Klassisk safari i Tanzania og Zanzibar

Inspiration til din skræddersyede rejse

Tag på denne klassiske safarirejse til Tanzania og oplev det utrolige dyreliv i Østafrika. Du besøger Serengeti, Tarangire Nationalpark og naturligvis det storslåede Ngorongoro krater. De tre darlings er utvivlsomt blandt Tanzanias – og Afrikas – bedste steder at tage på safari. Her finder du endeløse sletter og et overvældende dyreliv med elefanter, zebraer, giraffer, bøfler, løver og alle de andre dyr, der er hovedrollerne under en safari.

Programmet skræddersyes, således at du bor tæt på det fantastiske dyreliv og ligeledes kan programmet krydres med kulturelle oplevelser. Besøg f.eks. en masailandsby og få et indblik i en af Østafrikas traditionelle nomadestammer.

Efter en oplevelsesrig safari går rejsen videre til Zanzibar og de smukke sandstrande, der ligger ud til Det Indiske Ocean. Og hvad er bedre end at slutte rejsen af med nogle skønne dage ved vandet, hvor du sammen med din familie eller rejsepartner kan slappe af ved de kridhvide sandstrande, skylle støvet af dig og fordøje de mange oplevelser, du har haft i Tanzanias verdensberømte nationalparker?

Nyd nogle afslappende dage i palmernes skygge og udforsk den eksotiske ø, som byder på mange muligheder for udflugter. Rejsen afsluttes i den stemningsfyldte Stone Town, hvor afrikanske og arabiske stilarter flyder sammen og skaber et spændende arkitektonisk og kulinarisk tilløbsstykke.

Rejsen er blot inspiration til, hvordan en klassisk safari kan se ud, men vi laver gerne justeringer og ændringer i programmet, hvis der er behov for det.

Pris fra DKK 26.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Guide under ophold på Zanzibar
Udflugter og aktiviteter under ophold på Zanzibar
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Tarangire Nationalpark

  • Serengeti Nationalpark

  • Ngorongoro krateret

  • Zanzibars smukke strande

  • Stone Towns charmerende atmosfære

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst til Tanzania

Du rejser fra Danmark om morgenen med en enkelt mellemlanding undervejs.

Ved ankomst i Kilimanjaro Airport om aftenen går du først igennem alle indrejse formaliteter, inden du mødes med din chaufførguide udenfor. Han vil køre dig til dit nærliggende hotel, hvor du får lidt søvn.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension*

*Halvpension: Morgenmad og middag

Dag 2: Tarangire Nationalpark

Denne morgen står du op efter en god nats søvn og spiser morgenmad. Herefter bliver du hentet og kører nu mod Tarangire Nationalpark, hvor du kan se frem til din første safari.  

Tarangire er kendt for sine store bestande af elefanter såvel som charmerende baobabtræer, der pryder parken hvor end man kigger hen. Når du kører gennem de frodige skovområder, skal du også huske at holde øje med de undvigende leoparder. Måske du også spotter en kæmpe pyton, selvom det hører til sjældenhederne.

Du nyder din medbragte picnic lunch i det fri. Efter en dag med safari køres du om eftermiddagen tilbage til lodgen, hvor du frisker dig op og nyder en sundowner inden middag. Du aftaler nærmere med din guide, hvor lang tid du ønsker at være på safari. Du bestemmer selv, hvornår du har lyst til at køre tilbage til lodgen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension*

*Helpension: Morgenmad, frokost og middag

Dag 3: Tarangire Nationalpark – Serengeti Nationalpark

Efter tidlig morgenmad tjekker du ud og mødes med din safariguide. Dit safarieventyr fortsætter mod det storslåede Serengeti.

Undervejs vil du opleve et foranderligt og imponerende landskab. Når du ankommer til Serengetis indgang, kan du nyde din medbragte frokost i det fri. Herefter tilbringer du eftermiddagen med safari på de enorme champagnefarvede sletter.

Serengeti er Tanzanias ældste park. Den er bl.a. kendt for gnuernes og zebraernes store vandring, når de kommer hertil fra Kenya i deres søgen på frisk græs. Desuden findes her også den fastboende befolkning i form af The Big Five: Løver, næsehorn, bøfler, elefanter og leopard såvel som geparder, giraffer, flodheste og et væld af mange andre dyr.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 4: Heldagssafari i Serengeti

I dag kan du se frem til en heldagssafari i Serengeti. Alt afhængig af hvor dyrene befinder sig, hvilket din guide er ekspert i at vide, vil han sammen med dig lægge en plan for dagen. Måske har du lyst til at køre ud på safari tidlig morgen og opleve dyrene stå op sammen med solen, returnere til lodgen, hvor du spiser morgenmad for herefter at køre ud på safari igen.

