Kilimanjaro trek og safari

Inspiration til din skræddersyede rejse

Har du en drøm om at prøve kræfter med Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, så kan vi kun opfordre dig til at springe ud i det og forfølge den. At bestige Kilimanjaro er et fantastisk trek, som byder på unikke naturoplevelser på vejen til toppen. Vejen til toppen er til tider fysisk og mentalt udfordrende, men strabadserne belønnes på toppen. En betagende udsigt møder dig, og du ser den smukke Afrikas savanne udfolde sig under dig, som solen står op i horisonten. Der er flere forskellige ruter til toppen, og de varierer i længde og sværhedsgrad. I dette forslag har vi valgt Machame ruten, som er en af vores absolutte favoritter på bjerget. Trekket varer 7 dage inkl.  akklimatiseringsdag. Det bliver en fantastisk rejse til “Afrikas tag” gennem noget af den smukkeste natur Tanzania kan byde på. Der er ikke uden grund at Kilimanjaro er kandidat til listen over verdens naturvidundere.

Efter den flotte bedrift på Kilimanjaro skal du ud på endnu et eventyr, som er en safari i Tanzanias verdensberømte nationalparker. På din safaritur kan du se frem til at møde zebraer, flokke af elefanter, løver, bøfler og mange flere vilde dyr, der lever her i deres naturlige afrikanske habitat.
En kombination af Kilimanjaro og safari vil være en oplevelse, der skaber minder for livet. Du vil blive udfordret, imponeret og overvældet af de mange indtryk, som du møder undervejs. Det afrikanske kontinent er en unik rejsedestination for hele familien, og her kan man finde både smuk natur og venlig gæstfrihed, som ikke kan beskrives, men skal opleves.

Pris fra DKK 38.995

per person i delt dobbeltværelse/telt

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Bestigning via Machame ruten 7 dage / 6 nætter
Leje af telt, liggeunderlag og campingudstyr
Indkvartering i delt tomandstelt på bjerget
Overnatninger på lodge i Moshi
Snacks, vand og varme drikke under Kilimanjaro bestigning
Tre daglige måltider på Kilimanjaro
Hot Lunch på Kilimanjaro alle dage undtagen dag 1 og 7 på bjerget
Erfarne og kompetente lokale guider
Erfarent lokalt Kilimanjaro team af portere
Leje af campingudstyr (telt og liggeunderlag)
Ekstra akklimatiseringsdag
Relevante parkgebyrer
Entré for lokalt bjergbestigningsteam
Måltider til bjergbestigningsteam
Transfer og transport som beskrevet i rejseprogram
Medlemskab af KPAP der sikrer lokalt Kilimanjaro team bedre arbejdsvilkår
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

 

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Leje af diverse trekkingudstyr, sovepose etc.
Drikkepenge til lokalt Kilimanjaro team, chauffører, hotelpersonale o.lign.
Eventuelle udgifter for hospitalsophold
Ekstra overnatninger på lodge i Moshi ud over de nævnte i programmet (hvis man kommer før ned fra bjerget)
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Kilimanjaro bestigning ad Machame ruten

  • Lake Manyara

  • Serengeti

  • Ngorongoro krateret

Program

Dag 1: Ankomst til Moshi

Ved ankomst i Kilimanjaro International Airport om aftenen bliver du modtaget af en chaufførguide fra vores team i Moshi, som vil køre dig til din lodge i sammeby.  Her tjekker du ind og overnatter. 

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Moshi

Du spiser morgenmad og mødes her efter med din guide, som skal med på bjerget. Sammen med ham kører I til Marangu Village, hvor du kan glæde dig til at opleve lokallivet, naturen og en god local lunch. 

Senere returnerer du til lodgen, hvor din Kilimanjaro guide vil briefe om det kommende trek. 

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Moshi – Machame Camp

Efter morgenmaden bliver du hentet af din chauffør, som kører dig til Machame Gate. Her hilser du på dit erfarne bjergbestigningsteam, som i samarbejde med din lokale guide vil sørge for et højt kvalitetsniveau, mens du er på bjerget. Teamet består af portere, der bærer din taske, kokke, der sørger for ”brændstof” til dit trek og selvfølgelig din guide, som skal føre dig sikkert op ad bjerget.

Registrering for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage ca. en time.

