lyst, inden det er tid til at gå til ro.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Hjemrejse

I dag vågner du op højst sandsynligt med en vis udmattelse i din krop endnu. Du spiser morgenmad på lodgen,, inden din chauffør henter dig og kører dig til Kilimanjaro Airport. Det er tid til at tage flyet hjem til Danmark. Med i bagagen har du særlige minder om en fantastisk udfordring på Kilimanjaro.

Indkvartering: Dagsværelse i Moshi

Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan købes online eller kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50).

Vaccinationer
Gul Feber:           Ikke påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Firehjulstrækker eller minivan

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv. 

Priser kan ændres i tilfælde af større prisændringer i servicepriser samt udsving i vekselkurs mellem USD/DKK.