Kilimanjaro | Machame ruten

Inspiration til din skræddersyede rejse

Måske hører du til dem, der har en drøm om at bestige Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg. Det kan være en drøm, der kan være meget svært at slå ud af hovedet igen. Hele tiden ligger den og lurer omme i baghovedet. Men hvorfor ikke gøre drømmen til virkelighed? Kilimanjaro er, ud over at være Afrikas højeste bjerg, også et af verdens syv naturvidundere. Uanset hvilken rute du vælger, vil du blive mødt af fascinerende natur i alle afskygninger.

Machame ruten er et 7 dages trek inklusiv ekstra  akklimatiseringsdag. På vores Kilimanjaro ture har vi indlagt en obligatorisk akklimatiseringsdag for din egen sikkerheds skyld. Trekket er utrolig naturskønt og en af de smukkeste ruter til toppen af bjerget. Samtidig er det også en af de mere udfordrende ruter, da dagsturene er længere og stejlere end f.eks. Marangu ruten (hvor man sover i hytter). Til gengæld er vandreturen om natten, hvor du vandrer mod Kilimanjaros sneklædte top, en time kortere. På denne rute sover og spiser man i telte i hyggelige camps. Det giver en autentisk følelse af at være i ét med hele den fascinerende natur, der omringer dig.

Om eftermiddagen, inden du påbegynder dit trek, vil du sammen med din guide gennemgå dit udstyr en sidste gang samt få en snak om forløbet af trekket. Du overnatter på et lille hotel i Moshi, som er en mellemstor by for foden af Kilimanjaro.

Pris fra DKK 29.995

per person i delt dobbeltværelse/telt

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Bestigning via Machame ruten 7 dage / 6 nætter
Leje af telt, liggeunderlag og campingudstyr
Indkvartering i delt tomandstelt på bjerget
Overnatninger på lodge i Moshi
Snacks, vand og varme drikke under Kilimanjaro bestigning
Tre daglige måltider på Kilimanjaro
Hot Lunch på Kilimanjaro alle dage undtagen dag 1 og 7 på bjerget
Erfarne og kompetente lokale guider
Erfarent lokalt Kilimanjaro team af portere
Leje af campingudstyr (telt og liggeunderlag)
Ekstra akklimatiseringsdag
Relevante parkgebyrer
Måltider i henhold til rejseprogram
Entré for lokalt bjergbestigningsteam
Måltider til bjergbestigningsteam
Transfer og transport som beskrevet i rejseprogram
Medlemskab af KPAP der sikrer lokalt Kilimanjaro team bedre arbejdsvilkår
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum (USD 50)
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Leje af diverse trekkingudstyr, sovepose etc.
Drikkepenge til lokalt Kilimanjaro team, chauffører, hotelpersonale o.lign.
Personlige udgifter til kommunikationsgebyr, vasketøj etc.
Eventuelle udgifter for hospitalsophold
Ekstra overnatninger på lodge i Moshi ud over de nævnte i programmet (hvis man kommer før ned fra bjerget)
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Bestigning af Kilimanjaro ad Machame ruten

  • Vandring gennem tæt jungleskov

  • Lava Tower

  • Uhuru Peak

Program

Dag 1: Ankomst i Tanzania

Ved ankomst i Kilimanjaro Airport om aftenen bliver du modtaget af en repræsentant fra vores Rickshaw kontor i Arusha. Du bliver kørt til din lodge i Moshi, som er en landsby for foden af Mount Kilimanjaro. Her kan du bruge resten af aftenen på at hvile dig efter den lange flyvetur.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Moshi

I dag skal der lades op i kroppens batterier. Sørg for at få noget godt at spise og brug eventuelt dagen på lidt vandring. Måske har du lyst til at udforske Moshi nærmere. Om eftermiddagen mødes du med din guide, og sammen gennemgår I dit udstyr. Du bliver ligeledes briefet om det forestående trek den næste dag. Brug aftenen på afslapning.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Machame Camp

Du bliver hentet ved din lodge og kørt til Kilimanjaro National Park Gate ved Machame. Her hilser du på dit erfarne bjergbestigningsteam, der i samarbejde med din guide vil sørge for, at du har det så godt som muligt på bjerget. Teamet består af portere til at bære dine tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til dit trek og selvfølgelig din guide.

Indregistrering og betaling for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage omkring en time.

Du påbegynder første del af opstigningen gennem det montane skovområde til Machame Base Camp, som ligger i 3.000 meters højde. Et trek på 5-7 timer.

Overnatning: Telt i Machame Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 4: Shira Camp

Mens du er på bjerget, kan du hver morgen se frem til en god solid morgenmad, der bidrager med energi til de mange timers vandring hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden én selv for at nå til den næste camp.

Sammen med din guide går du videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men snart varer det ikke længe, før du når til udkanten af skoven, og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

Følg den stejle højderyg tværs over hedeområder til Picnic Rock og Shira plateauet til Shira Base Camp i 3.850 meters højde. Et trek på ca. 5-7 timer.