Første del af eventyret begynder med at vandre gennem tæt regnskov, bestående af bregner, buske, planter og træer. Måske lægger du også mærke til den sjældne rødgule orkidé, som er en lille fin blomst, der udelukkende findes i Kilimanjaros regnskov. Med lidt held kan det være, at du får et glimt af de sorte- og hvide colobusaber.

Trekket i dag er kort med en vandring på ca. 4-7 timer. Det er en forholdsvis let dag og dermed en fin introduktion til din vandring op ad Kilimanjaro.

Ved ankomst til campen bliver du fulgt til dit telt, og senere har din kok sørget for lækker aftensmad, så du har masser af brændstof til næste dags vandring.

Overnatning: Telt inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 4: Machame Camp – Shira Camp

Dine vandredage starter hver morgen med et solidt morgenmåltid, for at du har brændstof til at gå mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden dig selv for at nå til den næste camp. Sammen med din guide går du videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men det varer ikke længe, før du når til udkanten af skoven, og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

Guiderne vil ind imellem bede dig om at gå langsomt (polé-polé, som det hedder på swahili), jo højere du kommer op i de tyndere luftlag. Dette er en kærlig reminder om, at i langsomt tempo, vil du have større chance for at undgå højdesyge.

Trekket i dag er på ca. 5-7 timer, og du spiser varm frokost ved ankomst i campen.

Temperaturen vil om natten falde til under frysepunktet, og du vil så småt kunne mærke, at du befinder dig i tyndere luftlag.

Overnatning: Telt i Shira Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 5: Shira Camp – Barranco Camp

I dag skal du op at mærke den tynde luft i 4.600 meters højde, hvorefter du vandrer ned i næsten samme højdeniveau som Shira Camp for at overnatte. Gå højt, sove lavt er en meget vigtig del af akklimatiseringsprocessen, som gradvist forbereder din krop på de ekstreme højder.

Overnatning: Telt i Barranco Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 6: Barranco Camp – Karanga Camp

Dagen i dag byder på nogle af de mest varierede og udfordrende terræner og landskaber, som du har oplevet på turen. Du krydser åbningen til Great Barranco dalen og vandrer op langs Barranco Wall. Der vil været lidt let klatring på store sten undervejs. Når du endelig når toppen af Barranco Wall åbner sig en fantastisk udsigt, hvis det ikke er for overskyet denne dag.

I campen befinder du dig nu i et alpint- og nærmest ørkenagtigt landskab. Heroppe er der sparsom eller slet ingen vegetation. Dagens trek er på ca. 6,6 km, og du ender i ca. 4.000 meters højde. Du kan forvente at være fremme ved campen til varm frokost omkring middagstid.

Overnatning: Telt i Karanga Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 7: Karanga Camp – Barafu Camp

Efter morgenmaden forstætter du med at vandre gennem det alpine ørkenområde. Du vil opleve et goldt og bart terræn, og temperaturen falder markant. Du vandrer mod Barafu Camp, som ligger på en smal højderyg, og hvor der intet ly er for vinden. Ved ankomst i kampen bruger du tid på at lære lejren at kende, så du undgår eventuelle uheldige skader i det stenede terræn. Det anbefales, at du tager en lur eller slapper af i teltet, inden du spiser tidlig aftensmad. Herefter går du i seng igen for at hvile og lade op til nattens vandring det sidste stykke til Kilimanjaros top.

Overnatning: Telt i Barafu Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 8: Uhuru Peak – Barafu Camp – Millenium Camp

Kort før midnat bliver du vækket af din guide og kokken, som står klar med varme drikke og snacks. Du gør klar til den sidste store vandretur op ad bjerget for at nå Uhuru Peak i 5.896 meters højde.

Det er en hård strækning, og derfor er det vigtigt at have en positiv indstilling for at øge chancerne for at kunne nå det sidste stykke. Den stenede sti zig-zagger op ad bjerget og ca. kl. 5.00 når du til Gilman’s Point i 5.685 meters højde forhåbentlig i tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. Du skåler i varme drikke med deltagere fra de andre hold, inden du fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak. Trætheden melder sig, men alle dine anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under jer. Du befinder dig nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader og samtidig kun et stenkast fra Ækvator.

Tag billeder som bevis på at du har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt herefter vandringen ned til Barafu Camp. En vandring på ca. 4 timer.