Du returnerer til lodgen til frokost og tilbringer dagen med afslapning om eftermiddagen. Efter en afslappende eftermiddag kan du atter køre ud på safari kl. 16.00.

Alternativt kan du spise tidlig morgenmad og herefter tage på heldagssafari med medbragte madpakker, som nydes undervejs.

Valget er dit, og den bedste løsning vil blive vendt mellem dig og din personlige guide.

Om aftenen spiser du middag og nyder de skønne omgivelser i lodgen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 5: Serengeti Nationalpark – Ngorongoro krateret

I dag kører du imod Ngorongoro krateret, hvor du kan se frem til safari i krateret i dette helt særlige økosystem. Ngorongoro er et af Tanzanias helt særlige og naturlige vidundere og et must-see, når man er i Tanzania.

Krateret fungerer som et naturligt hjem og indelukke for næsten alle arter af vilde dyr, der findes i Østafrika. Du kan bl.a. være heldig at spotte det meget sjældne sorte næsehorn. Masai-folket kalder også stedet her deres hjem, og ligeledes er krateret også hjemsted for Olduvai, hvor der er blevet fundet jordiske rester fra menneskets oprindelse.

Du nyder frokost i krateret, inden du om eftermiddagen påbegynder køreturen tilbage mod din lodge.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 6: Ngorongoro krateret – Mto Wa Mbu – Fly til Zanzibar

Efter morgenmaden bliver du hentet og kører nu til den lille nærliggende landsby Mto Wa Mbu, hvor du mødes med en lokal guide fra byen. Sammen med ham tager du på tur i landsbyen. I løbet af denne tur får du mulighed for at få et indblik i det lokale liv i Mto Wa Mbu og se, hvordan man forsørger sig her. Du får at se hvordan jorden dyrkes, og hvordan landets produkter forarbejdes. Du får også indblik i anvendelsen af de forskellige bananarter og kan måske endda selv se frem til at prøve Tanzanias helt egen bananøl fra et lokalt bryggeri fra Chagga  stammen.

Undervejs lærer du også mere om de lokale Makonde træudskæringer og stammens maleteknikker, kendt som kisu og tingatinga. En spadseretur gennem landsbyen giver bestemt et godt indblik i hverdagen her.

Frokosten spises i bushen i det bedste selskab af lokale mamas, som laver mad over bål. Går du herfra og stadig er sulten, så vil vi næsten vove den  påstand, at det er din egen skyld. Der er rigeligt med velsmagende mad.

Om eftermiddagen bliver du kørt til lufthavnen, hvor dit fly mod Zanzibar venter. Ved ankomst på øen bliver du modtaget af en chauffør, som kører dig til  din beach lodge, som har smuk beliggenhed på den charmerende østkyst. Her kan du smide fødderne i vandet og tage dig en velfortjent slapper efter nogle oplevelsesrige dage på savannen.

Indkvartering: Din valgte beach lodge inkl. morgenmad       

Dag 7-10: Zanzibar – Nyd dagene ved stranden

Nyd kystens smukke hvide strande og det summende lokal- og strandliv omkring dig. Du kan let aftale nærmere med din lodge, hvis du gerne vil booke vandsportsaktiviteter eller andre ture.

Din lodge ligger lige ud til den kridhvide strand, hvor der er masser af liv og vandsportsaktiviteter.

Indkvartering: Din valgte beach lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Zanzibar – Transfer til Stone Town

Denne morgen spiser du en afslappet morgenmad, inden du bliver hentet og kørt til Stone Town. Dagene her er til fri disposition. Tag eventuel på byvandring, med eller uden guide, og lad dig fascinere af denne smukke og hyggelige by og de smalle gader. Her har du mulighed for at få et indblik i historien og nyde godt af alt lige fra hyggelige cafeer, strand og smuk arabisk arkitektur. Det er umuligt ikke at forelske sig i stemningen her.

Du kan eksempelvis også besøge Forodhani Food Market, der ligger ned til havet og i umiddelbar nærhed af dit hotel. Her kan du udvælge aftensmaden fra hundredvis af lokale boder, hvor der sælges frisk fisk og sødmefuld ingefærjuice.

Vi vil også anbefale, at du en eftermiddag går ned til stranden og finder cafeen Livingstone. Her kan du sætte dig godt til rette med tæerne begravet i sandet og nyde den smukke solnedgang samt alle de lokale mennesker, der kommer her for at hænge ud på stranden. Det er en hyggelig stemning, du vil opleve.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 12: Zanzibar – Hjemrejse

Du tilbringer dagen i Stone Town, inden du om eftermiddagen hentes ved dit hotel og køres til lufthavnen for dit fly hjem mod Danmark.

Du vender hjem med bagagen fuld af dejlige minder om en oplevelsesrig rejse i Tanzania.

Indkvartering: Dagsværelse på din valgte lodge 

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50).

Vaccinationer
Gul feber:            Ikke påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Toyota firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.