Overnatning: Telt i Shira Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 5: Barranco Camp

I dag skal du op og mærke den tynde luft i 4.000 meters højde, hvorefter du vandrer ned i næsten samme højdeniveau som Shira Camp for at overnatte. Dette er en vigtig del af din akklimatiseringsproces. Dit team vil under hele vandringen komme med påmindelser som ‘pole pole’, som betyder ‘langsom langsom’ på swahili. I langsomt tempo har du større chance for at nå toppen.

På trekket i dag vil du nok kunne mærke, at du må gå endnu langsommere pga. den tynde luft. Fordelen ved det langsomme tempo er, at du har god tid til at nyde naturen og udsigten omkring dig, mens du vandrer.

Vegetationen her er meget sparsom jo højere du kommer op i de tynde luftlag, og pludselig befinder du dig i et slags bart månelandskab, hvor man vil kunne se sorte lavablokke spredt rundt omkring i hele terrænet.

Frokosten bliver indtaget ved Arrow Gletcheren i ca. 4.500 meters højde. Herefter har du en kort vandretur de sidste hundrede meter op til ’Lava Tower’, som ligger i 4.600 meters højde. Nu går det ned ad mod campen resten af dagen, indtil du når Barranco Camp i 3.950 meters højde. En camp som i øvrigt ligger med flot udsigt over den isede Western Breach.

Overnatning: Telt i Barranco Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 6: Karanga Camp

Dagen i dag byder på et af de mest varierede terræner og landskaber, du har oplevet under hele turen. Du krydser foden af Great Barranco dalen, vandrer op langs Barranco Wall til Karanga floden, som i øvrigt er det sidste vandpunkt på ruten. Dine portere vil her samle vand til resten af turen. Du befinder dig nu i alpint- og nærmest ørkenagtigt landskab. Her er sparsomt eller slet ingen vegetation overhovedet.

Overnatning: Telt i Karanga Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 7-8: Barafu Camp – Uhuru Peak – Barafu Camp – Mweka Camp

Efter morgenmad fortsætter du med at vandre gennem det alpine ørkenområde. Et goldt og bart terræn, og du vil kunne mærke temperaturen falde markant. Du vandrer mod Barafu Camp, som ligger på en smal højderyg, hvor der ingen ly er for vinden. Til gengæld vil man kunne nyde en smuk udsigt til Kibo- og Mawenzis toppe.

Brug tiden på at lær campen at kende, inden det bliver mørkt, så du undgår eventuelle uheldige skader senere. Om eftermiddagen skal du sove og lade op. Du bliver vækket omkring kl. 17.00 og spiser tidlig aftensmad for herefter at gå i seng igen og hvile dig til nattens vandring det sidste stykke op til Kilimanjaros top.

Efter kun få timers søvn bliver du atter vækket for at påbegynde den sidste store opstigning samt turens højdepunkt. Omkring midnat begynder den store vandring i nattens mulm og mørke op ad Kilimanjaros sidste strækning. Det er en hård strækning, og derfor er det vigtigt at have en positiv tankegang for at kunne nå det sidste stykke.

Ca. kl. 5.00 når du til Stella Point i 5.756 meters højde forhåbentlig i tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. Sammen med de andre vandrere nyder du udsigten og skåler i varme drikke, inden du fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Trætheden melder sig, men alle dine anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under jer. Du befinder dig nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader, og samtidig er du kun et stenkast fra Ækvator.

Tag billeder som bevis på at du har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt herefter vandringen ned til Barafu Camp. En vandring på ca. 4 timer. I campen tager du dig en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden nedstigningen fortsætter til Mweka Camp i 3.100 meters højde.

Overnatning: Telt i Barafu Camp / Telt i Mweka Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 9: Mweka Park Gate

Efter en god nats søvn og morgenmad fortsætter du sidste nedstigning gennem skoven til parkindgangen ved Mweka Wildlife College. Turen varer ca. 3-4 timers vandring. Her vil du få udleveret dine certifikater som bevis på, at du har besteget verdens højeste fritstående bjerg samt tage festlig afsked med dit Kili team. Du mødes herefter med din chauffør, som kører dig til dit hotel i Moshi, hvor du kan få dig en tiltrængt øl og et bad.

Brug resten af dagen som du har lyst inden det er tid til at gå til ro.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 10: Hjemrejse

I dag vågner du op muligvis med en vis udmattelse i din krop endnu. Spis morgenmad på lodgen hvorefter du bliver hentet af din chauffør, der kører dig til lufthavnen. Det er tid til at tage flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en særlig rejse til Tanzania og Kilimanjaro.

Indkvartering: Dagsværelse i Moshi

Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan købes online eller kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50).

Vaccinationer
Gul Feber:           Ikke påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Firehjulstrækker eller minivan

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv. 

Priser kan ændres i tilfælde af større prisændringer i servicepriser samt udsving i vekselkurs mellem USD/DKK.