I campen tager du dig en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden nedstigningen fortsætter til Millenium Camp. Trekket ned ad går hurtigt, og du tager dig selv i at gå og summe over den fantastiske bedrift, du lige har opnået – en oplevelse, der aldrig vil blive glemt.

Overnatning: Telt i Millenium Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 9: Millenium Camp – Mweka Park Gate – Moshi

Efter en god nats søvn og morgenmad fører turens sidste trek dig ned gennem regnskoven og videre til Mweka Park Gate. Her modtager du dit bevis på den flotte bedrift og tager festlig afsked med din guide, kokke og portere. Din chauffør står klar til at køre dig tilbage til dit hotel i Moshi, hvor du kan tage dig et tiltrængt bad og spise frokost. Slap af resten af dagen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 10: Moshi – Lake Manyara

Efter en tiltrængt nattesøvn er det tid til at begive sig ud på endnu et eventyr. Du tjekker ud fra lodgen og fortsætter sammen med din guide rejsen videre til Lake Manyara Nationalpark, hvor du bruger hele dagen på safari i de smukke omgivelser. Du har medbragt frokost, som du nyder undervejs. Sen eftermiddag bliver du kørt til din lodge, hvor du kan friske dig op inden en lækker middag.

Lake Manyara er en relativt lille nationalpark, men på trods af dét, stadig utrolig varieret. Her lever der masser af elefanter, løver, leoparder, giraffer og et væld af fugle, herunder flokke af lyserøde flamingoer.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 11: Lake Manyara – Serengeti

Efter morgenmad tjekker du ud fra lodgen, og din chauffør er klar til at køre dig til Serengeti Nationalpark. Du tilbringer hele dagen med safari på Serengetis endeløse sletter, hvor du spiser medbragt frokost undervejs. Om eftermiddagen bliver du kørt til din lodge.

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste og mest berømte park. Den er kendt for de verdensberømte gnuer og zebraers store vandring – en virkelig bemærkelsesværdig oplevelse, som er værd at planlægge sin rejse efter. Reservatet har også sin fastboende befolkning i form af løver, geparder, elefanter, giraffer, flodheste, gazeller og fugle samt mange andre dyr.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 12: Serengeti

Du nyder en afslappet morgenmad i de charmerende omgivelser, inden du tager ud på heldagssafari med medbragt frokost, som spises undervejs. Returner til lodgen om eftermiddagen, hvor du nyder en sundowner inden lækker middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 13: Serengeti

Du kan vælge at tage på tidlig morgensafari, hvor du ser savannens dyr stå op i takt med solen for herefter at vende tilbage til lodgen og spise morgenmad i afslappede omgivelser. Det kan også være, at du har lyst til at tage på endnu en heldagssafari med medbragt madpakke. Valget er dit, og den bedste løsning vil blive vendt mellem dig og din chauffør.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 14: Serengeti – Ngorongoro krateret

Efter morgenmad i lodgen er det tid til at tjekke ud og fortsætte rejsen mod Ngorongoro med safari og medbragt madpakke, som spises undervejs. Det er næsten umuligt ikke at blive imponeret over de smukke omgivelser, der omringer Ngorongoro krateret. Det er et af de smukkeste safaristeder i verden og ligeledes et fremragende sted at interagere med folk fra Masai stammerne. Der er også stor mulighed for at spotte The Big Five, som er en fælles betegnelse for savannens større dyr som inkluderer løve, bøffel, næsehorn, leopard og elefant.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 15: Ngorongoro – Hjemrejse

Spis en afslappet morgenmad i lodgen og nyd det sidste af din rejse, inden du bliver hentet af din chauffør, som kører dig til Kilimanjaro International Airport, hvor det er tid til at tage flyet hjem til Danmark, pakket med gode minde om et fantastisk eventyr i Tanzania.

Dag 16: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan købes online eller kontant ved ankomst i lufthavn (USD 50).

Vaccinationer
Gul Feber:               Ikke påkrævet
Hepatitis A:             Kontakt venligst egen læge
Malaria:                   Kontakt venligst egen læge
Andet:                      Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi Samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt 
Vores Afrika tilstræber i videst mulige omfang, at afvikle rejsen iht. overnævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisændringer i servicepriser samt udsving i vekselkurs mellem USD/DKK.