Kilimanjaro | Marangu ruten

Inspiration til din skræddersyede rejse

Marangu ruten er en af de mere populære ruter op ad Kilimanjaro, idet man under vandringen sover i hytter frem for telte i de forskellige base camps op ad bjerget. Hytterne er installeret med senge, og dette kan for nogle bidrage til et mere komfortabelt trek.

Som trekket forløber, bemærker du hvordan landskabet og floraen forandres, jo højere du kommer op. Forandringerne er fantastiske, som du vandrer over åbent græsland, hedelandskab og ørkenområder for herefter at nå til alpin ørken og arktisk klima på toppen. Under det meste af trekket vil der være udsyn til Kilimanjaros tre vulkanmassiver Shira-, Mawenzie- og Kibo plateauerne.

Eftermiddagen inden du påbegynder bestigningen op ad Kilimanjaro, bruger du en halv dag med din guide, hvor I sammen gennemgår dit udstyr. Du får ligeledes en grundig gennemgang omkring, hvorledes trekket skal forløbe. Du tilbringer natten på et mindre hotel i Moshi, som er en mellemstor by, der ligger i Kilimanjaros skygge nær indgangen til nationalparken.

Pris fra DKK 26.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Bestigning via Lemosho ruten 9 dage / 8 nætter
Leje af telt, liggeunderlag og campingudstyr
Indkvartering i delt tomandstelt på bjerget
Overnatninger på lodge i Moshi
Snacks, vand og varme drikke under Kilimanjaro bestigning
Tre daglige måltider på Kilimanjaro
Hot Lunch på Kilimanjaro alle dage undtagen dag 1 og 8 på bjerget
Erfarne og kompetente lokale guider
Erfarent lokalt Kilimanjaro team af portere
Leje af campingudstyr (telt og liggeunderlag)
Ekstra akklimatiseringsdag
Relevante parkgebyrer
Måltider i henhold til rejseprogram
Entré for lokalt bjergbestigningsteam
Måltider til bjergbestigningsteam
Transfer og transport som beskrevet i rejseprogram
Medlemskab af KPAP der sikrer lokalt Kilimanjaro team bedre arbejdsvilkår
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum (USD 50)
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Leje af diverse trekkingudstyr, sovepose etc.
Drikkepenge til lokalt Kilimanjaro team, chauffører, hotelpersonale o.lign.
Personlige udgifter til kommunikationsgebyr, vasketøj etc.
Eventuelle udgifter for hospitalsophold
Ekstra overnatninger på lodge i Moshi ud over de nævnte i programmet (hvis man kommer før ned fra bjerget)
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Bestigning af Kilimanjaro ad Marangu ruten

  • Vandring gennem tæt regnskov

  • Goldt og stenet terræn

  • Uhuru Peak

  • Rå og øde landskaber

Program

Dag 1: Ankomst i Tanzania

Du ankommer i Kilimanjaro Airport om aftenen, hvor du bliver modtaget af en repræsentant fra Rickshaw Gruppens kontor i Arusha. Han vil køre dig til din lodge i Moshi, hvor du er indkvarteret i to nætter inden dit Kilimanjaro trek.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Moshi

Brug dagen på afslapning eller tag på udforskning i Moshi, som er en hyggelig by for foden af Kilimanjaro. Om eftermiddagen skal du mødes med din bjergbestigningsguide på turen, og sammen med ham gennemgår du dit udstyr samt bliver briefet om dit forestående Kilimanjaro trek. Resten af aftenen kan du bruge på at lade op til den store dag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Mandara Hut

Du bliver hentet ved dit hotel og kører til Marangu parkindgang. Her hilser du på dit erfarne bjergbestigningsteam, som i samarbejde med din guide vil sørge for et højt serviceniveau, mens du er på bjerget. Teamet består af portere, der bærer dine tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til dit trek og selvfølgelig din guide, som skal føre dig op ad bjerget.

Registrering for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage ca. en time.

Første del af eventyret begynder med at vandre gennem tæt regnskov bestående af bregner, buske, planter og træer. Måske lægger du også mærke til den sjældne rødgule orkidé, som er en lille fin blomst, der udelukkende findes i Kilimanjaros regnskov. Med lidt held kan det være, at du får et glimt af de sorte og hvide colobusaber.

Trekket i dag er kort med en vandring på ca. 4 timer. Det er en forholdsvis let dag og dermed en fin introduktion til din vandring op ad Kilimanjaro.

Du spiser varm frokost undervejs.

Ved ankomst til campen bliver du indkvarteret i en lille hytte med senge og plads til dit grej. Din kok sørger for nærende aftensmad, så du har masser af brændstof til næste dags vandring.

Overnatning: Hytte i Mandara Hut inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 4: Horombo

Dine vandredage starter hver morgen med et solidt morgenmåltid, for at du har brændstof til at gå mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden én selv for at nå til den næste camp.

Sammen med din guide går du videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men det varer ikke længe, før du når til udkanten af skoven, og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

Guiden vil ind imellem bede dig om at gå langsomt (’pole-pole’, som det hedder på swahili), jo højere du kommer op i de tyndere luftlag. Dette er en kærlig reminder om, at i langsomt tempo vil du have større chance for at undgå højdesyge.

Trekket i dag er på ca. 5-7 timer, og du spiser frokost undervejs.

Temperaturen vil om natten falde til under frysepunktet, og du vil så småt kunne mærke, at du befinder dig i tyndere luftlag.

Overnatning: Hytte i Horombo Hut inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 5: Akklimatiseringsdag

Dagen i dag bliver brugt på akklimatisering og er derfor meget vigtig for din videre færden. Du kan sammen med din guide tage en vandretur op over campen til den lavere del af kratersadlen og videre til Zebra Rock, som er utrolig smuk med sine farvespil på den store klippevæg. Herefter går du tilbage til campen, hvor du kan slappe af og lade op til de næste dages udfordringer.

Horombo Hut fremstår som en minilandsby af hytter, der er placeret på små plateauer og med bygninger, der ligner dem i Mandara Hut. Her er plads til 160 bjergbestigere, og man vil kunne mærke en atmosfære fyldt med eventyr og tilfredshed fra de summende hikere, guider og portere.

Overnatning: Hytte i Horombo Hut inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 6: Kibo Hut

Dagen starter tidligt og er på 9 km. hvilket svarer til ca. 6 timers vandring. Du vil mærke, at du har fået den gode vandrerytme ind i kroppen og er spændt på turens højdepunkt – ’den store finale’ på toppen af Kilimanjaro.

Vandringen i dag påbegyndes i hedelandskab og slutter med en lang vandring i ørkenlignende landskab. Mens du går, har du frit udsyn til Kilimanjaros smukke sneklædte top. Snart er det dig, der står deroppe.

Når du ankommer til Kibo Hut, er luften meget tynd. Gå rundt og akklimatiser og forbered dig til natten, hvor turens sidste stigning påbegyndes.

Efter aftensmad går du tidligt til køjs sammen med de andre hikere og sover nogle timer.

Overnatning: Hytter i Kibo Hut inkl. 3 måltider og drikkevarer

Dag 7: Uhuru Peak – Horombo Hut

Kort før midnat bliver du vækket af din guide og kokken, som står klar med varme drikke og snacks. Du gør klar til den sidste store vandretur op ad bjerget og turens højdepunkt, nemlig Uhuru Peak i 5.895 meters højde.

Det er en hård strækning, og derfor er det vigtigt at have en positiv indstilling for at øge chancerne for at kunne nå det sidste stykke. Den stenede sti zig-zagger op ad bjerget og ca. kl. 5.00 når du til Stella Point i 5.756 meters højde forhåbentlig i tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. Du skåler i varme drikke med de andre vandrere, inden du fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak. Trætheden melder sig, men alle dine anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under dig. Du befinder dig nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader, og samtidig kun et stenkast fra Ækvator.

Tag billeder som bevis på at du har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt herefter vandringen ned til Kibo Camp. En vandring på ca. 4 timer.

I campen tager du dig en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden nedstigningen fortsætter til Horombo Hut. Trekket ned ad går hurtigt, og du tager dig selv i at gå og summe over den fantastiske bedrift, du lige har opnået – en oplevelse, der aldrig vil blive glemt.

Overnatning: Hytte i Horombo Hut inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 8: Marangu Gate

Efter en god nats søvn og morgenmad fører turens sidste trek dig ned gennem regnskoven via Mandara Hut og videre til Marangu Gate. Ved gaten modtager du dit bevis på den flotte bedrift og tager festlig afsked med din guide, kokke og portere. Herefter bliver du hentet af din chauffør, som kører dig tilbage til dit hotel i Moshi, hvor du kan tage dig et tiltrængt bad og en velfortjent øl.

Brug resten af dagen som du har lyst, inden det er tid til at gå til ro.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 9: Hjemrejse

I dag vågner du op, muligvis med en vis udmattelse i din krop endnu. Spis morgenmad på lodgen, hvorefter din chauffør henter dig og kører dig til lufthavnen, hvor du tager flyet hjem til Danmark, pakket med gode minder om en særlig rejse til Tanzania og Kilimanjaro.

Dag 10: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan købes online eller kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50).

Vaccinationer
Gul Feber:           Ikke påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Firehjulstrækker eller minivan

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv. 

Priser kan ændres i tilfælde af større prisændringer i servicepriser samt udsving i vekselkurs mellem USD/DKK.